Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Γαλάζια μουρμούρα» για την υποψηφιότητα Φουντεδάκη και οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση

«Γαλάζια μουρμούρα» για την υποψηφιότητα Φουντεδάκη και οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώθηκαν στο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης με φόντο την επιλογή της Κατερίνας Φουντεδάκη ως υποψήφιας προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το «τραύμα» των ευρωεκλογών στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει επουλωθεί και οι «γκρίνιες» στο «γαλάζιο» στρατόπεδο όχι μόνο παραμένουν αλλά εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία.

Το τελευταίο θερμό επεισόδιο καταγράφεται το βράδυ της Τρίτης (16/07) με φόντο την επιλογή της Κατερίνας Φουντεδάκη ως υποψήφιας προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Αναβολή της συνεδρίασης και έντονο παρασκήνιο πριν την απόφαση απόσυρσης της υποψηφιότητας για την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Πριν το θέμα εισαχθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το Μαξίμου έγινε αποδέκτης έντονων αντιδράσεων «γαλάζιων» βουλευτών για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα και ανέκρουσε πρύμναν.

Στην κυβέρνηση αποφάσισαν την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής όπου επρόκειτο να εγκριθεί η επιλογή της Φουντεδάκη με το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση να είναι πλούσιο.

Δεν βγαίνουν τα «κουκιά»

Στο Μαξίμου μέτρησαν τα «κουκιά» και είδαν πως η πρόταση δεν θα περάσει έχοντας απέναντι «γαλάζιους» βουλευτές.

Η καθηγήτρια Νομικής που είχε επιλεγεί πριν τις ευρωεκλογές από την κυβέρνηση για να ηγηθεί της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ήταν η βασική συντάκτρια του νόμου για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών και φέρεται να είχε προωθημένες απόψεις που οι συντηρητικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είναι μέλη της Επιτροπής, δεν καλοβλέπουν.

Υπό το φόβο να δώσουν αρνητική ψήφο το Μαξίμου ζύγισε την κατάσταση ανέβαλε τη συνεδρίαση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και απέσυρε την υποψηφιότητα Φουντεδάκη.

7 στους 14 βουλευτές  δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα

Να σημειωθεί πως από τους 14 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Θεσμών και Διαφάνειας οι εφτά δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πρόκειται για τους Θάνο Πλεύρη, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Φώντα Μπαραλιάκο, Γιάννη Ανδριανό,  Γιάννη Λαμπρόπουλο, Γιάννη Οικονόμου και Στέλιο Πέτσα.

Πληροφορίες θέλουν μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης να ζητά σε επικοινωνία που είχε με το Μαξίμου την αντικατάστασή του.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024