Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Στα ύψη η μετοχή του Truth Social μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Ντόναλντ Τραμπ: Στα ύψη η μετοχή του Truth Social μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Η μετοχή της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε άνοδο περίπου 30% στην τιμή των 40 δολαρίων, σηματοδοτώντας το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα μήνα

Οι μετοχές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Truth Social του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σημείωσαν άνοδο στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας, λίγα 24ωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 30% στην τιμή των 40 δολαρίων, σηματοδοτώντας το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, αν και εξακολουθούσαν να βρίσκονται αρκετά κάτω από την κορυφή των περίπου 62 δολαρίων.

«Η μετοχή χρησιμεύει λίγο ως δείκτης συναισθήματος απέναντι στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε στο ABC News ο Τάιλερ Ρίτσι, αναλυτής της Sevens Report Research.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αναζωπύρωση των ανθρώπων —των σκληροπυρηνικών οπαδών του Τραμπ και των υποστηρικτών του— οι οποίοι πιστεύουν ότι «αυτή είναι μια κατάσταση ζωής ή θανάτου, θα τα δώσουμε όλα», πρόσθεσε ο Ρίτσι.

«Τα οικονομικά είναι τραγικά. Αλλά οι προοπτικές, αν και λίγο αμφίβολες, εξακολουθούν να υπάρχουν»

Οι μετοχές άρχισαν να αυξάνονται στις προ-αγοραστικές συναλλαγές σχεδόν αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας σε συγκέντρωση του Τραμπ στη Πενσιλβάνια το Σάββατο. Η ισχυρή απόδοση των τελευταίων ημερών δείχνει την τελευταία σε μια σειρά από δραματικές διακυμάνσεις των τιμών για τη μετοχή.

Μετοχή «meme»

Αμέσως μετά την καταδίκη του Τραμπ για κακούργημα τον Μάιο, η μετοχή έπεσε περίπου 15%, πριν ανακάμψει σύντομα σε επίπεδο υψηλότερο από το επίπεδο πριν την καταδίκη.

Τον Μάρτιο, οι μετοχές εκτινάχθηκαν από την αρχική τιμή προσφοράς περίπου $50 σε κορυφή σχεδόν $80. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, η τιμή έπεσε σχεδόν 70%, φτάνοντας σε χαμηλό περίπου $23.

Αναλυτές που μίλησαν προηγουμένως στο ABC News περιέγραψαν την απόδοση της Truth Social ως τη χαρακτηριστική διακύμανση μιας λεγόμενης «μετοχής meme». Ο όρος – που έγινε διάσημος από παραδείγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπως οι GameStop και AMC – υποδεικνύει μια εταιρεία που κυρίως ελκύει επενδυτές βάσει ιδεολογίας και όχι οικονομικών προοπτικών.

Η Truth Social απέφερε περίπου $4 εκατομμύρια σε έσοδα πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικές καταθέσεις. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανέφερε καθαρές ζημίες $58 εκατομμυρίων κατά την ίδια περίοδο. Σε σύγκριση, η Meta, μητρική εταιρεία του Instagram, παρείχε σχεδόν $135 δισεκατομμύρια σε έσοδα πέρυσι, όπως αποκάλυψαν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

«Υπάρχουν προοπτικές»

Η ισχυρή απόδοση της Truth Social τη Δευτέρα θα μπορούσε να δώσει στην εταιρεία την ευκαιρία να επανεπενδύσει κεφάλαια και να βελτιώσει την υπηρεσία, είπε ο Richey, σημειώνοντας την πιθανότητα αύξησης των χρηστών καθώς ο Τραμπ συνεχίζει να τραβάει την προσοχή τους επόμενους μήνες.

«Τα οικονομικά είναι τραγικά»  είπε ο Richey. «Αλλά οι προοπτικές, αν και λίγο αμφίβολες, εξακολουθούν να υπάρχουν».  «Το μόνο που μπορείς να προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει διακύμανση»  είπε ο Jay Ritter, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στο ABC News.

Η άνοδος στην τιμή της Truth Social τη Δευτέρα συνέπεσε με την άνοδο στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά. Κάθε ένας από τους βασικούς δείκτες μετοχών σημείωσε αύξηση στις αρχικές συναλλαγές τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ υψηλού για τον Dow Jones Industrial Average.

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024