Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Airbnb: Επτά συμβουλές για να κάνετε κράτηση αποφεύγοντας παγίδες που στήνουν απατεώνες

Airbnb: Επτά συμβουλές για να κάνετε κράτηση αποφεύγοντας παγίδες που στήνουν απατεώνες

Οι πιο νέοι πέφτουν πιο συχνά θύματα απατεώνων όταν επιχειρούν να κάνουν μια κράτηση σε κατάλυμα, σύμφωνα με έρευνα για την πλατφόρμα Airbnb

Παρ’ όλο που οι νεότερες γενιές έχουν μεγαλώσει στην ψηφιακή εποχή, έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Airbnb δείχνει ότι είναι λιγότερο προσεκτικοί όσον αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς πέφτουν πιο συχνά θύματα απατεώνων όταν επιχειρούν να κάνουν μια κράτηση σε κατάλυμα.

«Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να επικοινωνούν, να κάνουν κρατήσεις και να πληρώνουν μόνο μέσω της πλατφόρμας μας»

Πέρα από την πεποίθηση ότι οι Baby Boomers (που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1946-1964) είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα απάτης, οι Millennials (γεννημένοι μεταξύ του 1980 – αρχές 2000) παραδέχονται ότι είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν την ώρα που κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους ακόμα και αν έχουν περιορισμένες πληροφορίες, αν δουν ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα.

Άνθρωποι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι διατεθειμένοι να επικοινωνούν εκτός των αξιόπιστων πλατφορμών κρατήσεων, αυξάνοντας τον κίνδυνο να πέσουν θύματα απάτης. Ο πειρασμός μιας καλής προσφοράς οδηγεί επίσης τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις αξιόπιστες πλατφόρμες, με αποτέλεσμα οι κρατήσεις τους να μην προστατεύονται πλέον από ασφαλείς διαδικασίες και εγγυήσεις. Επιπλέον, η χαλαρή στάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συμβάλει στον κίνδυνο οι νέοι να πέσουν θύματα απάτης.

Airbnb: Πώς να αποφύγετε να πέσετε θύμα απάτης

Καθώς οι διαδικτυακές απάτες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες με την έλευση τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι απατεώνες μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσους αναζητούν οικονομικές προσφορές σε ταξίδια, χρησιμοποιώντας ψεύτικους ιστότοπους, μηνύματα και emails ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τους ξεγελάσουν ότι κάνουν κράτηση μέσω νόμιμης εταιρείας.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να βοηθήσουμε την κοινότητά μας να παραμείνει ασφαλής στο διαδίκτυο, έχουμε εφαρμόσει εγγυήσεις για να βοηθήσουμε στην προστασία των κρατήσεων μέσω της Airbnb, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλών διαδικασιών πληρωμής. Επιπλέον, ζητάμε από τους χρήστες να αναφέρουν ύποπτους ιστότοπους ή emails σε εμάς για περαιτέρω διερεύνηση. Σε διάστημα 12 μηνών, η ομάδα μας εντόπισε και περιόρισε σχεδόν 2.500 phishing domains παγκοσμίως.

Η Valentina Reino, Επικεφαλής Public Policy της Airbnb για την Ελλάδα, δήλωσε: «Καθώς οι ταξιδιώτες κλείνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θέλουμε να τους βοηθήσουμε ώστε να μάθουν τι πρέπει να προσέχουν και τι πρέπει να αποφεύγουν. Όσον αφορά στις κρατήσεις στην Airbnb, ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να επικοινωνούν, να κάνουν κρατήσεις και να πληρώνουν μόνο μέσω της πλατφόρμας μας, όπου διαθέτουμε ασφαλείς διαδικασίες και υποστήριξη όπως το Aircover, για να βοηθήσουμε στην προστασία από απάτες και να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα».

Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

1. Ελέγξτε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που επισκέπτεστε. Είτε χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή είτε smartphone, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Airbnb ή πηγαίνετε απευθείας στον ιστότοπο (www.airbnb.gr) για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας.

2. Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους. Ψεύτικοι σύνδεσμοι και συνημμένα αρχεία σε emails έχουν σχεδιαστεί για να σας οδηγήσουν σε ιστότοπους που μοιάζουν με πραγματικές ιστοσελίδες εταιρειών, αλλά μπορούν να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία , όπως κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς πιστωτικών καρτών.Αν δεν είστε σίγουροι ότι ένα μήνυμα ή μια ανάρτηση προέρχεται από μια νόμιμη εταιρεία, αγνοείστε το και μην κάνετε κλικ σε κανέναν σύνδεσμο που περιέχει. Η Airbnb παρέχει αναλυτικές οδηγίες για το πώς να αναγνωρίσετε έναν αυθεντικό σύνδεσμο ή email της Airbnb.

3. Να είστε επιφυλακτικοί με ασυνήθιστα φθηνές προσφορές ή υψηλές προκαταβολές. Αν μια προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, όπως αυτές που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να πρόκειται για απάτη και είναι καλό να διακόψετε αμέσως κάθε επικοινωνία. Η αναζήτηση καταλυμάτων σε αναξιόπιστες ιστοσελίδες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να πέσετε θύματα απάτης. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε προσεκτικά τις λεπτομέρειες και να συγκρίνετε την προσφορά με άλλες επιλογές, ειδικά αν νιώθετε ότι σας πιέζουν να πληρώσετε.

4. Μην πληρώνετε τις διακοπές ή τα καταλύματα με απευθείας τραπεζική μεταφορά. Η πληρωμή με πιστωτική κάρτα προσφέρει συνήθως καλύτερη προστασία και μεγαλύτερη πιθανότητα επιστροφής των χρημάτων σας αν κάτι πάει στραβά.

5. Πραγματοποιήστε κρατήσεις, πληρωμές και επικοινωνία αποκλειστικά μέσω της Airbnb. Τα καταλύματα πρέπει πάντα να κλείνονται και να πληρώνονται μόνο μέσω της πλατφόρμας, για να επωφεληθείτε από τις ασφαλείς διαδικασίες και τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων της Airbnb. Κάθε κράτηση περιλαμβάνει το AirCover, που σημαίνει ότι αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη διαμονή σας σε Airbnb, που ο οικοδεσπότης δεν μπορεί να επιλύσει, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε ένα παρόμοιο κατάλυμα ή θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα. Αν κάποιος σας ζητήσει να κάνετε κράτηση εκτός της πλατφόρμας, πρέπει να το αναφέρετε στην Airbnb.

6. Ελέγξτε τις αξιολογήσεις του καταλύματος. Πάρτε μια πιο συνειδητή απόφαση σχετικά με τον οικοδεσπότη ή το κατάλυμα πριν κάνετε κράτηση ελέγχοντας τις βαθμολογίες και τις αξιολογήσεις των επισκεπτών και διαβάζοντας προσεκτικά την περιγραφή του καταλύματος. Μπορείτε επίσης να κάνετε στον οικοδεσπότη οποιαδήποτε ερώτηση μέσω μηνυμάτων εντός της πλατφόρμας πριν από την κράτηση.

7. Αναφέρετε τυχόν ανησυχίες σας αμέσως. Αν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με την τράπεζά σας ή το χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας. Στην Airbnb, οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν ύποπτα μηνύματα απευθείας μέσα σε μια συνομιλία, ενώ οι καταχωρήσεις μπορούν να αναφερθούν μέσω της επιλογής “αναφορά αυτής της καταχώρισης” που βρίσκεται στο προφίλ κάθε καταχώρησης. Αν έχετε πληρώσει για μια κράτηση εκτός της πλατφόρμας, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της κοινότητάς μας, που λειτουργεί 24/7.

Πηγή: ΟΤ 

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024