Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
No worries, φέτος, κλείνουμε μαζί τη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών σου!

No worries, φέτος, κλείνουμε μαζί τη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών σου!

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να οργανωθείς πριν τη μεγάλη μέρα της αναχώρησης.

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να βγεις σε καλοκαιρινή άδεια, εσύ ανυπομονείς για τη στιγμή που θα αφήσεις πίσω τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, βάζοντας επιτέλους πλώρη για κάποιον επίγειο παράδεισο της Ελλάδας. Είτε σχεδιάζεις να περάσεις τις μέρες σου χαλαρώνοντας σε κάποιο beach bar, είτε εξερευνώντας κατάφυτα μονοπάτια που οδηγούν σε κρυφές ακρογιαλιές, το σίγουρο είναι πως η προετοιμασία της βαλίτσας σου μπορείς να αποδειχθεί μία πρόκληση.

Και αν θέλεις στις διακοπές σου να έχεις όλα τα απαραίτητα, να μην σου λείψει τίποτα, αλλά να μην κουβαλάς και περιττά πράγματα τα οποία θα κάνουν τις αποσκευές σου βαριές, ασήκωτες και δυσκίνητες, τότε να ξέρεις πως αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για εσένα. Διότι, σε αυτό το άρθρο θα φτιάξουμε παρέα τη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών σου. Έτσι, ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει, φέτος θα είσαι έτοιμος για κάθε καλοκαιρινή περιπέτεια.

Φτιάξε μία λίστα με όλα τα απαραίτητα

Το πρώτο βήμα πριν ξεκινήσεις να πακετάρεις, είναι να φτιάξεις μια λίστα με όλα τα απαραίτητα. Αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει να μην ξεχάσεις τίποτα σημαντικό και κυρίως, να αποφύγεις όσα θα σου φανούν περιττά. Όχι, μην κάνεις το λάθος να ανοίξεις την ντουλάπα και να πετάξεις μέσα στη βαλίτσα ό,τι βρεις μπροστά σου. Ανάλογα τις ημέρες της διαμονής, υπολόγισε πως χρειάζεσαι περίπου πέντε σετ εσωρούχων, πέντε ζευγάρια κάλτσες, τρία σορτς, φούστες ή παντελόνια, δύο φορέματα, τέσσερα μπλουζάκια, δύο ζευγάρια παπούτσια, δύο μαγιό και φυσικά, μία σακούλα για να μεταφέρεις πίσω τα άπλυτα. Μπορεί να φαντάζουν λίγα ή υπερβολικά πολλά, όμως, είναι τόσα ώστε να μην χρειαστεί να βάλεις… μπουγάδα στο νησί.

Επίλεξε πιο ελαφριά και πρακτικά ρούχα

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού απαιτούν ελαφριά και άνετα ρούχα. Ακριβώς για αυτό, προτίμησε βαμβακερά ή λινά ρούχα, υφάσματα αέρινα που επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνέει. Επίσης, επίλεξε ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα μεταξύ τους για να δημιουργήσεις πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Μην ξεχάσεις το μαγιό σου, ένα καπέλο και ένα ελαφρύ μπουφάν ή φουτεράκι για τις δροσερές βραδιές, αλλά και ένα άνετο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα «αγκαλιάζει» τα βήματά σου όταν θα προσπαθείς να προσεγγίσεις απάτητα μονοπάτια ή «κρυφές» ακρογιαλιές που λίγοι έχουν ανακαλύψει.

Εκμεταλλεύσου τον αποθηκευτικό χώρο

Αν σκοπεύεις να λείψεις πολλές μέρες αλλά θέλεις να ταξιδέψεις… light, δηλαδή χωρίς πολλές αποσκευές και τσάντες, θα χρειαστεί να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τον αποθηκευτικό χώρο της βαλίτσας σου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως θα κάνεις ό,τι μπορείς για να κερδίσεις χώρο και κυρίως, θα ρολάρεις τα ρούχα, όχι δεν θα τα διπλώσεις, εκτός αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις σακούλες κενού αέρος για να τα μεταφέρεις. Σε κάθε περίπτωση, το ρολάρισμα βοηθάει πολύ ώστε να μεταφέρεις τα ρούχα και να παραμείνουν ατσαλάκωτα, εξοικονομώντας συγχρόνως χώρο. Βέβαια, υπάρχει και η μέθοδος «πυραμίδα», σύμφωνα με την οποία βάζεις τα παπούτσια περιμετρικά, στα τοιχώματα της βαλίτσας, στο κέντρο τοποθετείς τα ρούχα και στην κορυφή τα αξεσουάρ και τα είδη περιποίησης.

Οργάνωσε τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Όσον αφορά στα προϊόντα περιποίησης που θα πάρεις στις διακοπές σου, η οργάνωση είναι… μισή αρχοντιά. Ακριβώς για αυτό, τοποθέτησέ τα σε ένα διάφανο νεσεσέρ, ώστε να τα βρίσκεις εύκολα και γρήγορα κάθε φορά που χρειάζεται κάτι. Επίσης, πάρε μαζί σου μόνο τα πολύ απαραίτητα και ιδανικά σε ταξιδιωτικά μεγέθη, ώστε να μην κουβαλάς ολόκληρες συσκευασίες και να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση που ταξιδεύεις με αεροπλάνο. Εκτός από τα προϊόντα που περιλαμβάνει η skin care ρουτίνα σου, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, βούρτσα, αποσμητικό, και ενυδατική κρέμα, μην ξεχάσεις και ένα νεσεσέρ με προϊόντα πρώτων βοηθειών, παυσίπονα, αντιπυρετικά, επιθέματα τραυμάτων, στικ αμμωνίας, ιώδιο, ό,τι θεωρείς αναγκαίο.

Τέλος, μην περιμένεις να μαζέψεις τα πράγματα για τη βαλίτσα των διακοπών σου την τελευταία στιγμή. Ξεκίνα έγκαιρα την προετοιμασία της βαλίτσας περίπου μία εβδομάδα πριν την αναχώρησή σου, για να πραγματοποιήσεις τη διαδικασία χωρίς άγχος, να βάλεις για πλύσιμο ό,τι χρειάζεται και να αγοράσεις ό,τι σου λείπει, ώστε να μην τρέχεις και δεν φτάνεις μία μέρα πριν από την αναχώρησή σου.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024