Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Αν Ινταλγκό - «Βούτηξε» στον Σηκούανα για να δείξει ότι είναι καθαρός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Αν Ινταλγκό – «Βούτηξε» στον Σηκούανα για να δείξει ότι είναι καθαρός

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και η Αν Ινταλγκό με αυτό το εγχείρημά της προσπάθησε να αποδείξει ότι το νερό είναι ασφαλές για την διεξαγωγή αγωνισμάτων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν σε μόλις εννέα ημέρες και η Αν Ιντάλγκο, δήμαρχος του Παρισιού, κολύμπησε στον Σηκουάνα το πρωί της Τετάρτης για να δείξει πόσο καθαρός είναι ο ποταμός για τα εξωτερικά αγωνίσματα κολύμβησης.

Η δήμαρχος του Παρισιού έκανε πράξη την υπόσχεσή της σε μία προσπάθεια να… πείσει πως τα νερά του δημοφιλούς ποταμού είναι καθαρά αλλά και ασφαλή για την διεξαγωγή αγωνισμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που εκκινούν σε 9 ημέρες στην Πόλη του Φωτός.

φωτογραφία: Abdul Saboor/Reuters

Η ποιότητα των νερών του Σηκουάνα παραμένει αμφισβητήσιμη και έχει επανειλημμένα αποτύχει σε δοκιμές πριν από την 33η Ολυμπιάδα.

Η κολύμβηση της 65χρονης δήμαρχου αναβλήθηκε από τον περασμένο μήνα

«Στην παραμονή των Αγώνων, όταν ο Σηκουάνας θα διαδραματίσει βασικό ρόλο, αυτή η εκδήλωση αντιπροσωπεύει την επίδειξη των προσπαθειών που καταβάλλονται από την πόλη και το κράτος για τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων του Σηκουάνα και της οικολογικής κατάστασης του ποταμού», ανέφερε το γραφείο της Ινταλγκό σε ανακοίνωση την Τρίτη.

φωτογραφία: Abdul Saboor/Reuters

Η Αν Ινταλγκό με αυτό το εγχείρημά της προσπάθησε να αποδείξει ότι το νερό είναι ασφαλές και να διώξει τα «μαύρα σύννεφα» αναφορικά με το νερό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Τι ευτυχία! Το ονειρευόμαστε εδώ και χρόνια, έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ σκληρά, το νερό είναι πολύ καλό, λίγο δροσερό αλλά όχι τόσο πολύ», δήλωσε η Ινταλγκό μόλις επέστρεψε στην αποβάθρα από τη βουτιά στον Σηκουάνα.

Η δήμαρχος του Παρισιού μπήκε στον Σηκουάνα περίπου στις 10 π.μ. τοπική ώρα.

Η κολύμβηση της 65χρονης δήμαρχου αναβλήθηκε από τον περασμένο μήνα όταν τα δείγματα του ποταμού κρίθηκαν πολύ ανθυγιεινά για να κολυμπήσει.

Την συνόδευσε ο Τονί Εστανγκέ, πρώην πρωταθλητής Ολυμπιακών αγώνων κανό, ο οποίος οδήγησε με επιτυχία την προσφορά του Παρισιού για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και υπηρετεί ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, καθώς και ο κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας για την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, Μαρκ Γκιγιόμ.

φωτογραφία: Abdul Saboor/Reuters

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε υποσχεθεί να συμμετάσχει μαζί τους σε μια επίδειξη ενότητας, δεν ήταν εκεί για το κολύμπι το πρωί της Τετάρτης.

Παραμένει αμφιβητήσιμη η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα

Πριν από περίπου έναν μήνα, και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου, το επίπεδο του E Coli ήταν 10 φορές πάνω από το αποδεκτό επίπεδο. Και ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από το ανώτατο όριο των 1.000 μονάδων ανά 100 χιλιοστόλιτρα που χρησιμοποιεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου.

Κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχών, τα λύματα μπορούν να ξεχείλίσουν στο ποτάμι.

Στις 18 Ιουνίου, μετά από αρκετές ημέρες βροχής, τα επίπεδα E Coli στον ποταμό Σηκουάνα πήδηξαν σε περίπου 10.000 Μονάδες Σχηματισμού Αποικιών ανά χιλιοστόλιτρο, πάνω από 10 φορές το όριο ασφαλείας.

Οι μετρήσεις για τα βακτήρια του εντερόκοκκου ήταν καλύτερες. Αλλά εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε μη ασφαλή επίπεδα για αρκετές ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας κολύμπησε στον Σηκουάνα για να δείξει πως είναι καθαρός

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα Καστέρα, έκανε βουτιά και κολύμπησε στον ποταμό Σηκουάνα το Σάββατο 13/7, με τις γαλλικές αρχές να ελπίζουν ότι αυτή η κίνηση θα δείξει πως ο ποταμός της πρωτεύουσας είναι αρκετά καθαρός και έτοιμος για τη διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ουντέα Καστέρα βιντεοσκοπήθηκε από την τηλεόραση BFM καθώς κολυμπούσε για λίγο στον Σηκουάνα κοντά στις γέφυρες Alexandre III και Invalides. Μαζί της ο Παραολυμπιονίκης του τριάθλου Αλέξις Χανκικουά.

Ο ποταμός χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 στο Παρίσι και οι Γάλλοι έχουν προγραμματίσει να διεξαχθούν εκεί οι αγώνες της μαραθώνιας κολύμβησης αλλά και της κολύμβησης του τριάθλου.

Ωστόσο, οι αναλύσεις που γίνονται καθημερινά στο νερό δείχνουν πως ακόμη δεν είναι κατάλληλος. Οσο οι διοργανωτές έχουν ξοδέψει αστρονομικά ποσά στην προσπάθειά τους να τον καθαρίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υποσχέθηκε επίσης να κολυμπήσει στον Σηκουάνα για να σηματοδοτήσει την άφιξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και την καταλληλότητα του νερού για κολυμβητικούς αγώνες ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει πως θα πιει νερό από τον ποταμό.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024