Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια στίβου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια στίβου

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου, μέλος της αποστολής, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Σοκ λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων. Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε μέλος της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αθλήτρια του στίβου.

Όπως αναφέρει ο κανονισμός η αθλήτρια δικαιούται να ζητήσει έλεγχο και του δευτέρου δείγματος –που επί της ουσίας είναι η εξέταση του ίδιου δείγματος για δεύτερη φορά.

Τι συνέβη με το κρούσμα ντόπινγκ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) βρέθηκε αθλήτρια του στίβου που έχει κάνει χρήση αναβολικών και είναι μέσα στην ομάδα που θα ταξιδέψει για το Παρίσι.

Όπως λέει επίσημα ο ΕΟΚΑΝ , έχουν γίνει έλεγχοι σε όλους τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας. Διατηρώντας τα υψηλά στάνταρ του Οργανισμού προκειμένου να μην βρεθεί αθλητής της Ελλάδας ντοπαρισμένος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από τους ελέγχους βρέθηκε το πρώτο δείγμα θετικό αθλήτριας του στίβου. Και όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ, ενημερώθηκε η αρμόδια ομοσπονδία, δηλαδή ο ΣΕΓΑΣ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η WADA και η World Athletics.

Φυσικά το συγκεκριμένο άτομο θα αποκλειστεί από την Team Hellas για τους Ολυμπιακούς. Απομένει να μάθουμε εάν τη θέση του θα πάρει άλλη αθλήτρια του ίδιου αγωνίσματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Ολυμπιακή ομάδα αποτελούν 101 αθλητές και αθλήτριες

Sports in

Ο Ποντένσε υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αποβλήθηκε! (pics+vid)

Χαμός στο φιλικό της Γουλβς – Η ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των «λύκων» και ο Ντάνιελ Ποντένσε που αντέδρασε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024