Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Κορινθία: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στο Σοφικό - «Θα χρειαστεί πολύ δουλειά μέχρι να σβήσει»

Φωτιά στην Κορινθία: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στο Σοφικό – «Θα χρειαστεί πολύ δουλειά μέχρι να σβήσει»

Η φωτιά στο Σοφικό έλαβε μεγάλες διαστάσεις καίγοντας πυκνό δάσος - Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μάχη της Πυροσβεστικής και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς στην Κορινθία που ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βλάσση και το Σοφικό και κινήθηκε προς την Επίδαυρο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι σαφώς καλύτερη ενώ έχει μειωθεί και η ένταση του ανέμου.

Ειδικότερα η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα, το ένα προς Επίδαυρο και το άλλο προς Κόεφο και Αγγελόκαστρο.

Όπως αναφέρθηκε αυτή την ώρα, αν και η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν. Δεν υπάρχει φλόγα αλλά σιγοκαίει ανάμεσα στα δέντρα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.


Τα εναέρια μέσα έχουν ενισχυθεί και συνολικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά. Στόχος είναι μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας που θα επιχειρούν να έχουν περιοριστεί όσο το δυνατόν περισότερο οι εστίες μέσα στο πυκνό δάσος που είναι δύσκολη η πρόσβαση των επιγείων δυνάμεων.

Από εδάφους επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρα τμήματα δασοκομάντος και 37 οχήματα, ενώ συνδράμουν μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης του Στρατού και ιδιωτών.

«Θα χρειαστεί πολύ δουλειά μέχρι να σβήσει»

Μιλώντας στην ERTNews ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι «η πυρκαγιά πραγματικά από την πρώτη στιγμή έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Εξελίχθηκε σε πυκνό πευκοδάσος και σε δύσβατη περιοχή με φλόγες που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 25 μέτρα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά βεβαίως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της».


Σχετικά με του ανέμους που πνέουν στην περιοχή ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε: «Όχι, δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ένταση των ανέμων. Την πρώτη στιγμή κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαμε ανέμους που σχετικά ήταν ισχυροί στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει η ένταση των ανέμων, γεγονός που έχει βοηθήσει σίγουρα τη βελτίωση της κατάστασης και περαιτέρω, βεβαίως, στις επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων μέσων».

«Σε κάθε περίπτωση, δεν φεύγει κανείς από το πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία» είπε καταλήγοντας ο κ. Βαθρακογιάννης.

Τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Όπως έγινε γνωστό  3 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την κατάσβεση και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν Αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Δορυφορική φωτογραφία

Η φωτιά στην Κορινθία αποτυπώθηκε στις δορυφορικές φωτογραφίες της FIRMS της NASA γεγονός που δείχνει ότι το πύρινο μέτωπο έλαβε μεγάλες διαστάσεις

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024