«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε ό,τι χρειάζεται, για να φτιάξουμε μια νέα παράταξη που θα αντιπροσωπεύει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα, και θα εμπνεύσει τους προοδευτικούς πολίτες, από την αριστερά και το κέντρο, ως τους προοδευτικούς πολίτες που σήμερα ψηφίζουν ΝΔ», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, στη «Lifo» ο κ. Γερουλάνος υπογραμμίζει ακόμη ότι «το πρώτο που θα κάνω αν εκλεγώ, είναι ότι θα ανοίξω το ΠΑΣΟΚ και θα το φέρω όσο πιο κοντά γίνεται στην κοινωνία», ο οποίος θέτει ως διακύβευμα την αλλαγή στο διοικητικό και το οικονομικό μοντέλο της χώρας.

«Οι μεγάλες ανισότητες που αυτήν τη στιγμή υπάρχουν στην κοινωνία σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία -στο τρίτο δίνω ειδική έμφαση διότι στην Ελλάδα καθορίζει και τα άλλα δύο- πρέπει να αποκατασταθούν», λέει και καταλήγει:

«Μόνο αν δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες, στους φορείς που μιλάνε και βρίσκονται κοντά στις τοπικές κοινωνίες, θα καταφέρουμε να μοιράσουμε τον πλούτο πολύ πιο δίκαια, έτσι ώστε να πολλαπλασιάζεται».

«Η συνέπεια είναι ο μόνος τρόπος να δείχνεις στην πολιτική αυτό που πραγματικά πρεσβεύεις», τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Για τα διδάγματα του παρελθόντος, ο κος Γερουλάνος απαντά:

«Η γνώση της Ιστορίας είναι πολύ σημαντική και έχει άμεση σχέση με την πολιτική, διότι αν θέλεις να καταλάβεις τις παθογένειες, πρώτα, πρέπει να ξεκινήσεις με τις αιτίες τους».

Aναφερόμενος στο πολιτικό φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κος Γερουλάνος τονίζει ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε μια ολοκληρωμένη αντίληψη, για το πού πρέπει να πάει η χώρα: «Ήθελε μια Ελλάδα που στέκει στα πόδια της, έναν Έλληνα ελεύθερο και δημιουργικό, είχε σχέδιο».