Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό το επεισόδιο των Simpsons αποσύρθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Ο λόγος

Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό το επεισόδιο των Simpsons αποσύρθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας του – Ο λόγος

Αντικαταστάθηκε σιωπηλά με ένα διαφορετικό επεισόδιο της 30ης σεζόν.

Το επεισόδιο των Simpsons με τίτλο «Lisa the Iconoclast» αποσύρθηκε από την προβολή του Channel 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Το επεισόδιο, το οποίο προβλήθηκε αρχικά το 1996, επρόκειτο να είναι μέρος ενός μαραθωνίου της 7ης σεζόν την επομένη της επίθεσης, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Ωστόσο, λόγω της ανησυχητικής ομοιότητάς του με όσα εκτυλίχθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, αντικαταστάθηκε σιωπηλά με ένα διαφορετικό επεισόδιο της 30ης σεζόν, το «Baby You Can’t Drive».

Το Channel 4 έκανε την αλλαγή για να αποφύγει τους αλλόκοτους παραλληλισμούς και την πιθανή αναλγησία σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σοκ

Το «Lisa the Iconoclast» περιλαμβάνει μια πλοκή όπου η Lisa Simpson ανακαλύπτει ότι ο ιδρυτής της γενέτειράς της, του Springfield, ήταν ένας δολοφόνος πειρατής που κάποτε προσπάθησε να σκοτώσει τον Τζορτζ Ουάσινγκτον και περιφρονούσε τους πολίτες της πόλης.

Σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή σκηνή, η Lisa στέκεται σε μια εξέδρα, ενώ ένας υπάλληλος της αστυνομίας σε μια ταράτσα την σημαδεύει.

Η ομοιότητα με την απόπειρα δολοφονίας στη συγκέντρωση του Τραμπ οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί το επεισόδιο από το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Independent, το Channel 4 έκανε την αλλαγή για να αποφύγει τους αλλόκοτους παραλληλισμούς και την πιθανή αναλγησία σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σοκ.

«Κατά ριπάς» οι θεωρίες συνωμοσίας για την απόπειρα δολοφονίας

Εν τω μεταξύ, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να κατακλύζουν το διαδίκτυο από την πρώτη στιγμή, με κάποιους να μιλούν για έναν σκοπευτή που έδρασε με «εντολές» του προέδρου Μπάιντεν ή του «βαθέος κράτους», ενώ άλλοι έλεγαν για ένα σκηνοθετημένο περιστατικό που είχε σκοπό «να κάνει τον πρώην πρόεδρο ήρωα».

Για παράδειγμα, το βίντεο σε κοντινό πλάνο μιας «ύποπτης» που συμμετείχε στην προεκλογική συγκέντρωση, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Μπάιντεν» ή μια φωτογραφία με πράκτορες ασφαλείας να κρατούν χαμογελώντας τον ματωμένο Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησαν μαζικά στην πλατφόρμα X, στα αγγλικά, στα γαλλικά ακόμη και στα πορτογαλικά ως «απόδειξη» ότι η επίθεση ήταν «οργανωμένη» και «σχεδιασμένη».

Τι και αν η γυναίκα με το καπέλο κρατούσε κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο πλακάτ με τους διπλανούς της «Τζο Μπάιντεν, απολύεσαι», και η φωτογραφία των μελών των μυστικών υπηρεσιών πιθανότατα ήταν αποτέλεσμα photoshop, σύμφωνα με έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου: οι φήμες πλημμυρίζουν το διαδίκτυο μετά τη συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια το Σάββατο.

Αμέτρητοι χρήστες του διαδικτύου προσπάθησαν επίσης να ταυτοποιήσουν οι ίδιοι τον δράστη, με κάποιους να ισχυρίζονται ψευδώς, συγκεκριμένα, ότι ήταν ένας Ιταλός YouTuber.

Το βίντεο με έναν άνδρα να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του μέσα στο αυτοκίνητό του και να αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν ο δολοφόνος κυκλοφόρησε επίσης ευρέως, αν και πολλά αμερικανικά μέσα το θεώρησαν μια φάρσα.

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024