Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: Συνελήφθη ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μετά τον τελικό

Κολομβία: Συνελήφθη ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μετά τον τελικό

Ο 71χρονος επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κολομβίας και ο γιος του συνελήφθησαν στο Μαϊάμι, μετά από επεισόδια.

Ο 71χρονος επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κολομβίας και ο γιος του συνελήφθησαν στο Μαϊάμι, κατηγορούμενοι ότι συνεπλάκησαν με φρουρούς ασφαλείας μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου σημειώθηκαν χαοτικές σκηνές γύρω από το στάδιο, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα η αστυνομία του Μαϊάμι-Ντέιντ.

Ο τελικός της Κυριακής, τον οποίο η Κολομβία έχασε από την Αργεντινή, ξεκίνησε με καθυστέρηση άνω της μιας ώρας, αφού η αστυνομία προχώρησε σε αποκλεισμό που άφησε εκατοντάδες φιλάθλους εγκλωβισμένους έξω από το Hard Rock Stadium της Φλόριντα. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν την ασφάλεια να παλεύει με οπαδούς που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τις πύλες.

Τόσο ο Ραμόν Χεσερούν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, όσο και ο 43χρονος γιος του Ραμόν Τζαμίλ συνελήφθησαν μετά από διαπληκτισμό στο γήπεδο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τις εκθέσεις σύλληψης της αστυνομίας του Μαϊάμι, η οποία απήγγειλε στους δύο άνδρες κατηγορίες για σωματική βλάβη. Ο Χεσερούν και ο γιος του κατηγορήθηκαν αφού συνεπλάκησαν με τους φρουρούς ασφαλείας σε μια σήραγγα όπου συγκεντρώνονταν τα μέσα ενημέρωσης μετά τον αγώνα, σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο

Μεταξύ αυτών ήταν και ένας ένστολος φρουρός ασφαλείας που είχε αναλάβει να συγκρατήσει το πλήθος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιος του Χεσερούν άρπαξε τον φρουρό από τον λαιμό και τον τράβηξε στο έδαφος, όπου τον γρονθοκόπησε και τον κλώτσησε στο κεφάλι. Περισσότεροι από 25 οπαδοί συνελήφθησαν στον τελικό του Κόπα Αμέρικα της Κυριακής και πάνω από 50 άτομα εκδιώχθηκαν από τον χώρο, στον οποίο ήταν παρόντες πάνω από 800 αστυνομικοί.

Ήταν η δεύτερη φορά που οι ΗΠΑ φιλοξένησαν το σημαντικότερο τουρνουά ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων της Αμερικής, το οποίο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα. Παρότι η Κολομβία έχασε με 1-0 στον τελικό από την Αργεντινή, ο συγκλονιστικός Χάμες, ονομάστηκε mvp της διοργάνωσης.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το Hard Rock Stadium ανέφερε ότι είχε προετοιμαστεί για τον αγώνα αυξάνοντας τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων και της ασφάλειας, με «υπερδιπλάσιο προσωπικό σε σχέση με μια τυπική εκδήλωση σε στάδιο χωρητικότητας». Αφού έκλεισαν και άνοιξαν ξανά οι πύλες, ο χώρος δήλωσε ότι «οι οπαδοί συνέχισαν να επιδίδονται σε παράνομη συμπεριφορά: να παλεύουν με αστυνομικούς, να γκρεμίζουν τοίχους και οδοφράγματα και να βανδαλίζουν το στάδιο, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές».

Το στάδιο έχει χωρητικότητα άνω των 65.000 θέσεων και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει επτά αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Επεισόδια έλαβαν χώρα και στον αγώνα Κολομβία – Ουρουγουάη, μεταξύ οπαδών της Κολομβίας και παιχτών της «σελέστε».

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024