Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: 7 χρόνια φυλακή στα δύο αδέρφια για τον θάνατο 52χρονου - Τον είχαν ξυλοκοπήσει επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα

Θεσσαλονίκη: 7 χρόνια φυλακή στα δύο αδέρφια για τον θάνατο 52χρονου – Τον είχαν ξυλοκοπήσει επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα

Τα δύο αδέλφια αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με σκοπό να προκαλέσουν κακό στον 52χρονο, εκφράζοντας τη λύπη τους για την εξέλιξη του επεισοδίου.

Σε κάθειρξη επτά ετών ο καθένας καταδικάστηκαν δύο αδέλφια, που κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο, πέρσι τον Μάιο, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, όπου παραπέμφθηκαν να διαστούν, έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, αφού το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τούς είχε παραπέμψει να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Εκτός φυλακής

Οι δικαστές αποφάσισαν, επιπλέον, η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής με την επιβολή περιοριστικών όρων (αυτοπρόσωπη εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση επικοινωνίας με τους οικείους του θύματος). Κατά συνέπεια, η ετυμηγορία του δικαστηρίου τούς οδήγησε εκτός φυλακής.

Το επίδικο περιστατικό ξεκίνησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επειδή ο 52χρονος τάιζε αδέσποτα ζώα, έξω από την επιχείρησή του, γεγονός που φαίνεται να ενόχλησε τα δύο αδέλφια, 41 και 43 ετών, με καταγωγή από την Αρμενία. Περίοικοι κατέθεσαν ότι είχαν προηγηθεί κι άλλοι καβγάδες, καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης στην περιοχή.

Ο ξυλοδαρμός

Έχοντας δεχθεί πλήγματα με γυμνά χέρια στο σώμα του, το θύμα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά κατέληξε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε ισχαιμία του μυοκαρδίου, όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι καταδικασθέντες είχαν σκοπό να επιφέρουν βαριά σωματική βλάβη στο θύμα, αλλά ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα της καρδιακής προβολής που υπέστη λόγω της στρεσογόνας κατάστασης που βίωσε εκείνη την ώρα.

Στις απολογίες τους, τα δύο αδέλφια αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με σκοπό να προκαλέσουν κακό στον 52χρονο, εκφράζοντας τη λύπη τους για την εξέλιξη του επεισοδίου.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024