Με αντικείμενο τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος συνεδρίασε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το μεσημέρι της Τετάρτης, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Προγραμματίστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να συνεδριάσει την Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Επίσης, το προεδρείο επιβεβαίωσε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας εν όψει της ΔΕΘ, θέμα που είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Οι τομείς

Οι ομάδες αυτές θα εργαστούν πάνω σε πέντε τομείς: Ιδιωτικό χρέος και τράπεζες, στεγαστική κρίση, μικρομεσαίους, υγεία και εργασία.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η επεξεργασία νομοθετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος, την στέγη και τα ζητήματα ψυχικής υγείας.

«Ευθύνη της ΝΔ η ακρίβεια»

Επιπλέον τονίστηκε ότι εάν η ΝΔ απορρίψει τις τροπολογίες που επανακατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών διυλιστηρίων σε ποσοστό 90% και για την πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας- τις έχει υποβάλει ήδη από το Μάιο – ή δεν τις «αντιγράψει» τότε αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ακρίβεια.