Σε οκτώ θα ανέλθουν από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου το μεσημέρι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καθώς η Άννα Διαμαντοπούλου θα ανακοινώσει με βίντεο την υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Η πρώην υπουργός έρχεται να πλαισιώσει τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Μιλένα Αποστολάκη, Μιχάλη Κατρίνη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννη Κανελλάκη, που είχαν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους το προηγούμενο διάστημα.

Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- κλείνει τον κύκλο των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που, πλέον, συλλέγουν τις 5.000 υπογραφές μελών που απαιτούνται για να εγκριθεί η υποψηφιότητά τους ή το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που αποτελείται από 366 μέλη.

Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι βρίσκονται σε κίνηση, είτε συνομιλώντας με στελέχη της παράταξης για να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηριχτές γίνεται, είτε μέσω συνεντεύξεων που παραχωρούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε μέσω περιοδειών σε πόλεις και περιοχές της χώρας.

«Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία» ο Ανδρουλάκης – Την Πέμπτη μεταβαίνει στην Κύπρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, έχει τα μάτια στραμμένα στην κοινωνία και όχι στην, ενδεχόμενη, εσωκομματική ίντριγκα. «Σε κάθε γωνιά της χώρας μας, η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι η κοινωνική του βάση. Τα χιλιάδες μέλη μας που έμειναν στα δύσκολα χρόνια, κράτησαν την παράταξη όρθια και δούλεψαν σκληρά ώστε να πατάει πλέον γερά στα πόδια της. Απέναντι τους, έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την ενότητα και την πολιτική μας αυτονομία», επισήμανε από τη Σύρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη στις 10:20 στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στον Βόλο και τη Λάρισα. Εκεί θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δημήτριο Κουρέτα σε σχέση με τις περιοχές που έχουν πληγεί από την καταστροφική πλημμύρα Daniel.

Ακολούθως, από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα βρεθεί στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις της 50ής θλιβερής επετείου του Αττίλα, όπου, ταυτόχρονα, θα πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να μεταβεί στα Ιωάννινα, ενώ συνεχίζεται και η συλλογή υπογραφών για την υποψηφιότητά του, όπου επικρατεί αισιοδοξία ότι αυτές ενδέχεται να ξεπεράσουν τις υπογραφές που είχαν συλλεχθεί το 2021.

Οι «out of the box» κινήσεις του Δούκα

Ο Χάρης Δούκας επιχειρεί να πραγματοποιεί δράσεις «out of the box» ώστε να προσελκύσει πολίτες που έχουν απομακρυνθεί από τα κοινά, με στόχο, όπως αναφέρει ο ίδιος, τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε χθες στο Αίγιο, με τον Χάρη Δούκα να μιλάει σε πολίτες σε ένα μπιτς μπαρ, στο πλαίσιο των ανοιχτών συγκεντρώσεων που πραγματοποιεί στην επικράτεια.

Ακόμη, ο δήμαρχος Αθηναίων εκτιμά ότι η πολιτική επαναδραστηριοποίηση πολιτών που έχουν «παραιτηθεί» από την πολιτική είναι πολύ σημαντική για την αναγέννηση του ίδιο του κόμματος.

Όσον αφορά τις επόμενες δράσεις του, αναμένεται, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, τις καθημερινές να βρίσκεται στην Αθήνα -λόγω και των υποχρεώσεων στη δημαρχία της πόλης- και τα Σαββατοκύριακα να πραγματοποιεί περιοδείες.

Αύριο ο Χάρης Δούκας θα βρεθεί στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, ενώ στις 28 Ιουλίου θα μεταβεί σε Ξυλόκαστρο, Κιάτο και Βραχάτι.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του, ενώ τις επόμενες μέρες, προς επιταγή των καιρών, αναμένεται η ενεργοποίηση του Tik Tok για την υποψηφιότητά του.

Επαφές με στελέχη από τον Γερουλάνο

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος πραγματοποιεί επαφές με κομματικά στελέχη και όπως τονίζουν συνεργάτες του, επικοινωνεί με δεκάδες ανθρώπους καθημερινά.

Όπως επισημαίνουν, η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου βρίσκει μεγάλης ανταπόκρισης, κάτι που σκιαγραφείται και στις υπογραφές που έχουν συλλεχθεί. Ταυτόχρονα αναμένεται να αποτυπωθεί και ο αντίκτυπος της δημόσιας στήριξης του Νίκου Παπανδρέου στο πρόσωπό του.

Ο Παύλος Γερουλάνος ενδέχεται να πραγματοποιήσει κάποιες επισκέψεις σε περιοχές της χώρας προς τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, πρωταρχικά, επιθυμεί τη ζύμωση με τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης.

Επιθυμεί η υποψηφιότητά του να έχει κινηματικό χαρακτήρα, ενώ, όπως έχει αναφέρει πολλάκις, δεν επιθυμεί να μπει σε αντιπαράθεση με τους συνυποψήφιούς του, καθώς εκτιμά ότι όλοι θα κάνουν τον αγώνα τους και θα κριθούν από τους πολίτες.

Στη Θεσσαλονίκη ο Κατρίνης, συνεχίζουν τις δράσεις Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη

Ο Μιχάλης Κατρίνης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ενώ συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κουγιουμτζή επισκέφθηκε καταστήματα και επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Σήμερα θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς (Open 08:50, One 22:00), ενώ την Πέμπτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του περιοδεία, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας χθες στο Action24, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο ώστε να «σπάσει τους μηχανισμούς για ένα ανοιχτό και κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζοντας για το ζήτημα συλλογής υπογραφών πως δεν την αφορά «το φαίνεσθαι, με αφορά η ουσία. Με αφορά να μιλήσουμε για τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα. Όσες υπογραφές μαζέψω θα τις καταθέσω».

Σήμερα θα πραγματοποιήσει δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, στις 11:40 στα «Παραπολιτικά» και στις 21:00 στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε χθες, μιλώντας στο Open, πως φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει «το μαχητικό ΠΑΣΟΚ, το διεκδικητικό ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν πρόκειται κανείς να χαρίσει σε κανέναν τίποτα. Χρειάζεται ομάδα γύρω από την ηγεσία, επιτελείο, συλλογική λειτουργία». Σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη στις 11:45 στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής».