Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοδος, πρωτιά και play-offs για την Εθνική Ελλάδας

Άνοδος, πρωτιά και play-offs για την Εθνική Ελλάδας

Ο αήττητος κύκλος των έξι αγώνων της Ελλάδας στα European Qualifiers έκλεισε εντυπωσιακά στην έδρα της βασικότερης αντιπάλου της

Η Εθνική Γυναικών νίκησε 3-2 το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα και, με εμφατικό τρόπο, πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει στην πρώτη προκριματική φάση του EURO, δηλαδή την πρωτιά στον 3ο όμιλο, την άνοδο στην League B και την (εξασφαλισμένη από την Παρασκευή) συμμετοχή στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο αήττητος κύκλος των έξι αγώνων της Ελλάδας στα European Qualifiers έκλεισε εντυπωσιακά στην έδρα της βασικότερης αντιπάλου της και φυσικά δεν γεννάται καμία αμφιβολία ότι η φυσική θέση της «γαλανόλευκης» βρίσκεται μεταξύ των ομάδων του ανώτερου γκρουπ δυναμικότητας.

Στο τελευταίο ματς του ομίλου πριν μάθει τον αντίπαλό της στην 1η φάση των play-offs (Παρασκευή 19 Ιουλίου, 14:00 Ελλάδας), η Εθνική μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και από το 6ο λεπτό πήρε το προβάδισμα έπειτα από σέντρα της Μήτκου και κεφαλιά της Κόγγουλη, που είχε ανοίξει το σκορ και στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με την Ανδόρα. Στο 24′ ήταν η σειρά της Σπυριδωνίδου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα τής Κρστόβιτς με σουτ έξω από την περιοχή (2-0).

Στο β’ ημίχρονο, οι παίκτριες του Μαυροβουνίου προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι κοντά στην ελληνική εστία και να απειλήσουν την Γιαννακούλη, αλλά ούτε η γκολκίπερ της Εθνικής ούτε οι συμπαίκτριές της κάμφθηκαν, χάρη στην αποτελεσματική αμυντική λειτουργία τους.

Στο 62ο λεπτό, μάλιστα, η Ελλάδα κατάφερε να διευρύνει το σκορ με την Κόγγουλη (3-0) και κατ’ ουσίαν να θέσει πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση, η οποία πάντως ολοκληρώθηκε με δύο γκολ του Μαυροβουνίου και συγκεκριμένα της Μπουλάτοβιτς, αμφότερα με πέναλτι! Το πρώτο στο 90’+4′ με αυστηρή απόφαση για ανατροπή της Κουτς και το δεύτερο στο 90’+8, που συνοδεύτηκε με αποβολή της Κακαμπούκη.

Μαυροβούνιο: Κρστόβιτς, Πόποβιτς, Τζούκιτς, Μπόζιτς, Κάρλιτσιτς, Γιανγιούσεβιτς (46′ Όσμαγιτς, 85 Σάριτς), Μπουλάτοβιτς, Τζόκοβιτς, Τομάσεβιτς (55′ Τζούρκοβιτς), Ντέσιτς, Κουτς.

Ελλάδα: Γιαννακούλη, Παπαϊωάννου (46′ Πατερνά), Μάρκου, Παλαμά (82′ Γεωργίου), Κοσκερίδου, Μήτκου, Σαρρή, (82΄Παπαδοπούλου) Κακαμπούκη, Χαλατσογιάννη (17′ Μωραΐτου), Κόγγουλη (67′ Μοσκοφίδου), Σπυριδωνίδου.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024