Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να φτιάξετε τη βαλίτσα των διακοπών γρήγορα και αποτελεσματικά

Πώς να φτιάξετε τη βαλίτσα των διακοπών γρήγορα και αποτελεσματικά

Μας ευγνωμονείτε αργότερα

Είτε πρόκειται να φύγετε για το Σαββατοκύριακο είτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι πολλών ημερών, το να ξέρετε πώς να πακετάρετε αποτελεσματικά τη βαλίτσα σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το ταξίδι.

Υπάρχει μια πραγματική τέχνη στην οργάνωση των ρούχων, των ειδών υγιεινής και άλλων βασικών ταξιδιωτικών ειδών. Το να το κάνετε σωστά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο στο αεροδρόμιο και να κάνει το ταξίδι σας συνολικά λιγότερο αγχωτικό.

Από την εξοικονόμηση χώρου μέχρι τα κατάλληλα outfits, παρακάτω θα διαβάσετε 10 τρόπους για να πακετάρετε τη βαλίτσα σας σαν επαγγελματίας.

Σκεφτείτε τον τρόπο μεταφοράς σας

Ο τρόπος μεταφοράς υπαγορεύει πόσο υπερπλήρεις μπορούν να γίνουν οι αποσκευές σας αλλά και το μέγεθος αυτών.

Μάθετε τα όρια βάρους των αποσκευών

Θυμηθείτε πως μπορείτε πάντοτε να ελέγξετε το βάρος της βαλίτσας σας με μια οικιακή ζυγαριά. Επίσης καλό θα ήταν να μην αγγίξετε το όριο βάρους, καθώς είναι πολύ πιθανό να επιστρέψετε με σουβενίρ και άλλα δώρα.

Μην σας νοιάζει ο τρόπος διπλώματος των ρούχων

Είτε απλά διπλωμένα, είτε σε ρολάκια, ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τρόπων διπλώματος των ρούχων. Οπότε επιλέξτε ό,τι είναι πιο λειτουργικό για εσάς.

Αξιοποιήστε κάθε εκατοστό χώρου

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα διπλώσετε τα ρούχα είναι κρίσιμο να αξιοποιήσετε κάθε εκατοστό χώρου στις αποσκευές σας – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σημείων που συχνά παραβλέπονται.

Κάθε ρούχο θα πρέπει να διπλώνεται ή να τυλίγεται όσο πιο σφιχτά γίνεται και να στριμώχνεται σε κάθε τετραγωνική ίντσα επιπλέον χώρου, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού των παπουτσιών.  Αν μπορείτε, δοκιμάστε να τυλίξετε κάλτσες, εσώρουχα ή μικρότερα μπλουζάκια και να τα χώσετε μέσα σε μπότες ή αθλητικά παπούτσια. Ο μικρός πρόσθετος χώρος μπορεί πραγματικά να κάνει τεράστια διαφορά και το να συσκευάζετε τα παπούτσια σας με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στη διατήρηση του σχήματός τους.

βαλίτσα

Είτε διπλώσετε τα ρούχα κανονικά, είτε τα κάνετε ρολάκια, η διαφορά μεταξύ τους είναι μηδαμινή

Επενδύστε σε μικρές τσάντες αποθήκευσης

Μια χαοτική βαλίτσα ενδεχομένως να σας οδηγήσει σε πανικό, οπότε το να επενδύσετε σε μικρές τσάντες αποθήκευσης σίγουρα θα σας γλιτώσει από τα νεύρα και την ακαταστασία. Συν του ότι όταν την ανοίξετε θα ξέρετε πού βρίσκεται το καθετί.

Επενδύστε σε τσάντα αποθήκευσης για τα άπλυτα

Πλην όλων των παραπάνω, θυμηθείτε να αγοράσετε μια τσάντα αποθήκευσης για τα άπλυτα που θα φέρετε μαζί σας.

Ετοιμάστε τα σύνολα που θα φοράτε κάθε ημέρα

Το να βάλετε στην άκρη τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας, καλό θα ήταν να γίνει μία εβδομάδα πριν το ταξίδι σας. Επίσης πέρα από τα φορέματα, καλό θα είναι να φτιάξετε σετάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κουβαλήσετε μαζί σας τη μισή γκαρνταρόμπα.

Κάθε ρούχο θα πρέπει να διπλώνεται ή να τυλίγεται όσο πιο σφιχτά γίνεται και να στριμώχνεται σε κάθε τετραγωνική ίντσα επιπλέον χώρου

βαλίτσα

Φροντίστε να φτιάξετε σετάκια, ώστε να αποφύγετε να πάρετε περιττά ρούχα

Σκεφτείτε δύο φορές τα ρούχα που επιλέξατε

Όταν έρθει η στιγμή να μπουν τα ρούχα στη βαλίτσα, την ώρα που τα διπλώνετε, σκεφτείτε: «σίγουρα θα το φορέσω αυτό;». Όπως είπαμε και πάνω, τείνουμε να παίρνουμε περισσότερα ρούχα απ’ αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να έχουμε μια υπέρβαρη βαλίτσα.

Προσοχή με τα μπουκάλια και τις συσκευασίες προϊόντων προσωπικής φροντίδας

Τα καλλυντικά και τα είδη προσωπικής υγιεινής είναι το μεγαλύτερο άγχος μας, σε ό,τι αφορά το πακετάρισμα, καθώς αγχωνόμαστε ότι μπορεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να ανοίξουν.

Γι’ αυτό καλό θα είναι, σε ό,τι αφορά τα υγρά να τοποθετούνται στα ειδικά μπουκαλάκια ταξιδιού ή να τα σφραγίσετε με ειδική κολλητική ταινία.

Σίδερο!

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα διπλώσετε τα ρούχα σας αναπόφευκτα θα τσαλακωθούν κατά τη μεταφορά. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι κρίσιμο να αφήνετε πάντα χώρο στη βαλίτσα για ένα σίδερο.

Ειδάλλως φροντίστε να ρωτήσετε εάν το κατάλυμά σας, διαθέτει ένα.

Καλό ταξίδι!

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024