Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντε Λα Φουέντε, ο Ασπιάθου και ο Μεντιλίμπαρ (pic)

Ο Ντε Λα Φουέντε, ο Ασπιάθου και ο Μεντιλίμπαρ (pic)

Ο προπονητής της Ισπανίας Λουίς Ντε Λα Φουέντε πήρε το Euro και μίλησε για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ποια η σχέση τους…

Η Ισπανία επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας και κατέκτησε το 4ο Euro στην ιστορία της και ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε μίλησε για αυτή την μεγάλη επιτυχία, αναφέροντας και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του.

Σίγουρα τα λόγια του εκλέκτορα της Ισπανίας είναι τιμητικά για τον προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά που έχουν συναντηθεί οι δυο τους;

Μα φυσικά στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Υπήρξαν συμπαίκτες την χρονιά 1980-81 και μαζί τους στην ίδια ομάδα ήταν και ο βοηθός του Ερνέστο Βαλβέρδε, Γιάν Ασπιάθου.

Είμαι θαυμαστής του Κάρλο και φίλος του Μεντιλίμπαρ από τα 18 μας (σ.σ. οι δυο Βάσκοι είναι συνομήλικοι) όταν παίζαμε μαζί (σ.σ. στην Αθλέτικ Μπιλμπάο). Είμαστε όλοι πάνω από τα 60 και νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία.

Είμαι στο ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Το προπονητικό επιτελείο κάνει τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολη. Δεν ξέρω πώς θα ήταν η κριτική αν δεν το είχαμε πετύχει. Πρέπει να εκτιμάτε τη δουλειά».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντε Λα Φουέντε

«Ήμουν σίγουρος ότι οι παίκτες μου με πίστευαν. Δεν έχουμε αποτύχει σχεδόν καθόλου σε ενάμιση χρόνο. Αν κάποιος πρέπει να αναθεωρήσει ένα σχόλιο, γι’ αυτό υπάρχει το αρχείο των εφημερίδων», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς αν η νίκη αντιπροσωπεύει τον θρίαμβο της κανονικότητας, όπως ο Αντσελότι και ο Μεντιλιμπάρ: «Ο καθένας πρέπει να είναι αυτός που είναι. Δεν μου αρέσουν οι απατεωνιές ή ο κυνισμός. Έχω καλή σχέση με αυτούς τους προπονητές.
Ταυτίζομαι μαζί τους και παράλληλα προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Εγώ είμαι όπως είμαι. Η ζωή πάντα σου δίνει ανταμοιβές. Είμαι στο ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Το προπονητικό επιτελείο κάνει τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολη. Δεν ξέρω πώς θα ήταν η κριτική αν δεν το είχαμε πετύχει. Πρέπει να εκτιμάτε τη δουλειά».

Το μήνυμα της ομάδας προς την κοινωνία: «Πρόκειται για ποδόσφαιρο, αλλά και για αξίες. Είναι ένα παράδειγμα για την κοινωνία. Η φιλοδοξία, η επιθυμία για δουλειά …. όλα τους οδήγησαν να κερδίσουν κάτι τόσο σημαντικό. Περάσαμε 44 ημέρες μαζί και αυτοί οι παίκτες αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία. Οι νέοι πρέπει να βλέπουν αυτούς τους παίκτες που δίνουν τα πάντα σε καθημερινή βάση»

Το γκολ του Ογιαρθάμπαλ: «Ο Μίκελ είναι ένα ασφαλές στοίχημα. Έχουμε κερδίσει τα πάντα μαζί. Δεν αποτυγχάνει ποτέ. Πάντα δίνει και κάνει πράγματα. Έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τη δουλειά του Μοράτα και τη φθορά που έχει υποστεί. Επίσης παρακαλώ Ρόντρι, Χρυσή Μπάλα τώρα».

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024