Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στα… χνάρια του Μέσι ο Γιαμάλ: Πήρε τον αριθμό του στη Μπαρτσελόνα (vid)

Στα… χνάρια του Μέσι ο Γιαμάλ: Πήρε τον αριθμό του στη Μπαρτσελόνα (vid)

Ο Λαμίν Γιαμάλ ακολουθεί την πορεία του Μέσι στην Μπαρτσελόνα – Το νέο νούμερο στη φανέλα του

Ο Λαμίν Γιαμάλ στα βήματα του Λιονέλ Μέσι! Πώς; Επιλέγοντας τον ίδιο αριθμό φανέλας που φορούσε ο Αργεντινός σταρ στα πρώτα του χρόνια στη Μπαρτσελόνα. Ο 17χρονος, καλύτερος νέος παίκτης του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρωταθλητής με την Εθνική Ισπανίας, αυτό που σκέφτεται πλέον, είναι το μέλλον του στους Καταλανούς.

Ένα από τα πρώτα του βήματα ήταν ν’ αποφασίσει ποιο θα είναι το νούμερο που θα φορά στη φανέλα του από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Αυτό θα είναι το 19, το ίδιο νούμερο που φορούσε στη διάρκεια του EURO 2024 με τη «Ρόχα», αλλά και ο Λίο Μέσι, όταν προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» (σεζόν 2005/06).

Ο Γιαμάλ, έχοντας κλείσει πρόσφατα τα 17 του χρόνια (13/7), θα αποχωριστεί την φανέλα με το νούμερο 27 που φορούσε την περασμένη σεζόν, με την οποία σημείωσε 7 γκολ στα 50 ματς που έπαιξε υπό τις οδηγίες του Τσάβι Ερνάντες.

Από την εισαγωγή των σταθερών αριθμών (σεζόν 1995/96), το νούμερο 19 της Μπαρτσελόνα είχε διάφορους ιδιοκτήτες, όπως οι Λιούις Καρέρας, Χουάν Αντόνιο Πίτσι, Πάτρικ Κλάιφερτ, Ντάνι Γκαρθία Λάρα και Φερνάντο Ναβάρο.

Ήταν επίσης ο αριθμός που επέλεξε ο Μέσι όταν «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα των Καταλανών, από το 2005 έως το 2008, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στους Μάξουελ, Μάρτιν Μοντόγια, Ιμπραΐμ Αφελάι, Σάντρο Ραμίρες, Λούκας Ντίνιε, Μουνίρ Ελ Χαντάντι, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ και Κάρλες Αλενιά.

Πιο πρόσφατα, τη φανέλα της Μπαρτσελόνα με το νούμερο 19 φόρεσαν οι Μάρτιν Μπρεθγουέιτ, Ματέους Φερνάντες, Κουν Αγουέρο, Φεράν Τόρες, Φρανκ Κεσιέ και Βίτορ Ρόκε, ο οποίος φορούσε το συγκεκριμένο αριθμό στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024