Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ομάδα που αρνείται την ήττα

Μια ομάδα που αρνείται την ήττα

Η εθνική ομάδα δεν είχε καλή απόδοση αλλά νίκησε κι αυτό μετράει πολύ στη νοοτροπία που «χτίζει» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Το φιλικό παιχνίδι που έδωσε η Εθνική ομάδα μπάσκετ απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, ήταν κάτι παραπάνω από ένα γερό τεστ λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ήταν επίσης κι ένα παιχνίδι από το οποίο ο Βασίλης Σπανούλης θα βγάλει πολλά συμπεράσματα κι αυτό βεβαίως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Στα φιλικά παιχνίδια δεν μετράει η νίκη, αλλά όταν μια ομάδα νικάει όλα γίνονται πιο εύκολα και το κλίμα παραμένει καλό.

Απ’ αυτή λοιπόν την άποψη είναι σημαντικό που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει τη νίκη στα τελευταία λεπτά του αγώνα, γιατί η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες δείχνει και τη νοοτροπία με την οποία κατεβαίνει στους αγώνες η Εθνική μας.

Και είναι μια νοοτροπία που είναι βασική αρχή του προπονητής, καθώς όλοι ξέρουν ότι ο Βασίλης Σπανούλης θέλει τη νίκη ακόμα και στην προπόνηση.

Η ομάδα μας έδειξε έχει παίκτες που είναι αρνητές της ήττας, όπως ακριβώς ήταν και ο προπονητής της, όταν μεσουρανούσε στα παρκέ ως ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη.

Και είναι αναμφίβολα μεγάλη υπόθεση που ο Σπανούλης, έχει καταφέρει (το μικρό διάστημα που είναι στον πάγκο της Εθνικής) να μεταφέρει στους παίκτες αυτή την μενταλιτέ.

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε έναν δυνατό αντίπαλο, νίκησε επίσης τις σημαντικές απουσίες (Γιάννης Αντετοκούνμπο, Καλάθης και Λαρεντζάκης) αλλά νίκησε και τις αδυναμίες που εμφάνισε για τρία δεκάλεπτα.

Ο Σπανούλης έβαλε σε αρκετές περιπτώσεις τις φωνές στους παίκτες του, ζητώντας μεγαλύτερη συγκέντρωση, βλέποντας ότι υπήρχαν προβλήματα.

Προβλήματα τα οποία εκμεταλλεύτηκε το Πουέρτο Ρίκο, που ήταν μπροστά στο σκορ για 39,5 λεπτά, καθώς η Εθνική μας πέρασε μπροστά 32 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Οι φωνές λοιπόν του Σπανούλη έπιασαν τόπο στο τέταρτο δεκάλεπτο και τελικά η Εθνική μας κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς σε αυτό το διάστημα το Πουέρτο Ρίκο πέτυχε μόλις εφτά πόντους.

Δεν ήταν βέβαια… αυτοσκοπός η επικράτηση στο σημερινό παιχνίδι, αλλά όταν μια ομάδα νικάει, ακόμα και σε μια βραδιά που δεν παίζει καλά, αυτό ενισχύει την ψυχολογία της.

Ο Σπανούλης σίγουρα είδε πράγματα που δεν του άρεσαν και θα τα αναλύσει στους διεθνείς τις επόμενες μέρες και απομένει να δούμε αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει έναν ακόμα φιλικό αγώνα, αυτή την φορά απέναντι στην Σερβία.

Είναι βέβαιο πάντως ότι ο κόουτς της Εθνικής θα εστιάσει στα λάθη που έγιναν αλλά και στην επίθεση της ομάδας, καθώς ο Σπανούλης θα ήθελε να δει καλύτερες επιλογές.

Επαναλαμβάνουμε, η Εθνική δεν έπαιξε καλά αλλά νίκησε. Κι αυτό είναι σημαντικό για τη νοοτροπία που χτίζει η ομάδα λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024