Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη του Ελ Κααμπί, η λογική σκέψη και οι 24 της Ολλανδίας

Η πρώτη του Ελ Κααμπί, η λογική σκέψη και οι 24 της Ολλανδίας

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έπιασε δουλειά και αυτό είναι από μόνο του καλό σημάδι

Βασική επιθυμία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και δεδομένα ένας από τους λόγους που ο Βάσκος τεχνικός νιώθει καλύτερα από χθες το απόγευμα στην Ολλανδία. Η παρουσία του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Του Μαροκινού αρχισκόρερ που ο κόουτς προφανώς και θέλει να τον διατηρήσει στην γραμμή κρούσης της ομάδας του.

Συνεπής ο 31χρονος. Είχε πει από την προηγούμενη εβδομάδα πως θα συναντηθεί με την αποστολή στο Ρότερνταμ. Έφτασε χθες λίγη ώρα μετά τους συμπαίκτες του. Μπήκε το πρωί και στο πρόγραμμα εκγύμνασης. Τι μένει; Να επιβεβαιώσει αυτή την αίσθηση που έχει δώσει σε όλους. Την αίσθηση παραμονή του στον Ολυμπιακό. Πως; Αποδεχόμενος το νέο συμβόλαιο που του προσφέρουν οι Πειραιώτες.

Κάτι σε 5 εκατ ευρώ ως το καλοκαίρι του 2026. Είναι γνωστή πλέον η ιστορία με τον αρχισκόρερ του Conference League. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ ως το καλοκαίρι του 2025, αλλά ως την τελευταία ημέρα του Ιούλη μπορεί να το «εξαγοράσει» αντί του ποσού των 500.000 ευρώ. Τι έχει κατά νου; Προφανώς το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Το σίγουρο όμως είναι ότι η παραμονή στην Ολλανδία είναι προγραμματισμένη ως τις 27 του μήνα, άρα λογικά η όποια εξέλιξη θα έρθει από τον Σιντόμ: Την πόλη με τους ψηλότερους ανεμόμυλους στον κόσμο.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι ο Ελ Κααμπί είναι εκεί. Δείχνει ότι νιώθει τον εαυτό του κομμάτι της ομάδας. Δείχνει αναγνωρίζει και την αγάπη που έχει λάβει, αλλά και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι Πειραιώτες για να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους –με μια πρόταση έξω από τα… συνηθισμένα του ελληνικού ποδόσφαιρου-. Είναι καλά σημάδια όλα αυτά προσπαθώντας κάποιος να πιάσει τον… παλμό αυτή της ιστορίας. Καταλαβαίνει ο καθένας όμως ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό ισχύει μόνο ότι έχει «υπογραφές». Τίποτε άλλο…

Έγιναν λοιπόν 24 οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές που έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Σα να λέμε; Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Κωνσταντής Τζολάκης, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Νίκος Μπότης (τερματοφύλακες). Ροντινέι, Κοστίνια, Παναγιώτης Ρέτσος, Ανδρέας Ντόι, Ισίδωρος Κουτσίδης, Νέλσον Άμπι, Ζουλιάν Μπιανκόν, Φρανσίσκο Ορτέγκα, Απόστολος Αποστολόπουλος, Μάρκο Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρσία, Χρήστος Μουζακίτης, Φάνης Μπακούλας, Τσικίνιο, Γιώργος Μασούρας, Αντώνης Παπακανέλλος, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπάμπης Κωστούλας και Πεπ Μπιέλ συν τον Μαροκινό αρχισκόρερ.

Αν θα υπάρξει και 25ος στις μέρες της Ολλανδίας; Θα φανεί στη μεταγραφική σκηνή. Εκεί όπου δεσπόζει το όνομα του Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός winger της Λεχ Πόζναν είναι ο μοναδικός επιβεβαιωμένος στόχος. Συν φυσικά τις κουβέντες με τη Γουλβς για τον Ντανιέλ Ποντένσε. Οι Ερυθρόλευκοι όμως έχουν πλέον μπόλικες ανοιχτές υποθέσεις μετά την απόφαση του Νταβίντ Κάρμο να παραμένει στην Πόρτο, αλλά και τη δική τους ώστε να μην περιμένουν άλλο τον Κώστα Φορτούνη. Θα φανεί τι μπορεί να συμβεί ως τις 27 Ιουλίου…

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024