Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Η συγγνώμη Κασσελάκη δείχνει την διαφορά ήθους με τον Μητσοτάκη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Η συγγνώμη Κασσελάκη δείχνει την διαφορά ήθους με τον Μητσοτάκη

Τα τηλέφωνα, οι διαρροές και οι «συγγνώμες»

Καταδικάζει κάθε προσβλητική συμπεριφορά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή και το επεισόδιο του Παύλου Πολάκη με την γραμματέα της ΝΔ Νατάσα Συρεγγέλα.

Σύμφωνα, πάντως, με την Κουμουνδούρου η ΝΔ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη καθώς τόσο οι επιλεκτικές διαρροές για την τηλεφωνική συνομιλία Κασσελάκη – Συρεγγέλα, όσο και η σταθερή άρνηση Μητσοτάκη να εγκαλέσει τον βουλευτή Δ. Κυριαζίδη για τα ακραία ομοφοβικά σχόλια εις βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταδεικνύουν κατά την Κουμουνδούρου, την κραυγαλέα υποκρισία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η συγγνώμη Κασσελάκη δείχνει την διαφορά ήθους σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην οποία αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει κάθε προσβλητική συμπεριφορά. Τα στελέχη του έχουν αποδείξει επί μακρόν ότι ξέρουν να σέβονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Αυτό υπογράμμισε και το σημερινό τηλεφώνημα του Στ. Κασσελάκη στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τη διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων – η περίπτωση του Δημ. Κυριαζίδη και της σιγής ιχθύος από τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι απολύτως ενδεικτική.

Συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως έγραψε νωρίτερα το in, συζητήθηκε η συμπεριφορά του βουλευτή Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως κατακριτέα και σεξιστική από τα μέλη της εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, δεν μπήκε προς απόφαση στην ΠΓ.

Όπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντήσεις από τον Κασσελάκη και από το κόμμα δόθηκαν μέσω της ανακοίνωσης που εκδόθηκε.

«Ο κ. Μητσοτάκης να πάρει τηλέφωνο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ»

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην οποία αναφέρεται:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει κάθε προσβλητική συμπεριφορά. Τα στελέχη του έχουν αποδείξει επί μακρόν ότι ξέρουν να σέβονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Αυτό υπογράμμισε και το σημερινό τηλεφώνημα του Στ. Κασσελάκη στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τη διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων – η περίπτωση του Δημ. Κυριαζίδη και της σιγής ιχθύος από τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι απολύτως ενδεικτική.

Αναμένουμε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να πάρει τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, αλλά και τη Θεοδώρα Τζάκρη για να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του Κώστα Κυρανάκη και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον της», καταλήγει η ανακοίνωση στην οποία παρατίθεται και το σχετικό βίντεο με την επίθεση Κυρανάκη εναντίον της Θεοδώρας Τζάκρη.

Επικοινωνία Κασσελάκη – Συρεγγέλα

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και η ιδιωτική συνομιλία τους διήρκησε 10 λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν στην τηλεοπτική εκπομπή του Action 24 τη Δευτέρα.

Η γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον πρόεδρο για το τηλεφώνημα και τη στάση του, ενώ ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο (όταν δεν γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση.

Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους. Μάλιστα η κυρία Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Αναμένουμε οι επόμενες «πηγές» της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ‎

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν με την επισήμανση ότι « συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024