Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
BibeCoffee: Η smart λύση που «λύνει» τα χέρια σε κάθε ιδιοκτήτη καφέ και απαντά στις προκλήσεις του 5th Wave Coffee

BibeCoffee: Η smart λύση που «λύνει» τα χέρια σε κάθε ιδιοκτήτη καφέ και απαντά στις προκλήσεις του 5th Wave Coffee

Μία αναγκαία καινοτομία που αναδιαμορφώνει το «τοπίο» στην αγορά του καφέ παγκοσμίως.

Αρκεί να σκεφτούμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση παγκοσμίως στην κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ, με ένα άτομο να καταναλώνει κατά μέσο όρο 5 κιλά ετησίως, για να καταλάβουμε πως ο καφές είναι και επίσημα το εθνικό μας ρόφημα, ένα στοιχείο της κουλτούρας μας, η απολαυστική αφορμή που φέρνει σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας από ένα κατάστημα που να σερβίρει καφέ.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, σε μία αρκετά κορεσμένη, εγχώρια αγορά με 4 δισ. ευρώ ετήσιο τζίρο πώς θα καταφέρει μία επιχείρηση να εξελιχθεί, να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, να κερδίσει τους καταναλωτές και συγχρόνως να αυξήσει τα κέρδη της, διεκδικώντας ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας; Αρκεί ένα μοναδικό χαρμάνι σε συνδυασμό με ένα έμπειρο, φιλικό προσωπικό ή μήπως το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται κάπου αλλού;

Η αλήθεια είναι πως διανύοντας το 5th Wave Coffee ή αλλιώς, το «πέμπτο κύμα του καφέ» που αποτελεί την κορύφωση των προηγούμενων τεσσάρων, αυτό στο οποίο κυριαρχεί η τελειότητα, η υψηλή ποιότητα, η επίτευξη ενός επιτυχημένου πελατοκεντρικού και συνεπούς επιχειρηματικού αποτελέσματος, χρειάζεται σίγουρα κάτι παραπάνω, κάτι πιο αποτελεσματικό.

Και αυτό το «κάτι παραπάνω» μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την προηγμένη συσκευή της BibeCoffee, μία ελληνικής εταρείας που αξιοποιεί την τεχνολογία Internet of Things (IoT), μετατρέποντας μία επαγγελματική μηχανή καφέ σε μία προηγμένη, smart συσκευή. Έτσι, επιτρέπει σε έναν ιδιοκτήτη καφέ ή επαγγελματία του κλάδου, να έχει πρόσβαση real time σε μία πληθώρα χρήσιμων δεδομένων μέσω μίας εύχρηστης, διαδικτυακής πλατφόρμας, να επιβλέπει κάθε στιγμή, όπου και αν είναι, κάθε πτυχή της επιχείρησής του, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet του.

Πώς η τεχνολογία εξασφαλίζει μία σταθερή, ασύγκριτη ποιότητα καφέ σε κάθε κούπα

Αλήθεια, τι μας κάνει να προτιμούμε κάποιες συγκεκριμένες καφετέριες και να επιστρέφουμε σε αυτές ξανά και ξανά; Τι μας παρακινεί να τις προτείνουμε σε γνωστούς και φίλους, κάνοντας spread της φήμη τους από στόμα σε στόμα, ώσπου να αναδειχθούν τελικά σε talk of the town στέκια; Το γεγονός πως διασφαλίζουν το “quality consistency”, δηλαδή μία σταθερή, ασύγκριτη ποιότητα καφέ, σε κάθε μας επίσκεψη, σε κάθε κούπα. Ωστόσο, η ποιότητα ενός καφέ εξαρτάται από ένα σύνολο πραγμάτων, από το πώς χρησιμοποιείται μία μηχανή, μέχρι τον χρόνο εκχύλισης και τις ρυθμίσεις του μύλου.

Όλες αυτές τις παραμέτρους, λοιπόν, λαμβάνει υπόψη και η λύση της BibeCoffee, η οποία είναι συμβατή με τις επαγγελματικές μηχανές των μεγαλύτερων κατασκευαστών. Ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας αισθητήρες που συνδέονται σε διάφορα σημεία της μηχανής (barista ή super αυτόματη), μετρά παλμούς, χρόνους εκχύλισης καφέ, θερμοκρασία, ρεύμα που καταναλώθηκε, ποσότητα νερού και όχι μόνο, ενώ στη συνέχεια αναλύει αυτά τα δεδομένα μέσω της τεχνολογίας ΑΙ, ώστε να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για την προετοιμασία του ροφήματος. Συγκεκριμένα, διασφαλίζει πως ο καφές που απολαμβάνει ο πελάτης στο τελικό σημείο, συμβαδίζει απόλυτα με τα πρότυπα που ορίζονται από τις ίδιες τις εταιρείες, τους διανομείς και σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Εκτός από την ποιότητα του καφέ, η λύση της BibeCoffee παρέχει στον επιχειρηματία δεδομένα που αφορούν στην κατανάλωση, πχ. πόσα κιλά καφέ έχουν καταναλωθεί σε κάθε σημείο πώλησης, πόσοι και τι καφέδες πωλούνται ανά ημέρα ή και ώρα, πόσες προμήθειες θα χρειαστούν τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, προσφέρει πληροφορίες για τη μηχανή, δηλαδή τι χρήση γίνεται, πόσο καλά καθαρίζεται, αν χρειάζεται αλλαγή φίλτρου ή συντήρηση, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα του δικτύου των μηχανών καφέ, να ξέρει πού βρίσκεται κάθε μηχανή ανά πάσα στιγμή, σε ποια σημεία πώλησης απαιτείται περισσότερη εκπαίδευση ή ποια είναι η αιτία χαμηλής απόδοσης ενός σημείου πώλησης.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένας «έξυπνος» σύμμαχος στους επαγγελματίες του καφέ

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που προσφέρει η λύση της BibeCoffee σε έναν επιχειρηματία είναι πασίδηλο: Του δίνει τη δυνατότητα να έχει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του, να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα καταστήματα αλλά και το προσωπικό του, χωρίς να δίνει το «παρών», απλώς χρησιμοποιώντας το smartphone του. Εφόσον η μηχανή καφέ, δηλαδή η smart συσκευή, του στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στο cloud, συγκεκριμένα στην ειδική πλατφόρμα, εκείνος μπορεί να παρακολουθεί την ποιότητα του καφέ που σερβίρεται στους πελάτες, ώστε να προχωρήσει σε βελτιστοποιήσεις που θα του εξασφαλίσουν μία καλύτερη ποιότητα.

Μάλιστα, έχοντας μία συνολική εικόνα για τη λειτουργία της μηχανής του καφέ, καθώς και για την κατανάλωση που γίνεται σε κάθε σημείο πώλησης που διαθέτει, μέσα από εβδομαδιαίες αναφορές (reports μέσω email), ο επαγγελματίας μπορεί να πάρει «έξυπνες», ωφέλιμες αποφάσεις για την επιχείρησή του. Με λίγα λόγια, θα μειώσει τυχόν λειτουργικά έξοδα ή και άσκοπα έξοδα που αφορούν στην επισκευή ή τη συντήρηση του εξοπλισμού, αφού θα εντοπίζει έγκαιρα κάθε τεχνικό ζήτημα, θα απλοποιήσει τις διαδικασίες χάρη στην επιλογή της απομακρυσμένης διαχείρισης, θα έχει μία σταθερή απόδοση στην ποιότητα του καφέ, κερδίζοντας έτσι σταθερούς, τακτικούς πελάτες, αυξάνοντας τα έσοδα αλλά και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής του.

Ειδικότερα για τις μεγάλες αλυσίδες καφέ, η λύση της BibeCoffee είναι ένας must-have «σύμμαχος», είναι μία λύση που λύνει τα χέρια του επιχειρηματία, διότι στηρίζει την απρόσκοπτη, βέλτιστη λειτουργία της επιχείρησής του, αλλά και τη διασφάλιση της φήμης της, ακόμη αν διαθέτει χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη διαδικτυακή πλατφόρμα της BibeCoffee, η οποία δίνει πρόσβαση σε κάθε υπεύθυνο ανά κατάστημα, σε ένα σύνολο πληροφοριών που αντανακλά λεπτομερώς την ποιότητα του καφέ που προσφέρει.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η BibeCoffee «πρωταγωνίστησε» στο World of Coffee 2024 που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, ενώ έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά του καφέ, έχοντας μία δυναμική παρουσία σε παραπάνω από 25 χώρες. Αυτό συμβαίνει διότι προσφέρει σε ιδιοκτήτες, αλυσίδες, roasters, διανομείς και επαγγελματίες του καφέ εν γένει, κάτι πραγματικά καινοτόμο και χρήσιμο, δηλαδή ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να αποκτήσουν το προβάδισμα και να ξεχωρίσουν σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία, σε μία εποχή που η τελειοποίηση του καφέ είναι βασικό ζητούμενο. Αν θέλουμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε από κοντά τη smart λύση της BibeCoffee που «ανοίγει» μία νέα εποχή στην αγορά του καφέ, αρκεί να παρευρεθούμε τον Σεπτέμβριο στο Athens Coffee Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Εναλλακτικά, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα ή να κλείσουμε μία συνάντηση με την ομάδα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024