Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις στους δέκα συμφωνούν με πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις στους δέκα συμφωνούν με πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απέρριψε τους όρους ειρήνης που πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νέα έρευνα που κυκλοφόρησε στο Κίεβο δείχνει ότι μόνο το ένα τρίτο των Ουκρανών αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαπραγμάτευση με το Κρεμλίνο.  Πάνω από το 43% των Ουκρανών συμφωνεί με πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, το 35% είναι αντίθετο, ενώ το 21% δήλωσαν αναποφάσιστοι, σύμφωνα με αυτή την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το διάσημο ερευνητικό ινστιτούτο Razumkov στο Κίεβο, κατόπιν αιτήματος της δημοσίευσης Zerkalo Νedeli.

Συγκεκριμένα, οι πιο ευνοϊκά κείμενοι προς την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα είναι οι κάτοικοι των κεντρικών και νότιων περιοχών της Ουκρανίας, σε ποσοστά 49% και 60%, αντίστοιχα.

Διίστανται οι απόψεις

Στα ανατολικά της χώρας, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες, οι απόψεις διίστανται εξίσου μεταξύ των υπέρ των διαπραγματεύσεων, εκείνων που είναι εναντίον τους και των αναποφάσιστων. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απέρριψε τους όρους ειρήνης που πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μόσχα απαιτεί από την Ουκρανία να παραχωρήσει σχεδόν το 20% του εδάφους της, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και των περιοχών του Ντόνετσκ, του Λούγκανσκ (στα ανατολικά), του Ζαπορόζιε και του Χερσώνα (στο νότο) της Ρωσίας ελέγχει μόνο εν μέρει. Επιπλέον, ο Πούτιν λέει ότι το Κίεβο πρέπει να εγκαταλείψει τη φιλοδοξία του να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Οκτώ στους δέκα Ουκρανούς είναι κατά των εδαφικών παραχωρήσεων

Περισσότερο από το 80% των Ουκρανών που ερωτήθηκαν είναι κατά των εδαφικών παραχωρήσεων, ενώ το 76% απορρίπτει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και λίγο λιγότερο από το 60% αντιτίθεται σε ένα ουδέτερο καθεστώς για την Ουκρανία.

Η έρευνα διεξήχθη από το κέντρο Razumkov που εδρεύει στο Κίεβο στα τέλη Ιουνίου, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.027 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών σε όλες τις περιοχές της χώρας που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί εδαφικές παραχωρήσεις για τον τερματισμό του πολέμου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο.

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024