Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Δεν πήρε θέση η οικογένειά του για την ονοματοδοσία του αεροδρομίου του Μιλάνου

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Δεν πήρε θέση η οικογένειά του για την ονοματοδοσία του αεροδρομίου του Μιλάνου

Ο μεγαλύτερος γιος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εκτίμησε ότι δεν είναι σωστός ο χρόνος να συμβεί κάτι τέτοιο

Η οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν συμμετείχε στις διαβουλεύσεις για την απόφαση να δοθεί το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας στο βασικό αεροδρόμιο του Μιλάνου και θεωρεί ότι δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος για κάτι τέτοιο, δήλωσε ο μεγαλύτερός του γιος.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε πεθάνει στις 12 Ιουνίου του 2023

Το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, που έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση μεταξύ των αεροδρομίων της Ιταλίας, ονομάστηκε επίσημα προς τιμή του κεντροδεξιού πολιτικού νωρίτερα αυτό τον μήνα, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.

Η απόφαση επικυρώθηκε από τον Σαλβίνι

Η απόφαση επικυρώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας. Ο γιος του Μπερλουσκόνι, ο Πιερ Σίλβιο, δήλωσε ότι χαίρεται με οποιαδήποτε τιμή γίνεται στον πατέρα του αλλά δεν είχε λόγο σε αυτό το ζήτημα.

«Για να είμαι ειλικρινής, η μέθοδος δεν ήταν ακριβώς τέλεια, τόσο σε ό,τι αφορά τον χρόνο όσο και τον τρόπο που έγινε. Ήταν σαφές ότι θα προκαλούσε αντιπαράθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην έδρα της MFE-MediaforEurope, της εταιρίας μέσων ενημέρωσης που ίδρυσε ο πατέρας του. «Ως οικογένεια, δεν είχαμε ανάμιξη στη διαδικασία και ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα άσκησε κριτική στην κίνηση αυτή, ενώ ορισμένοι που ήταν αντίθετοι με την απόφαση αυτή ξεκίνησαν διαδικασία συλλογής υπογραφών με σκοπό την ακύρωσή της.

«Ενοχλήθηκα από την αντιπαράθεση και ακόμα περισσότερο από εκείνους που την εκμεταλλεύθηκαν για πολιτικούς λόγους», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, αναφερόμενος στον Σάλα.

Στην Ιταλία, ισχύει συνήθως μορατόριουμ 10 ετών ύστερα από τον θάνατο ενός προσώπου προτού δοθεί το όνομά του σε ένα δημόσιο χώρο, αλλά στην περίπτωση του αεροδρομίου του Μιλάνου αυτό αγνοήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024