Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Όπισθεν ολοταχώς από Κασσελάκη για μαύρα ταμεία και κακοδιαχείριση επί Τσίπρα - Προς σχέδιο διάσωσης της Αυγής

Όπισθεν ολοταχώς από Κασσελάκη για μαύρα ταμεία και κακοδιαχείριση επί Τσίπρα – Προς σχέδιο διάσωσης της Αυγής

Τελεία και παύλα στη συζήτηση περί «μαύρων ταμείων» και κακοδιαχείρισης επί Τσίπρα έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Πώς θα ενισχυθούν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ΠΓ η συμπεριφορά Πολάκη

Αποφάσεις για τα οικονομικά του κόμματος, αλλά και για τη βιωσιμότητα των μέσων ενημέρωσης του κόμματος έλαβε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει τις ευθύνες που του έδωσε ξανά ο ελληνικός λαός, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας», τονίζοντας ότι θα δώσει αγώνες μέσα κι έξω από τη Βουλή.

«Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η πορεία ισχυροποίησης και ενδυνάμωσης του κόμματος, η οποία αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη για την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προοδευτική ανατροπή. Με πρώτο, μεγάλο σταθμό της νέας αφετηρίας, το Καταστατικό Συνέδριο στις 4-6 Οκτωβρίου. Με ενότητα, συλλογικότητα, δημοκρατία, συντεταγμένες λειτουργίες, άνοιγμα στην κοινωνία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ελπίδες και τις ανάγκες της» προστίθεται στην απόφαση της ΠΓ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι διοικήσεις των μέσων, καλούνται να εκπονήσουν και να εισηγηθούν σχέδιο βιωσιμότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, χρειάζεται να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις που να αντιμετωπίζουν άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα, τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε:

• αύξηση της μηνιαίας υποχρεωτικής εισφοράς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.

• οικονομική εξόρμηση μέσω κουπονιών και καμπάνια στήριξης των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ

• η χρηματοδότηση των Μέσων σε ετήσια βάση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό που ισούται με το 45% της κρατικής τακτικής χρηματοδότησης. Το ποσοστό αυτό δύναται να αυξηθεί ανάλογα με το σχέδιο βιωσιμότητας

• μεγάλη οικονομική εξόρμηση ΣΕΠ – ΟΚΤ συνδυασμένη με έκδοση κάρτας μέλους

• επανεξέταση των εξόδων των ΝΕ, σε συνεργασία με τις ΝΕ

• συνολική επανεξέταση της ενοικίασης των γραφείων σε Αθήνα και περιφέρεια.

Συζήτηση για Πολάκη

Σύμφωνα με πληροφοριες συζητήθηκε η συμπεριφορά του βουλευτή Παύλου Πολάκη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως κατακριτέα και σεξιστική από τα μέλη της εσωτερικής αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν μπήκε τον θεμα προς απόφαση στην ΠΓ.

Όπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντησεις από τον Κασσελακη και από το κόμμα δόθηκαν μέσω της ανακοίνωσης που εκδόθηκε.

Ως προς το κείμενο των «8» έγινε συζήτηση σε πολιτισμένο μεν κλίμα αλλά υπήρξε κριτική. Συζητήθηκαν οι διαφωνίες για τις νεες δομές των οργάνων που πρότεινε στη ΚΕ ο Στέφανος Κασσελακης.

Τα «μαύρα ταμεία»

Σύμφωνα με πληροφοριες του in, στο τελικό κείμενο της αποφασης της ΠΓ υπάρχει παράγραφος όπου «σβήνεται» κάθε σκιά περί μαύρων χρημάτων στο κόμμα.

Η παράγραφος αυτή κινείται στη λογική ότι το κόμμα ουδέποτε είχε μαύρα ταμεία και τα οικονομικά του είναι διαφανή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ψηφίστηκε ομόφωνα.

Με τον τρόπο αυτό όπως φαίνεται, ο Στέφανος Κασσελάκης «πήρε πίσω» τις αιχμές περί «μαύρων χρημάτων» και κακοδιαχείρισης επί παλιάς ηγεσίας.

«Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις «δούναι και λαβείν» με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019» αναφέρει το κείμενο της ΠΓ.

«Βασιζόταν και βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, και στις συνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του. Είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε Τράπεζες, έχοντας αποπληρώσει το δάνειό του έχοντας έτσι την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας σχετικά με το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, την έλλειψη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζικό δανεισμό και, βέβαια, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα,όπως φάνηκε ξεάθαρα με τη στάση μας για την Αττικα banκ» συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.

Τα ΜΜΕ

Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης έχει δημιουργήσει πρόσθετες σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες οδήγησαν και στη δυσκολη απόφαση, για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλου της Αυγής, από το ΔΣ της εφημερίδας.

Όπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη διάσωσή τους, «απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο που θα εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα και προοπτική των μέσων, με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι διοικήσεις των Μέσων, καλούνται να εκπονήσουν και να εισηγηθούν σχέδιο βιωσιμότητας» προστίθεται στην απόφαση της ΠΓ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την Κουμουνδούρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ΠΓ, χωρίς να συναντηθεί με τους απεργούς εργαζομένους της Αυγής που περίμεναν έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Γραμματεία ΚΟΕΣ και επιτροπή Καταστατικού

Επιπλέον, στην ΠΓ εγκρίθηκε ομόφωνα η ΚΟΕΣ (κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου), η γραμματεία της ΚΟΕΣ και η επιτροπή καταστατικού.

Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ορίζεται η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Επίσης, ορίζεται Γραμματεία της Κ.Ο.Ε.Σ με τα εξής μέλη:

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΕΧΑΓΙΑ ΒΟΥΛΑ
ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΘΑΝΟΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ

Στην Επιτροπή Καταστατικού θα συμμετέχουν οι:

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ (Επικεφαλής)
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΑΡΑΠΗ – ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΝΙΝΑ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΑ
ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΚΟΥΒΕΛA ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΡΕΤΣΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΟΥΛΕΛΕ ΛΙΛΑ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024