«Μέντορας» του Δήμου Παλλήνης, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Σκοπός η από κοινού εργασία για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρονολογικά Δημοτικού Συμβουλίου , το οποίο στη συνέχεια, υπέγραψαν ο Δήμαρχος, Χρήστος Αηδόνης και η Επιστημονική Διευθύντρια και καθηγήτρια του «Εργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κα. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη.
Η υπογραφή του μνημονίου κατά την οποία ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης και Παναγιώτης Μερτύρης ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Δριβάκος και συνεργάτες της κας Κοτταρίδη, σηματοδοτεί τη στενή συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των εργασιών του Εργαστηρίου, όπως η ανάπτυξη νέων εργαλείων, και στοχευμένα προγράμματα που προωθούν ουσιαστικά την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.
Στόχος η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για ένα ποιοτικό περιβάλλον διαβίωσης
Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αηδόνης επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη που φέρει η συγκεκριμένη σύμπραξη όσον αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων βέλτιστων πρακτικών προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ποιοτικό περιβάλλον διαβίωσης για τους πολίτες και ταυτόχρονα να οριοθετηθεί η μετάβαση στο σύγχρονο μοντέλο του επιχειρείν με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.
Να σημειώσουμε, ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που αύξησε τον πληθυσμό του. Αυτό αφενός καταδεικνύει την ελκυστικότητα του Δήμου, αλλά και από την άλλη σημαίνει ότι η νυν δημοτική αρχή θα έχει να αντιμετωπίσει νέα δεδομένα. Πληθυσμιακή αύξηση σε ένα δήμο αστικό όπως είναι ο Δήμος Παλλήνης, σημαίνει μεγαλύτερες ανάγκες στην καθαριότητα, περισσότερες ανάγκες για σχολική στέγη, για θέσεις στάθμευσης, για διευθέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου, για ενδυνάμωση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου κτλ. Αλλά και αυξημένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη, αλλαγή κλίμακας αναφορικά με τους Κεντρικούς Αυτοτελής πόρους κτλ, αναφορικά με τα θετικά της ιστορίας.
Αυτό, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει θέσει ο δήμαρχος Παλλήνης, ως μια από τις προτεραιότητες του, αφορά την ένταξη εκατοντάδων οικοπέδων που εδώ και χρόνια παραμένουν εκτός σχεδίου, ενώ οι ιδιοκτήτες τους βαρύνονται με τους υποχρεωτικούς καθαρισμούς αυτών για τις ανάγκες της πυροπροστασίας, ενώ σε κάποια από αυτά τα οικόπεδα έχουν ήδη αφαιρεθεί τετραγωνικά για την διάνοιξη δρόμων. Επίσης, προτεραιότητα του δημάρχου είναι και η απομάκρυνση του πυλώνων μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης αφού απλώνονται σαν «φράκτης»στον δήμο.
Η συνεργασία του δήμου με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα μπορούσε -αν όλες οι πλευρές δείξουν αυτή την διάθεση-, να «τρέξουν» τις εξελίξεις για το θέμα της υπογειοποίησης των δικτύων μεταφοράς ρεύματος, αφού αφορά 100% την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις