Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πύρινος εφιάλτης στο Σοφικό Κορινθίας: Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες - Επιχειρούν 19 εναέρια μέσα

Πύρινος εφιάλτης στο Σοφικό Κορινθίας: Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες – Επιχειρούν 19 εναέρια μέσα

Πριν λίγη ώρα,  διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Σοφικό Κορινθίας ενώ πριν λίγη ώρα δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα και ένας ακόμη ο οποίος φέρει τραύματα.

Όπως έγινε γνωστό οι πυροσβέστες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, φέρουν ελαφρά εγκαύματα και έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Για τη φωτιά στην Κόρινθο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει συντονιστική σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία, φορεις , ΟΤΑ και Σώματα Ασφαλείας

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύονται συνεχώς ενώ αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Επίδαυρο.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Μουρίκης. Από την μεγάλη φωτιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι είναι μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά.

«Αυτή τη στιγμή περιοδικά επιχειρούν 19 εναέρια μέσα. Έχουμε ακόμη πολλές εστίες να αντιμετωπίσουμε».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς. Ακόμη, περαιτέρω ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 32 οχήματα και από αέρος 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Συντρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής στη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας

Στο νοσοκομείο πυροσβέστες

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το korinthostv, στο νοσοκομείο διακομίστηκε εποχικός Πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται στο πευκόδασος του Σοφικού, εγκλωβίστηκε τόσο εκείνος όσο και συνάδελφοι του από τις φλόγες. Μετά από λίγη ώρα μεταφέρθηκε και δεύτερος πυροσβέστης στο νοσοκομείο.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο ενας εξ αυτών μεταφέρθηκε από μέλος της Ομάδας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κορίνθου στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με ελαφρά εγκαύματα. Ο ι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.

Ήχησε το 112

Νωρίτερα, ήχησε το 112 με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Πριν λίγη ώρα,  διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024