Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: O πατέρας του δράστη κάλεσε τις αρχές όταν συνειδητοποίησε ότι το όπλο του έλειπε

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: O πατέρας του δράστη κάλεσε τις αρχές όταν συνειδητοποίησε ότι το όπλο του έλειπε

Ο πατέρας του Κρουκς κάλεσε την αστυνομία την ημέρα της απόπειρας της δολοφονίας, για να δηλώσει τόσο την εξαφάνιση του γιου, όσο και την απουσία ενός όπλου από το σπίτι.

Καθώς περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια (13/7).

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, που επιχείρησε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, πυροβόλησε από μια στέγη και τελικά τραυμάτισε τον Τραμπ στο αυτί και ακόμη δύο θεατές. Επίσης, από την επίθεση έχασε τη ζωή του ο 50χρονος Κόρεϊ Κομπερατόρε, ο οποίος βρισκόταν στο κοινό και παρακολουθούσε την ομιλία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πατέρας του Κρουκς κάλεσε την αστυνομία την ημέρα της απόπειρας της δολοφονίας, για να δηλώσει τόσο την εξαφάνιση του γιου, όσο και την απουσία ενός όπλου από το σπίτι.

Ο Μάθιου Κρουκς συνειδητοποίησε ότι ο 20χρονος γιος του και ένα τουφέκι τύπου AR έλειπαν και τότε κάλεσε αμέσως τις αρχές, όπως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι στο NBC News. Αστυνομικοί  μετέβησαν στο σπίτι όπου ζούσε ο δράστης, με τους γονείς τους

Στη συνέχεια, οι αρχές επιβολής του νόμου μετέβησαν στο σπίτι όπου ζούσε ο Κρουκς, με τους γονείς του να βρίσκονται σε ανησυχούν για το πού βρίσκεται ο γιος τους, μετέδωσε με τη σειρά του το Fox News.

Είχε μαζί του αποστασιόμετρο και κίνησε τις υποψίες

Εν τω μεταξύ, ο 20χρονος δράστης βρισκόταν στη συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, τρεις ώρες πριν ανοίξει πυρ και κίνησε τις υποψίες της Μυστικής Υπηρεσίας, επειδή είχε μαζί του ένα αποστασιόμετρο που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να κάνουν μακρινές βολές.

Το Σάββατο το απόγευμα ανέβηκε σε μια στέγη περίπου 140 μέτρα από τη σκηνή από όπου μιλούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά άρχισε να πυροβολεί με το ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, το οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας του, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αφού έσπειρε τον τρόμο, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Περίπου μία ημέρα αργότερα, αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, που πυροβόλησε και επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τραμπ.

Κατά την έρευνα στο σπίτι των Κρουκς βρέθηκαν «περισσότερα από δώδεκα» πυροβόλα όπλα

Οι αρχές δήλωσαν δεν μετέφερε στοιχεία ταυτότητας στον τόπο του πυροβολισμού και αναγνωρίστηκε με άλλες μεθόδους.

«Κοιτάμε φωτογραφίες αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να ελέγξουμε το DNA του και να λάβουμε βιομετρική επιβεβαίωση», δήλωσε ο Κέβιν Ρότζεκ, ειδικός αρμόδιος πράκτορας του FBI, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο 20χρονος εργαζόταν ως βοηθός διαιτολόγου σε οίκο ευγηρίας, όπως ανακοίνωσε η διευθύντριά του. Μάλιστα, την ημέρα της επίθεσης είπε στο αφεντικό του ότι χρειαζόταν ρεπό και δήλωσε στους συναδέλφους του ότι θα επέστρεφε την Κυριακή.

Ο πατέρας του είπε στις αστυνομικές αρχές ότι υπέθεσε πως ο γιος του είχε πάει στο σκοπευτήριο της λέσχης The Clairton Sportsmen’s Club για να εξασκηθεί με το τουφέκι του και ότι θα επέστρεφε μέχρι τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου, μετέδωσε το CNN.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν στο NBC News ότι κατά την έρευνα στο σπίτι των Κρουκς, βρήκαν «περισσότερα από δώδεκα» πυροβόλα όπλα. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν ο πατέρας του δράστη είχε κάπου κλειδωμένα τα όπλα του.

Άγνωστα τα κίνητρα του 20χρονου

Την ίδια ώρα, παραμένουν άγνωστα τα κίνητα του επίδοξου δολοφόνου του Ντόναλντ Τραμπ.

Το τηλέφωνο του Τόμας Κρουκς δεν έχει προσφέρει στους ομοσπονδιακούς ερευνητές σαφείς εξηγήσεις σχετικά με το γιατί ο 20χρονος από το Πίτσμπουργκ προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ.

Σύμφωνα με πηγές των αρχών στην εφημερίδα The Post, οι ερευνητές έχουν στρέψει τώρα την προσοχή τους στον φορητό υπολογιστή του δράστη με την ελπίδα να ανακαλύψουν στοιχεία για τα κίνητρά του, στην προσπάθειά τους να δώσουν απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν κάποια στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του 20χρονου πριν από τους πυροβολισμούς στις 6:11 μ.μ.(τοπική ώρα) το Σάββατο στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αγόρασε 50 σφαίρες από την Allegheny Arms & Gun Works και μια μεταλλική σκάλα από το Home Depot, την οποία χρησιμοποίησε για να ανέβει στην οροφή ενός εργοστασίου με σαφή οπτική επαφή στο βήμα όπου πραγματοποιούσε την ομιλία του ο Τραμπ ανέφεραν οι πηγές.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024