Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στο Σοφικό Κορινθίας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν επί ώρες μάχη με τη φωτιά για να διασώσουν το πυκνό δάσος. Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βλάσση και κινήθηκε προς την Επίδαυρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε (ERTNews) ότι «η πυρκαγιά πραγματικά από την πρώτη στιγμή έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Εξελίχθηκε σε πυκνό πευκοδάσος και σε δύσβατη περιοχή με φλόγες που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 25 μέτρα».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αναπτύχθηκαν στην περιοχή αποτελούνταν από 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασικών κομάντος και 37 οχήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχείρησαν περιοδικά 22 εναέρια μέσα, 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες και όπως έγινε γνωστό τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την κατάσβεση και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν επιπυραγό που φέρει θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Η φωτιά στην Κορινθία αποτυπώθηκε στις δορυφορικές φωτογραφίες της FIRMS της NASA γεγονός που δείχνει ότι το πύρινο μέτωπο έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική σε 42 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, από τις οποίες οι  30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα μέτωπα

-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:18 σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη Αττικής. Η φωτιά ελέγχθηκε μέσα σε 20 λεπτά .

-Στις 12:17 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ενώ όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας είχε περιοριστεί σε 1 ώρα.

-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:19 σε χαμηλή βλάστηση στον Τύρναβο Θεσσαλίας. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο καθώς περιορίστηκε σε λεπτά.

-Φωτιά ξέσπασε στις 12:22  σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τσολιάδες Κιλκίς. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας υπάρχουν λίγες διάσπαρτες εστίες.

-Στις 13:13 πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου.

-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:25 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γαλάρο Ζακύνθου.