Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουαλία: Εργαζόμενη... έκοψε τον βήχα στο αφεντικό της - Της έδωσε αποζημίωση 30.000 ευρώ

Ουαλία: Εργαζόμενη… έκοψε τον βήχα στο αφεντικό της – Της έδωσε αποζημίωση 30.000 ευρώ

Η γυναίκα μετά από καταγγελία για τον βήχα του αφεντικού της δικαιώθηκε πανηγυρικά από τα δικαστήρια

Ο βήχας ενός εργοδότη ήταν η αιτία για να πληρώσει περισσότερες από 26.000 λίρες (30.000 ευρώ) σε μια πρώην εργαζόμενη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Ουαλός, Kevin Davies είχε σκοπό να «γελοιοποιήσει και να εκφοβίσει» τη γυναίκα λόγω των ανησυχιών της για την υγεία της, όπως άκουσε το δικαστήριο.

Ο 62χρονος Davies κορόιδευε την υπάλληλο της επιχείρησης του, τις ημέρες πριν από τον αποκλεισμό, αφού εκείνη εξέφρασε τους φόβους της για την υγεία της σε συναδέλφους της, σύμφωνα με τον Guardian.

O βήχας του αφεντικού…

Η γυναίκα είχε ζητήσει από τους συναδέλφους της να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις από αυτήν – όπως είχαν συστήσει οι υπάλληλοι – επειδή έπασχε από ψωριασική αρθρίτιδα και μια αυτοάνοση πάθηση.

Ο δικαστής απασχόλησης Tobias Vincent Ryan δήλωσε ότι ο Davies «έβηξε προς το μέρος της σκόπιμα και δυνατά, σχολιάζοντας ότι ήταν γελοία».

Ο δικαστής δήλωσε ότι ο Davies είχε ως στόχο να «γελοιοποιήσει και να εκφοβίσει» τη γυναίκα με την «χυδαία συμπεριφορά» του στις 17 Μαρτίου 2020 – μια εβδομάδα πριν ανακοινωθεί το πρώτο lockdown.

Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε ότι η γυναίκα είχε εργαστεί στην επiχείρηση του Davies στη δυτική Ουαλία, μεταξύ 2017 και 2020 και κέρδιζε 11 λίρες (13 ευρώ) την ώρα. Η εταιρεία έχει έξι υποκαταστήματα στη νότια και δυτική Ουαλία. Διαθέτει επίσης τμήμα ενοικίασης ακινήτων, όπου εργαζόταν ως διαχειριστής ακινήτων για το χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και οικιστικών συγκροτημάτων.

Ο δικαστής διαπίστωσε ότι και άλλα μέλη της διοικητικής ομάδας της εταιρείας άκουσαν το περιστατικό με τον βήχα, αλλά είπε ότι όταν κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, εμφανίστηκαν «αμυντικά και ως μη απολύτως ειλικρινείς».

Η γυναίκα αναγκάστηκε να παραιτηθεί

Το δικαστήριο άκουσε ότι η γυναίκα παραπονέθηκε «έντονα» για το περιστατικό βήχα και παραιτήθηκε από την επιχείρηση λιγότερο από τρεις μήνες αργότερα.

Ο δικαστής είπε: «Η γυναίκα έφυγε από το γραφείο της. Παραιτήθηκε τουλάχιστον εν μέρει επειδή θυματοποιήθηκε- αυτό ήταν ένας σημαντικός και σημαντικός παράγοντας στην απόφασή της. Ένιωθε ότι την απομάκρυναν εν μέρει λόγω των παραπόνων της. Είχε δίκιο».

Ο δικαστής διέταξε η γυναίκα να λάβει αποζημίωση ύψους 26.438,84 λιρών – με την Cawdor Cars να της καταβάλλει 18.000 λίρες ως αποζημίωση για την προσβολή των συναισθημάτων της και τον Davies να πληρώνει 3.841,94 λίρες για άδικη απόλυση και 4.596,90 λίρες σε τόκους.

Τι δήλωσε η γυναίκα μετά την απόφαση

Μιλώντας μετά την ακρόαση, η γυναίκα είπε ότι:  «Γνώριζε την ιατρική μου κατάσταση. Ήξερε ότι δεν είχα ανοσολογική προστασία λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που έπρεπε να παίρνω και έβηξε επίτηδες στο πρόσωπό μου. Έτρεμα. Δεν είμαι ανόητος, υποχόνδριος άνθρωπος -έχω αναγκαστεί να ανεχτώ πολλά στη ζωή μου- αλλά αυτό πραγματικά με επηρέασε».

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024