Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ξαφνικά εκείνο το καλοκαίρι: Tα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν τα καλοκαίρια του χτες

Ξαφνικά εκείνο το καλοκαίρι: Tα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν τα καλοκαίρια του χτες

Από το μυστηριώδη θάνατο της Marilyn, το δυστύχημα της πριγκίπισσας Diana, την πτώση του αεροπλάνου του JFK Jr, μέχρι τη δολοφονία του Gianni Versace, όλα συνέβησαν ξαφνικά, ένα καλοκαίρι…

Τα πιο αναπάντεχα και τραγικά γεγονότα συμβαίνουν με σχεδόν μεταφυσική συνέπεια μέσα στο καλοκαίρι. Από το μυστηριώδη θάνατο της Marilyn, το δυστύχημα της πριγκίπισσας Diana, την πτώση του αεροπλάνου του JFK Jr, μέχρι τη δολοφονία του Gianni Versace, όλα συνέβησαν ξαφνικά, ένα καλοκαίρι…

Marilyn Monroe

Η Marilyn βρέθηκε νεκρή στις 5 Αυγούστου 1962 στο σπίτι της στον αριθμό 12305 της Fifth Helena Drive στο Λος Άντζελς. Είχε το ακουστικό του τηλεφώνου στο χέρι της και ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα, γυμνή. Δίπλα της ανάμεσα στα δεκάδες μπουκάλια με φάρμακα στο κομοδίνο της βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι χαπιών που περιείχε αρχικά 50 κάψουλες Nebutal, ένα ισχυρό υπνωτικό της εποχής. Ήταν μόλις 36 ετών.

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το τι της συνέβη πραγματικά δεν έπαψαν ποτέ, παρότι ο θάνατος της είχε καταχωρηθεί από τις αρχές ως αυτοκτονία από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Μέχρι σήμερα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν η Marilyn αυτοκτόνησε (λίγες μέρες πριν η Fox την είχε απολύσει από την ταινία «Something’s gotta give») ή αν είχε πάρει τη μοιραία δόση κατά λάθος.

Η αλήθεια πίσω από το θάνατο της Monroe θα είναι για πάντα ένα μυστήριο με τις θεωρίες συνωμοσίας να την θέλουν να δολοφονείται εξ αιτίας της σχέσης που είχε με τον Πρόεδρο Κένεντι αλλά και τον αδελφό του, Ρόμπερτ Κένεντι.

Η πρώην σύζυγός του Peter Lawford θα ισχυριζόταν ότι ο ηθοποιός που είχε παντρευτεί την αδελφή του Προέδρου πήγε στο σπίτι της Monroe τη νύχτα που πέθανε και κατέστρεψε ένα ενοχοποιητικό σημείωμα που άφησε εκείνη πριν πεθάνει.

Getty Images/Ideal Image

Roman Polanski-Sharon Tate

Ήταν 7 το απόγευμα, στις 9 Αυγούστου 1969, όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι του Ρομάν Πολάνσκι στο Λονδίνο. Η σύζυγός του, η όμορφη ηθοποιός, Σάρον Τέιτ, αγαπημένη πρωταγωνίστρια της ταινίας »Η Κοιλάδα με τις Κούκλες», έγκυος στον 8ο μήνα, τον είχε αφήσει πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να επιστρέψει στο Λος Άντζελες και να γεννήσει εκεί. Μαζί της, στο σπίτι που νοίκιαζαν οι Πολάνσκι στην απομονωμένη Σιέλο Ντράιβ, έμεναν ο καλός της φίλος, κομμωτής Τζέι, ο καλός φίλος του Ρομάν Πολάνσκι, Βόλτεχ Φραϊκόφσκι, και η σύντροφός του, Αμπιγκέιλ Φόλγκερ.

Στην άλλη άκρη της γραμμής δεν ακούστηκε η φωνή της Σάρον, αλλά ο βραχνός ψίθυρος του Μπιλ Τέναντ. Ο Μπιλ ήταν σύζυγος της στενής φίλης της Σάρον Τέιτ, Σάντι Τέναντ: «Συνέβη μια καταστροφή στο σπίτι» είπε με τρεμάμενη φωνή. Η Σάρον είναι νεκρή, όπως και όλοι οι άλλοι. Ρομάν, τους δολοφόνησαν…». Το τετραπλό φονικό συγκλόνισε το Χόλιγουντ και όλον τον κόσμο. Τα θύματα, τα οποία είχε βρει σε μια λίμνη αίματος το πρωί της 9ης Αυγούστου η οικονόμος του σπιτιού, είχαν δολοφονηθεί με εξαιρετικά βίαιο τρόπο, οι περισσότεροι από πυροβολισμό και μαχαίρι – η Τέιτ από 16 μαχαιριές.

Η αστυνομία δεν άργησε να ανακαλύψει τους δολοφόνους, που ήταν οπαδοί του Τσαρλς Μάνσον. Η δίκη της «οικογένειας» Μάνσον», όπως αυτοαποκαλούνταν, πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα και ο αρχηγός και τα μέλη της που συμμετείχαν στις δολοφονίες καταδικάστηκαν σε θάνατο – η ποινή τους όμως μετατράπηκε σε ισόβια.

Βερσάτσε

Gianni Versace

O σχεδιαστής μόδας Gianni Versace δολοφονήθηκε το πρωινό της 15ης Ιουλίου 1997 από τον Andrew Cunanan στις σκάλες της περίφημης βίλας του στο Mαϊάμι, της Casa Casuarina. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση μέχρι σήμερα. Δημοσιεύματα υπαινίχθηκαν ότι ο σχεδιαστής γνώριζε τον δολοφόνο του και είχε περιστασιακές σχέσεις μαζί του. Ο Cunanan δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις, καθώς αυτοκτόνησε οκτώ μέρες αργότερα.

Οι φήμες ήθελαν τον διάσημο σχεδιαστή να είναι θύμα της Μαφίας από την οποία είχε υποτίθεται δανειστεί χρήματα.

Στην κηδεία του Versace οι φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσμου έδειχναν την πριγκίπισσα Diana να παρηγορεί τον Elton John για το χαμό του φίλου του.

πριγκίπισσα Νταϊάνα

Getty Images/Ideal Image

Πριγκίπισσα Diana

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 31 Αυγούστου η «πριγκίπισσα του λαού» ήταν και η ίδια νεκρή μετά το μοιραίο δυστύχημα στο τούνελ Άλμα των Παρισίων, όταν το αυτοκίνητο που μετέφερε εκείνη και τον αγαπημένο της Dodi Al Fayed έπεσε πάνω σε μια κολόνα, καταδιωκώμενο από τους παπαράτσι.

Το καλοκαίρι είχε περάσει με την Diana και τον Dodi να παίζουν «κρυφτό» με τους φωτογράφους, που τους ακολουθούσαν συνεχώς στην κρουαζιέρα τους στη Μεσόγειο, προκειμένου να απαθανατίσουν τις τρυφερές στιγμές τους. Τελικά κατάφεραν να απαθανατίσουν το τέλος τους, οι φωτογραφίες όμως δεν κυκλοφόρησαν ποτέ…

Όπως συμβαίνει συχνά όταν μια μεγάλη διασημότητα βρίσκει ξαφνικό και άδοξο τέλος, το κοινό αρνείται να δεχτεί ότι η πριγκίπισσα που έζησε μια ζωή έξω από τα συνηθισμένα μπορεί να βρήκε το θάνατο από κάτι τόσο μπανάλ όσο ένα αυτοκινητικό δυστύχημα σε υπόγειο τούνελ.

H έρευνα των βρετανικών αρχών, που διήρκεσε 3 χρόνια και εξέτασε 278 μάρτυρες, ανάμεσά τους και μυστικούς πράκτορες της Βρετανίας που βρίσκονταν στο Παρίσι εκείνες τις ημέρες, κατέληξε πως το δυστύχημα στο τούνελ Άλμα των Παρισίων που οδήγησε στο θάνατο τους τρεις από τους τέσσερις επιβαίνοντες στη Μερσέντες που οδηγούσε ο σοφέρ των Αλ Φαγέντ, Ανρί Πολ, μεταφέροντας τον Ντόντι Αλ Φαγέντ, την πριγκίπισσα και το σωματοφύλακά της, Τρέβορ Ρις Τζόουνς που ήταν ο μοναδικός επιζών, ήταν αποτέλεσμα της οδήγησης σε κατάσταση μέθης του Πολ αλλά και των ενοχλήσεων από τα οχήματα που ακολουθούσαν τη Μερσέντες από κοντά, δηλαδή των φωτογράφων. Ο θάνατος της πριγκίπισσας και του Αλ Φαγέντ οφείλετο στο ότι δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

JFK JR-Carolyn Bessette

Στις 16 Ιουλίου του 1999, o JFK jr, η όμορφη σύζυγός του, Carolyn, και η αδελφή της πετούσαν με το ιδιωτικό αεροπλάνο του γιου του αδικοχαμένου προέδρου για το Martha’s Vineyard, προκειμένου να παραστούν στο γάμο της ξαδέλφης του, Ρόρι Κένεντι, όταν το σκάφος που πιλοτάριζε ο ίδιος χάθηκε από τα ραντάρ. Όλοι έκαναν λόγο για ένα ακόμα χτύπημα της περίφημης κατάρας των Κένεντι. Οι ελπίδες έσβησαν όταν λίγες μέρες αργότερα βρέθηκαν τα συντρίμμια του Piper Saratoga στον Ατλαντικό Ωκεανό…

Το ζευγάρι ήταν από τα πιο χαρισματικά και λαμπερά και πολλοί πίστευαν οτι ο John Kennedy Jr θα ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα του στην πολιτική. Το νήμα της ζωής του όμως κόπηκε άδικα ξαφνικά εκείνο το καλοκαίρι.

Η Αμερική πένθησε το χαμό του ζευγαριού και την απώλεια ενός λαμπερού μέλλοντος που θα απηχούσε ένα μακαριστό χθες. (Getty Images/Ideal Image)

Καθώς τα χρόνια περνούσαν ωστόσο μια σειρά από άλλες ιστορίες βρήκαν το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα. Ιστορίες που ήθελαν τους δυο τους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού στην κοκαΐνη, το γάμο του ζευγαριού να καταρρέει, την Carolyn να έχει εξωσυζυγικό δεσμό και να είναι υπεύθυνη για το δυστύχημα, μια και είχαν καθυστερήσει να φύγουν εξαιτίας της Bessette και χρειάστηκε να ταξιδέψουν νύχτα…

Μια πρόσφατη βιογραφία, το βιβλίο «JFK JR An Intimate Oral Biography» αναφέρει πως το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα και βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση καθώς εκείνη την εποχή πέθαινε από καρκίνο ο αγαπημένος πρώτος εξάδελφος του John Jr, Anthony Radziwill, ο ίδιος δυσκολευόταν να βρει χρηματοδότες για το περιοδικό George και η Carolyn δεν μπορούσε να διαχειριστεί εύκολα την διασημότητα και τους προβολείς που την ακολουθούσαν. Είχαν περάσει αρκετά βράδια χωριστά σύμφωνα με μαρτυρίες.

Φίλοι του John και της Carolyn ωστόσο μιλούν πάντα για ένα ερωτευμένο και αγαπημένο ζευγάρι, που πήρε τα όποια μυστικά για πάντα μαζί του στα σκοτεινά νερά του Ατλαντικού…

πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images/Ideal Image

πηγή: grace.gr

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024