Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Πού θα κατέληγε η σφαίρα εάν δεν έστριβε το κεφάλι του τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας;

Ντόναλντ Τραμπ: Πού θα κατέληγε η σφαίρα εάν δεν έστριβε το κεφάλι του τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας;

Αναπαράσταση εγκεφάλου δείχνει πού θα χτύπαγε η σφαίρα εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε στρίψει το κεφάλι του κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσιλβάνια

Το Σάββατο (13/7), ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβηκε εσπευσμένα από τη σκηνή στη μέση ομιλίας του στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια μετά από πυροβολισμούς, που είχαν στόχο τον ίδιο. Τελικά, μία σφαίρα πέρασε από το πάνω μέρος του δεξιού αυτιού του, κι αυτό επειδή εκείνη τη στιγμή είχε στρίψει ελαφρώς το κεφάλι του.

Σήμερα μια εικόνα αποκαλύπτει πόσο διαφορετική τροπή θα είχαν τα πράγματα εάν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε προβεί σε αυτή τη σωτήρια κίνηση.

Λίγη ώρα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social:

«Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σαν σφύριγμα, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα. Υπήρχε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!».

Τι θα γινόταν εάν δεν είχε κουνήσει το κεφάλι του;

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην ήταν πια στον κόσμο αυτόν, αν δεν είχε «κουνήσει το κεφάλι του» την τελευταία στιγμή πριν πέσουν οι πυροβολισμοί, δήλωσε στο NBC News μια παρευρισκόμενη στη συγκέντρωση, η Βανέσα.

Η ίδια υπενθύμισε: «Μιλούσε για το διάγραμμα του και μετακίνησε το κεφάλι του προς τα δεξιά για να εξηγήσει πού βρίσκονται στο διάγραμμα. Αλλά καθώς μετακίνησε το κεφάλι του για να κοιτάξει την οθόνη, τότε ήταν που τον χτύπησε στο αυτί».

Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει στο Χ εικόνα-αναπαράσταση ενός ανθρώπινου εγκεφάλου και της πορείας της σφαίρας που είχε αφού ο Τραμπ έστριψε το κεφάλι του και της πορείας που θα είχε εάν δεν το έστριβε.

εγκεφαλος

Η πορεία της σφαίρας με και χωρίς την κίνηση του κεφαλιού

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τι θα συνέβαινε «Χωρίς την κίνηση του κεφαλιού του Τραμπ» και δείχνει την πορεία της σφαίρας να περνάει στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού και μέσα από τον εγκέφαλο επίσης.

εγκέφαλος

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εικόνες δεν αποτελούν ιατροδικαστικές αναπαραστάσεις και έτσι είναι άγνωστο πού ακριβώς θα κατέληγε η σφαίρα.

Σημειώνεται πως υπήρξαν αναφορές και για την ύπαρξη ελαφρύ πλευρικού ανέμου που έσπρωξε τη σφαίρα μακριά από τον στόχο της.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024