Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
O Μασκ απομακρύνει τις εταιρείες του από την Καλιφόρνια λόγω των νόμων για τους τρανς

O Μασκ απομακρύνει τις εταιρείες του από την Καλιφόρνια λόγω των νόμων για τους τρανς

Ο νόμος για την ταυτότητα φύλου ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε τον ποτήρι» για τον συντηρητικό Έλον Μασκ, ο οποίος είναι πλέον επίσημα υποστηρικτής του Τραμπ.

Αγανακτισμένος με έναν νέο νόμο για την ταυτότητα φύλου, ο οποίος ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την «woke» νομοθεσία της Καλιφόρνια, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία του Χ και της SpaceX στο συντηρητικό Τέξας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ολοκληρώνει έτσι τη μετακόμισή του στο Τέξας, έχοντας ήδη μεταφέρει την Tesla και την προσωπική διεύθυνση κατοικίας του, εκμεταλλευόμενος τον μηδενικό φόρο εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα.

Όπως έγραψε ο Μασκ στο Χ, αφορμή για την τελευταία απόφασή του ήταν ο νέος νόμος που απαγορεύει στα σχολεία να υποχρεώνουν δασκάλους και καθηγητές να ενημερώνουν τους γονείς όταν τα παιδιά τους αλλάζουν ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η απόφαση ήρθε «εξαιτίας αυτού του νόμου και πολλών άλλων που προηγήθηκαν, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον των οικογενειών και των επιχειρήσεων» έγραψε ο Μασκ, ο οποίος έχει και ο ίδιος μια τρανς κόρη, η οποία τον έχει αποκηρύξει.

Τα τελευταία χρόνια, το αφεντικό της Tesla και της SpaceX αναμειγνύεται όλο και περισσότερο στην πολιτική και συχνά επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς για θέματα όπως τα δικαιώματα των τρανς και η μετανάστευση.

Έχει κατηγορηθεί μάλιστα για θεωρίες συνωμοσίας, όπως ο αβάσιμος ισχυρισμός του ότι δεκάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της Αριζόνα.

Το Τέξας, όπου παραδοσιακά επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, φαίνεται πως ταιριάζει καλύτερα στις συντηρητικές απόψεις του μεγιστάνα από ό,τι η Καλιφόρνια, παραδοσιακά προπύργιο των Δημοκρατικών.

Όπως είπε ο Μασκ, τα κεντρικά γραφεία της SpaceX θα μεταφερθούν στη διαστημική βάση της στο Μπόκα Τσίκα του Τέξας, ενώ το X θα μετακομίσει στο Όστιν. Δεν διευκρίνισε τι θα γίνει με τους εργαζομένους.

Ο Μασκ έχει ήδη μεταφέρει την επίσημη έδρα της SpaceX στο Τέξας από το Ντέλαγουεαρ, αντιδρώνας στη δικαστική απόφαση που μπλόκαρε το πακέτο αμοιβής του για την Tesla, το οποίο έφτανε το πρωτοφανές ύψος των 56 δισ. δολαρίων.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024