Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Οι πιο συχνοί καυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια - Πώς θα τους αποφύγετε

Διακοπές: Οι πιο συχνοί καυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια – Πώς θα τους αποφύγετε

Σας παραθέτουμε και μερικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε αυτούς τους καυγάδες

Περίμενες όλο τον χρόνο να έρθει η ώρα που θα μπείτε στο αμάξι με τον σύντροφο σου, θα αφήσετε πίσω σας όλους τους καυγάδες, θα επιβιβαστείτε στο πάρκινγκ του πλοίου και θα αγναντεύετε από την πλώρη του πλοίου το Αιγαίο, μέχρι να ακούσετε από τα μεγάφωνα ότι φτάσατε στον προορισμό σας.

Οι ημέρες στο νησί θα σας βρίσκουν στην παραλία, τα μεσημέρια στο ταβερνάκι, τα βράδια στα μπαράκια με ένα cocktail στο χέρι, ενώ η συνέχεια στο ξενοδοχείο θα σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Όταν όμως έρχεται η στιγμή που πατάτε το πόδι σας στο νησί συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ονειρικά όσο πίστευες, ενώ οι τσακωμοί είναι πιο συχνοί από ότι περίμενες. Ωστόσο, γνωρίζοντας τους πιο συχνούς τσακωμούς ανάμεσα στα ζευγάρια στις διακοπές αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τους αποφύγετε, θα μπορέσετε και οι δύο να απολαύσετε τις διακοπές σας και να δημιουργήσετε αξέχαστες εμπειρίες και όμορφες στιγμές.

Ξεκούραση vs. Περιπέτειας

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο το ένα άτομο στη σχέση να θέλει να περάσει τις διακοπές του στην ξαπλώστρα να απολαύσει τον ήλιο, ενώ το άλλο θέλει να εξερευνήσει την παραμικρή γωνιά του νησιού. Το να μπορέσετε να ισορροπήσετε σε αυτά τα δύο θέλω, μπορεί να είναι μια πρόκληση καθώς η πίεση να διασφαλείσετε ότι και οι δύο σας θα απολαύσετε το χρόνο σας μακριά από την καθημερινότητα μπορεί να εντείνει την ανάγκη για αποτελεσματική επικοινωνία.

Ο τρόπος να αντιμετωπίσετε τους τσακωμούς που προέρχονται από τα διαφορετικά θέλω και τις διαφορετικές προτεραιότητες στις διακοπές είναι να έχετε προνοήσει! Κάνε με τον σύντροφο σου μια συζήτηση σχετικά με το πως μοιάζουν για τον κάθε ένα από εσάς οι ιδανικές διακοπές και πώς τις φαντάζεσαι. Γνωρίζοντας ο ένας τις προσδοκίες του άλλου δεν θα απογοητευτείτε όταν βρεθείτε στις διακοπές σας. Συμφωνήστε εκ των προτέρων για τις δραστηριότητες που θα απολαύσετε μαζί και σκεφτείτε να περάσετε και λίγο χρόνο μόνοι σας. Αν για παράδειγμα, ο σύντροφος σου θέλει να χαλαρώσει στην ξαπλώστρα, εκμεταλλεύσου τον χρόνο αυτό για να επισκεφθείς έναν αρχαιολογικό χώρο που θέλεις. Ο συμβιβασμός και η ευελιξία είναι το κλειδί!

Προγραμματισμός vs. Αυθορμητισμού

Σε ένα ζευγάρι ο ένας έχει φτιάξει ένα ολόκληρο Excel με όλα τα πράγματα που θέλει να κάνει και να δει στον προορισμό του, καθώς και την καλύτερη στιγμή της ημέρας να τα επισκεφτεί. Έχει κλείσει online, όσα πρέπει να κλείσει και έχει μάθει το πρόγραμμα απέξω. Από την άλλη πλευρά ο άλλος θέλει να πάει όπου τον πάει το κύμα. Ενώ από τη μια χρειάζεται ένα διάλειμμα από το πολυάσχολο πρόγραμμα, από την άλλη το να αφήνει κανείς τα πράγματα πολύ ανοιχτά μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχει γίνει η απαιτούμενη κράτηση και γίνεται σπατάλη χρόνου και χρημάτων. Αυτή η σύγκρουση συχνά πηγάζει από διαφορετικές προσδοκίες οδηγώντας σε απογοήτευση και δυσαρέσκεια και από τις δύο πλευρές.

Για μια ακόμη φορά για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να συζητήσετε τις προτεραιότητές σας για το ταξίδι πριν από την αναχώρηση. Στη συνέχεια, βρείτε έναν συμβιβασμό για την ισορροπία μεταξύ των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων και του ελεύθερου χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει μερικές δραστηριότητες που είναι σημαντικές γι’ αυτόν ή βρείτε μια στρατηγική που επιτρέπει και στους δύο να κάνετε όσα θέλετε στο ταξίδι.

Ερωτική διάθεση vs. καυγάδες λόγω έλλειψης ερωτικής διάθεσης

Πριν ξεκινήσουν οι διακοπές σας φανταζόσουν ότι οι περισσότερες προσωπικές σας στιγμές θα σας βρίσκουν να απολαμβάνετε ο ένας το σώμα του άλλου. Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ από αυτό, καθώς η κούραση που έρχεται από τις πολλές ώρες στον ήλιο, τα γνωστά εντερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι στις διακοπές, αλλά και διάφοροι άλλοι παράγοντες, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και στην πραγματικότητα το σεξ να γίνει σπάνια.

Για να μην απογοητευτεί κάποιος από τους δύο σας, συζητήστε εκ των προτέρων πως φαντάζεστε τη σχέση σας στις διακοπές, δείτε που διαφέρουν οι βλέψεις σας και που συνάδουν έτσι ώστε να έχεις και ανάλογες προσδοκίες. Επίσης φρόντισε να περνάτε χρόνο οι δύο σας κατά τον οποίο θα χαλαρώνετε, χωρίς απαραίτητα να έχεις ως σκοπό την σεξουαλική πράξη, η οποία πιθανόν να σε αγχώσει. Μέσα από την χαλάρωση και την σύνδεση, η σεξουαλική πράξη θα έρθει από μόνη της!

Καυγάδες γιατί σπαταλάτε πολλά χρήματα vs. Είστε πολύ συγκρατημένοι

Τα χρήματα είναι από τους πιο κοινούς και συχνούς καυγάδες ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια και οι διακοπές δεν αποτελούν εξαίρεση, στις οποίες η σπατάλη χρημάτων είναι, σχεδόν πάντα, μονόδρομος. Για να μπορέσετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις που σχετίζονται με τα χρήματα δημιουργήστε ένα budget με το οποίο νιώθετε και οι δύο άνετοι. Ορίστε πόσα χρήματα θα διαθέσετε για το φαγητό σας, πόσα για την διασκέαση σας κλπ., έτσι ώστε να μην έρθει κανείς σας σε άβολη θέση και εξ’ απροόπτου.

Πηγή: Vita

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024