Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σάνεν Ντόχερτι: O γιατρός της θυμάται τις «θλιβερές» και «όμορφες» τελευταίες στιγμές πριν το θάνατo της

Σάνεν Ντόχερτι: O γιατρός της θυμάται τις «θλιβερές» και «όμορφες» τελευταίες στιγμές πριν το θάνατo της

«Δεν ήταν έτοιμη να φύγει γιατί αγαπούσε τη ζωή» σχολίασε μεταξύ άλλων ο γιατρός της μαχήτριας, Σάνεν Ντόχερτι.

Ο ογκολόγος της Σάνεν Ντόχερτι, δρ Λόρενς Ντ. Πίρο, θυμάται τις στιγμές πριν από τον θάνατο της ηθοποιού.

Ο 68χρονος Πίρο είχε περιθάλψει την εκλιπούσα σταρ του «Beverly Hills, 90210» στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες και είχε αναπτύξει στενή φιλία μαζί της. Ήταν μαζί της όταν πέθανε το Σάββατο 13 Ιουλίου, σε ηλικία 53 ετών. Σε συνέντευξή του στο People που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, ο Πίρο περιέγραψε τη σκηνή όταν άφησε την τελευταία της πνοή.

«Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε, βρισκόταν στο στάδιο της κατανόησης ότι τα πράγματα είχαν πάρει μια αρκετά σημαντική τροπή. Η συζήτηση αφορούσε την αγάπη και την υποστήριξη και τη φροντίδα και εξακολουθούσε να παλεύει»

«Τις τελευταίες ώρες, ήταν σε ένα μέρος όπου ήταν πολύ άνετα και κοιμόταν και ήταν περιτριγυρισμένη από μερικούς από τους πολύ στενούς της φίλους», είπε ο Πίρο στο πρακτορείο. «Το δωμάτιο περιστοιχιζόταν από μια επίλεκτη ομάδα φίλων που της παρείχαν φροντίδα και υποστήριξη. Ήταν ζοφερό και λυπηρό, αλλά όμορφο και τρυφερό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό ήταν ότι δεν ήταν έτοιμη να φύγει γιατί αγαπούσε τη ζωή».

«Ήταν μια απίστευτη πολεμίστρια σε ό,τι έκανε»

Στο επεισόδιο της 24ης Ιουνίου του podcast «Let’s Be Clear», η Ντόχερτι έδωσε μια δακρύβρεχτη ενημέρωση σχετικά με την απόφασή της να υποβληθεί σε έναν ακόμη γύρο χημειοθεραπείας για καρκίνο του μαστού σταδίου 4. «Πρέπει να ξαναρχίσω χημειοθεραπεία και είναι πραγματικά δύσκολο», είπε. «Η ιδέα ότι θα το ξαναπεράσω από την αρχή με έχει διαλύσει».

Ωστόσο, συνέχισε να παλεύει με την ασθένειά της. «Συνεχίσαμε μέχρι που δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε άλλο», είπε ο Πίρο. «Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε, βρισκόταν στο στάδιο της κατανόησης ότι τα πράγματα είχαν πάρει μια αρκετά σημαντική τροπή. Η συζήτηση αφορούσε την αγάπη και την υποστήριξη και τη φροντίδα και εξακολουθούσε να παλεύει. Ήθελε να συνεχίσει να λαμβάνει θεραπεία και να παλεύει, παρόλο που η φυσική της κατάσταση είχε πάρει μια μικρή κάμψη. Και έτσι κάναμε».

Ενώ η Ντόχερτι αντιμετώπισε μια «περιορισμένη δυνατότητα επιλογών» τις τελευταίες ημέρες της, «η συζήτηση αφορούσε το «Τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς;» σε αντίθεση με το «Ας μην κάνουμε τίποτα», εξήγησε ο γιατρός. «Αυτό δεν ήταν καν ανοιχτό προς συζήτηση, επειδή η Σάνεν δεν ζούσε έτσι. Ήταν μια απίστευτη πολεμίστρια σε ό,τι έκανε».

*Με πληροφορίες από: Usmagazine

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024