Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γενικοί Γραμματείς: Λίφτινγκ στην κυβέρνηση με... επιτελικό ξεκαθάρισμα - Ένας στους δύο πάει σπίτι του

Γενικοί Γραμματείς: Λίφτινγκ στην κυβέρνηση με… επιτελικό ξεκαθάρισμα – Ένας στους δύο πάει σπίτι του

Η επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ πυροδοτεί εξελίξεις και φέρνει ανακατατάξεις. Αλλάζουν οι γενικοί γραμματείς σε πολλά υπουργεία μετά την εκλογική κατάρρευση της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Η ανώμαλη προσγείωση στις ευρωεκλογές έφερε περιορισμένες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο όμως το μεγάλο «τσεκούρι» παραμένει στο τραπέζι του Μαξίμου… Έτοιμο και ακονισμένο για να πιάσει δουλειά και να «πάρει κεφάλια». Οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης όπως όλα δείχνουν θα «πληρώσουν το μάρμαρο» που τους αναλογεί.

Η επιστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις ΗΠΑ, πυροδοτεί εξελίξεις και φέρνει ανακατατάξεις. Πριν ξεκινήσουν τα «μπάνια του λαού» και με τη ζέστη να χτυπά «κόκκινο» ο σχεδιασμός για αλλαγές μοιάζει να ξεκίνησε.

Η κυβέρνηση αριθμεί 63 γενικούς γραμματείς με τις αλλαγές που έρχονται να «ακουμπούν» σχεδόν τους μισούς

Ο ανασχηματισμός θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σαρωτικός. Αναμένεται να αλλάξουν πολλοί γενικοί γραμματείς από τους 63 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εκτιμούν πως ο αριθμός θα φτάσεις τους 30. Έτσι, το Μαξίμου προχωρά σε ένα «βαθύ λίφτινγκ» προσδοκώντας να ανατραπεί η καθοδική πορεία και να αποκτηθεί μια νέα δυναμική.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Εκτός ο γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης

Με το «καλημέρα» της νέας εβδομάδας, την παραίτησή του από τον ΕΟΤ ανακοίνωσε σε επιστολή του ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης. Μία πενταετία αφότου ανέλαβε στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο κ. Φραγκάκης αποχωρεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υποστηρίζοντας πως «ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε». Παράλληλα κάνει ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του.

Τις αλλαγές είχε προαναγγέλλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη του Ιούνη. Οι «φωνές» που έφταναν στα αυτιά του πρωθυπουργού δεν άφηναν περιθώριο εφησυχασμού και το κουμπί για ολική αναδόμηση φαίνεται πως πατήθηκε.

Την εισήγηση των αλλαγών φέρεται να έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, έχοντας στο πλευρό του τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη και τον νέο γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Θανάση Νέζη.

Μία από τις αλλαγές θα είναι η πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών. Του αντικαταστάτη δηλαδή του Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος παραιτήθηκε μετά του «email-gate» με πρωταγωνίστρια την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι γνώστης του αυτοδιοικητικού τοπίου καθώς θα κληθεί εκτός από τις εκλογές να «τρέξει» και τα θέματα περιφερειών και δήμων.

Αλλαγές δρομολογούνται στο υπουργείο Εσωτερικών

Όλα έτοιμα για το «μεγάλο ξεκαθάρισμα»

Ο κατάλογος σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος και απομένει να πάρει (αν δεν έχει ήδη πάρει) την τελική έγκριση του πρωθυπουργού. Πρώτο λόγο στο σκανάρισμα για την παραμονή ή την απομάκρυνση των κυβερνητικών αξιωματούχων θα έχουν οι υπουργοί που καλούνται να δώσουν θετική ή αρνητική εισήγηση.

Δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο μιλούν για αλλαγές στο: Υπουργείο Ανάπτυξης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο υπουργείο Μετανάστευσης, στο υπουργείο Εργασίας, στο υπουργείο Πολιτισμού, στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο Οικονομικών.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024