Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν αρνείται ότι σχεδίαζε να τον δολοφονήσει - «Αβάσιμες και κακόβουλες» οι πληροφορίες

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν αρνείται ότι σχεδίαζε να τον δολοφονήσει – «Αβάσιμες και κακόβουλες» οι πληροφορίες

«Για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ο Τραμπ είναι εγκληματίας ο οποίος πρέπει να διωχθεί και να καταδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου», τονίζει η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Η Τεχεράνη χαρακτηρίζει «αβάσιμες και κακόβουλες» τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το CNN ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ρεπορτάζ του CNN υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το σχέδιο.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας θύμισε πως οι ιρανικές απειλές εναντίον του πρώην προέδρου και αξιωματούχων της κυβέρνησής του χρονολογούνται είχαν γίνει χρόνια νωρίτερα, σχετίζονται με την επιθυμία της Τεχεράνης να εκδικηθεί τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί τον Ιανουάριο του 2020.

«Για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ο Τραμπ είναι εγκληματίας ο οποίος πρέπει να διωχθεί και να καταδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου επειδή διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί», ανέφερε η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πρόσθεσε πως το Ιράν «έχει επιλέξει τη νομική οδό» προκειμένου να λογοδοτήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα του CNN που προκαλεί ερωτηματικά

Σύμφωνα με το CNN, οι αμερικανικές αρχές τις εβδομάδες πριν την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, είχαν ενημέρωση από πληροφοριοδότη, ότι οι Ιρανοί εξυφαίνουν σχέδιο δολοφονίας του. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη Μυστική  Υπηρεσία, να αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τον πρώην πρόεδρο, σημειώνεται.

Το ρεπορτάζ του CNN επικαλείται «πολλές πηγές που έχουν ενημερωθεί για το γεγονός» – τις οποίες δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο επίδοξος δολοφόνος που επιχείρησε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο το Σάββατο, συνδέεται με το σχέδιο».

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν αποκάλυψαν αν είχαν ενημέρωση περί απειλής από το Ιράν

Το γεγονός οτι υπήρχε αυτή η πληροφόρηση για απειλή κατά της ζωής του πρώην προέδρου, και μάλιστα από εχθρικές μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, σε συνδυασμό με τα αυξημένα μέτρα προστασίας γύρω από τον πρόεδρο, γεννά επιπλέον ερωτηματικά για τα κενά ασφαλείας που υπήρξαν, υπογραμμίζει το CNN. Πώς κατάφερε, ενώ ήταν γνωστά όλα αυτά, ένας 20χρονος να αποκτήσει πρόσβαση σε μια κοντινή ταράτσα για να ρίξει πυροβολισμούς που τραυμάτισαν τον Ντόναλντ Τραμπ;

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν αποκάλυψαν αν είχαν ενημέρωση περί απειλής από το Ιράν. «Δεν σχολιάζουμε τις λεπτομέρειες ασφαλείας του προέδρου Τραμπ. Όλες οι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας σε επίσημη ανακοίνωση.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024