Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οι τεχνολογικοί γίγαντες που υποστηρίζουν με γενναιόδωρες χορηγίες τον Τραμπ

ΗΠΑ: Οι τεχνολογικοί γίγαντες που υποστηρίζουν με γενναιόδωρες χορηγίες τον Τραμπ

Η America PΑC έχει συγκεντρώσει επισήμως κοντά στα 8,75 δολάρια από τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησε να δέχεται χορηγίες.

Αφεντικά τεχνολογικών κολοσσών, όχι μόνο έσπευσαν να δηλώσουν ανοιχτά τον αποτροπιασμό τους για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και τις εκδηλώσεις μίσους, αλλά και την ολόπλευρη συμπαράστασή τους στον Ρεπουμπλικανό διεκδικητή της αμερικανικής προεδρίας.

Ηγέτες αμερικανικών επιχειρήσεων, από τον συνιδρυτή της Palantir Technologies, Joe Lonsdale, τον πρωτοπόρο του venture capital Doug Leone και τους δίδυμους Winklevoss, μέχρι τον Ίλον Μασκ, έκαναν γενναίες δωρεές στο ταμείο για την επανεκλογή του Τραμπ, τη λεγόμενη PAC (Political Action Committee).

Περίπου 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα σχεδιάζει να παρέχει κάθε μήνα ο Έλον Μασκ

Η America PΑC έχει συγκεντρώσει επισήμως κοντά στα 8,75 δολάρια από τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησε να δέχεται χορηγίες. Σε αυτά συμπεριλαμβάνοντονται ουκ ολίγες δωρεές του 1 εκατομμυρίου δολαρίων από επενδυτές της Silicon Valley που έχουν υποστηρίξει δημόσια τον Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη λίστα των ονομάτων των δωρητών φιγουράρουν ο συνεργάτης της Sequoia, Shaun Maguire και ο ιδρυτής της Valor Equity Partners, Antonio Gracias, καθώς και ο Leone, συνιδρυτής της Sequoia Capital και ο Lonsdale των 8VC και Palantir.

Ο Μασκ

Περίπου 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα σχεδιάζει να παρέχει κάθε μήνα ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, από την περιουσία του που αποτιμάται στα 250 δις. δολάρια, καθιστώντας τον τόν πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο Μασκ είναι στενός επιχειρηματικός συνεργάτης πολλών από τους χορηγούς, συμπεριλαμβανομένου του Lonsdale.

Λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο, ο Μασκ έγραφε στο X: «Τελευταία φορά που η Αμερική είχε έναν τόσο σκληρό υποψήφιο ήταν ο Θίοντορ Ρούσβελτ». Και φυσικά, δεν θα είχε αναστολή να αλλάξει γνώμη, έχοντας παλαιότερα υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς.

Ο Μασκ επαίνεσε επίσης την «εξαιρετική» επιλογή του Τραμπ να ορίσει αντιπρόεδρο τον γερουσιαστή JD Vance, πρώην επιχειρηματία κεφαλαίου.

“Trump-Vance”, έγραψε ο Musk στο X. “Αντηχεί με νίκη.”

Η στροφή της Silicon Valley

Ο δισεκατομμυριούχος του Hedge Fund Bill Ackman είπε επίσης το Σάββατο ότι υποστηρίζει «επίσημα» τον Τραμπ.

Ο τιτάνας του άνθρακα Joe Craft, ο CEO της Alliance Resource Partners, καθώς και ο Jimmy John Liautaud, ο ιδρυτής της αλυσίδας σάντουιτς Jimmy John, έκαναν επίσης δωρεές 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ ο Cameron και ο Tyler Winklevoss δώρησαν 250.000 δολάρια ο καθένας, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα αρχεία.

Η Silicon Valley θεωρείται εδώ και καιρό μια από τις πιο φιλελεύθερες περιοχές στις ΗΠΑ, αλλά ορισμένοι ηγέτες της τεχνολογίας, απογοητευμένοι από τις θέσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη ρύθμιση και τους φόρους, έχουν κλίνει πολιτικά προς τα δεξιά, σχολιάζουν οι FT.

Ο Τραμπ, με τη σειρά του, έχει εντάξει στην ατζέντα του τους  φιλελεύθερους επιχειρηματίες και επενδυτές επιχειρηματικού κεφαλαίου με δεσμεύσεις για προστασία της ελευθερίας του λόγου και υποστήριξη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.

Βαρύ πορτοφόλι ο Τζέι ντι Βανς

Ο Vance έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την ελίτ των τεχνολογικών εταιρειών, έχοντας εργαστεί για το venture fund Mithril Capital του Peter Thiel στο Σαν Φρανσίσκο μεταξύ 2015 και 2017 και αργότερα για το venture fund Revolution με έδρα την Ουάσινγκτον, που ξεκίνησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της AOL, Steve Case.

Τιμώντας τη σχέση τους, ο Thiel έδωσε 15 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Vance για τη Γερουσία το 2022 μέσω μιας δωρεάς στο Protect Ohio Values ​​Pac, σύμφωνα με τα αρχεία των ομοσπονδιακών εκλογών.

Ο Τζέικομπ Χέλμπεργκ, στέλεχος της Palantir και μεγάλος δωρητής του Τραμπ, είπε ότι ο Vans ήταν «μια επιλογή υπέρ της τεχνολογίας και υπέρ της Αμερικής που θα είναι ένας εξαιρετικός συνήγορος για την ατζέντα του προέδρου Τραμπ και του αμερικανικού λαού».

Ο Vance ξεκίνησε επίσης τη δική του εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Narya Capital το 2020 με την υποστήριξη του Thiel, του συνιδρυτή του Andreessen Horowitz, Marc Andreessen, του start-up επενδυτή Scott Dorsey και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Google, Eric Schmidt.

Η εταιρεία με έδρα το Σινσινάτι του Οχάιο, είχε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ορισμένες από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της Silicon Valley έχουν γίνει ολοένα και πιο ενεργές στην υποστήριξη της εκστρατείας Τραμπ.

Ο επιχειρηματίας Ντέιβιντ Σακς, ο οποίος φιλοξένησε διοργάνωσε έρανο τον περασμένο μήνα στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ο Βανς παρουσίασε τον Τραμπ, μίλησε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι τη Δευτέρα.

Ο Κιθ Ραμπουά, διευθύνων σύμβουλος της Khosla Ventures, είπε στους Financial Times ότι θα δωρίσει επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τον Τραμπ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του 2022, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα, ο Vance είχε προσωπικές επενδύσεις σε περισσότερες από 100 δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Anduril Industries, ενός αμυντικού ομίλου τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζεται από τον Thiel και της εταιρείας προσομοίωσης διαστήματος Slingshot Aerospace, μαζί με μετοχές αξίας 100.000 δολαρίων στη Walmart.

Ακόμη, επένδυσε προσωπικά στην αμφιλεγόμενη πλατφόρμα βίντεο Rumble, κατέχοντας ποσοστό αξίας έως και 300.000 δολαρίων το 2022, και στην εφαρμογή χριστιανικής προσευχής Hallow, στην οποία το ποσοστό του έφτανε τα 100.000 δολάρια εκείνη τη χρονιά.

Ο Vance αποκάλυψε επίσης την ιδιοκτησία μεταξύ 100.001 και 250.000 δολαρίων σε bitcoin στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase το 2022.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024