Όταν φαντάζεστε το «τέλειο σώμα», ποια εικόνα σας έρχεται στο μυαλό; Αν σκεφτήκατε το σώμα «κλεψύδρα» της Kim Kardashian, σας έχουμε καλά νέα: Η personal trainer της, Σενάντα Γκρέκα, μοιράζεται μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες και πιο δυνατό σώμα σε χρόνο dt!

Εκτός από την βασίλισσα της reality τηλεόρασης, η Γκρέκα γυμνάζει, επίσης, την pop star Bebe Rexha και το διάσημο μοντέλο Miranda Kerr.

Έχει ιδρύσει τη δική της πλατφόρμα ενδυνάμωσης που ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία, την ευεξία και την προσωπική ανάπτυξη και τονίζει τη σημασία της συνέπειας για όσες θέλουν να ξεκινήσουν τη γυμναστική ή να ανανεώσουν τη ρουτίνα τους.

Ένα βήμα τη φορά

«Πάντα λέω να ξεκινάμε από τα μικρά. Ανεβαίνουμε το βουνό ένα βήμα τη φορά. Ξεκίνα με 5 λεπτά την ημέρα και σιγά-σιγά θα χτίσεις τη συνήθεια – τα 5 λεπτά αποτελούν τη βάση για δέσμευση», υπογραμμίζει η Γκρέκα.

«Στόχευσε σε μερικούς από τους μεγαλύτερους μυς του σώματός σου. Λίγα λεπτά περπάτημα ή τρέξιμο σε συνδυασμό με squats ή deadlifts είναι μια καλή αρχή», προσθέτει.

«Παντρέψου» τη γυμναστική

Η γυμναστική, λένε, είναι σαν τον γάμο. Δεν μπορείς να εξαπατάς και να περιμένεις ότι θα στεριώσει! Η δέσμευση και η συνέπεια είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη αλλαγή.

Η άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία, ενισχύει την παραγωγικότητα και έχει αμέτρητα σωματικά οφέλη, ωστόσο για πολλούς είναι εύκολο να ξεφύγουν από την εβδομαδιαία ρουτίνα τους. Ειδικά για εμάς που έχουμε μια γεμάτη από υποχρεώσεις καθημερινότητα, η άσκηση συχνά είναι από τα πρώτα πράγματα που παραμερίζονται.

«Ξεκίνα με αυτό που είναι εφικτό. Πέντε λεπτά την ημέρα για μια εβδομάδα, 10 λεπτά την επόμενη εβδομάδα για μια εβδομάδα και έπειτα θα το κατακτήσεις», προτείνει η Γρέκα.

Τώρα το καλοκαίρι που περνάμε περισσότερο χρόνο έξω ή στην παραλία είναι εύκολο να στριμώξεις 5 λεπτά σωματικής δραστηριότητας στο πρόγραμμά σου.

Η υπομονή είναι αρετή

Ενώ μπορεί να μη βλέπεις δραστικά αποτελέσματα από πέντε λεπτά προσπάθειας, η personal trainer λέει ότι το να ξεκινήσεις σταδιακά και να επιμένεις θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις μια σταθερή βάση για φυσική κατάσταση.

Η πιο κατάλληλη ώρα είναι τώρα

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να κάνεις γυμναστική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο ελεύθερο χρόνο και ενέργεια», τονίζει η Γκρέκα.

Pro tip: «Προτείνω στους αρχάριους να ξεκινήσουν το πρωί, ώστε να το βγάλουν από τη μέση και να μην το αναβάλλουν αργότερα», λέει η ειδικός.

Αν πάλι δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο, μην ξεχνάς ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν εξοπλισμός γυμναστικής, μπορείς π.χ. να χρησιμοποιήσεις το σωματικό σου βάρος για να κάνεις push ups ακόμα και στον καναπέ.

Πηγή: Vita