Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γρήγορη μόδα: Ποιος ειναι ο νέος παίκτης του fast fashion, ο κινεζικός ανταγωνιστής της Zara

Γρήγορη μόδα: Ποιος ειναι ο νέος παίκτης του fast fashion, ο κινεζικός ανταγωνιστής της Zara

Επεκτείνεται διαρκώς - Η θυγατρική του Fashion Momentum Group, Urban Revivo, στρέφεται σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Καθώς επιβραδύνεται η φυσική ανάπτυξη των μεγάλων παικτών στον κλάδο fast fashion προκειμένου να επικεντρωθούν στις ηλεκτρονικές αγορές, η κινεζική απάντηση στην Zara, Urban Revivo, στρέφει το βλέμμα της στις διεθνείς αγορές, απειλώντας τις εδραιωμένες μάρκες.

Ανάμεσά τους, η ναυαρχίδα του ομίλου Inditex που έχει μειώσει την παρουσία της μετά την πανδημία, με σχέδια να περικόψει έως και 1.200 καταστήματα και να διπλασιάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ακόμη και οι εγχώριες εταιρείες ένδυσης σχεδιάζουν να επιχειρήσουν στο εξωτερικό ως απάντηση στον τοπικό ανταγωνισμό. Σύμφωνα με το Jing Daily, οι κορυφαίες σειρές γυναικείων ενδυμάτων της Κίνας έκαναν ήδη από το 2022 την είσοδό τους στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου AliExpress για να αποκτήσουν ερείσματα στην διεθνή αγορά. Μία εξ αυτών ήταν και η Urban Revivo.

Γρήγορη μόδα: Ποιος είναι ο νέος παίκτης

Η μάρκα με έδρα την Γκουανγκζού, που ιδρύθηκε το 2006, ξεπέρασε ακόμη και την Uniqlo και κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις γυναικείων ενδυμάτων του Tmall 618 Shopping Festival και έχει ανοίξει καταστήματα σε υπερπόντιες αγορές ήδη από το 2016.

Τότε ήταν που εγκαινίασε το πρώτο της σημείο στη Σιγκαπούρη, ενώ δύο χρόνια αργότερα άνοιξε ένα κατάστημα στο Λονδίνο και έγινε η πρώτη κινεζική μάρκα που εγκαταστάθηκε στο συγκρότημα λιανικής πώλησης Westfield, ενώ επεκτάθηκε και στην Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.

Και τώρα η μητρική εταιρεία Fashion Momentum Group (FMG) -ύστερα από 400 σημεία της αλυσίδας γρήγορης μόδας στην ηπεριωτική Κίνα- θέλει να ανοίξει καταστήματα σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, δήλωσε ο CEO Mingguang Li στο Nikkei Asia.

Ειδικότερα, το επόμενο έτος, η FMG σχεδιάζει να λανσάρει 20 διεθνή καταστήματα Urban Revivo ετησίως, αριθμός που θα μπορούσε να επιταχυνθεί σε 50 ετησίως μακροπρόθεσμα, τόνισε ο Li.

Ο ιδρυτής και CEO της Urban Revivo, Mingguang Li

Στόχος η αύξηση της αποτίμησης

Εξάλλου διευκρίνισε στο Nikkei ότι ελπίζει να επεκτείνει την εταιρεία σε αποτίμηση 13,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακόμα πολύ μακρυά από ανταγωνιστές όπως η Zara και η H&M, των οποίων οι μητρικές εταιρείες έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 155 δισεκατομμυρίων και 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα. Η Zara έχει περίπου 2.000 καταστήματα παγκοσμίως, ενώ η H&M περίπου 3.800.

Η FMG σταθμίζει επίσης μια αρχική δημόσια προσφορά στο Χονγκ Κονγκ, η οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Η εστίαση του ομίλου στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έρχεται καθώς ορισμένοι από τους ομολόγους της στον κλάδο διαπρέπουν σε αυτές τις αγορές. Η ιαπωνική Fast Retailing, η μητρική εταιρεία εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Uniqlo, ανέφερε ισχυρές πωλήσεις στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ οι δραστηριότητες στην Κίνα μειώθηκαν.

Η άμβλυνση της κινεζικής καταναλωτικής ζήτησης έχει επίσης πλήξει τις πωλήσεις της Urban Revivo, η οποία βασίζεται σε φυσικά καταστήματα περισσότερο από τους ολοένα και πιο ψηφιακούς ανταγωνιστές της, ανέφερε το Nikkei Asia.

Καλύτερες προοπτικές στις ΗΠΑ

Η FMG μπορεί να τα πάει λίγο καλύτερα στις ΗΠΑ, που αναδεικνύεται στο κύριο πεδίο μάχης της για τη μελλοντική της ανάπτυξη είναι οι ΗΠΑ. Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η Similarweb, μάλιστα, η αμερικανική αγορά ήδη συγκεντρώνει πάνω από το 70% των πωλήσεων του eshop της.

Η γρήγορη υιοθέτηση κινεζικών εμπορικών σημάτων όπως η Shein και η Temu δείχνει ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές αισθάνονται άνετα με τις ξένες μάρκες, δήλωσε στο Business Insider ο Ντέιμιεν Γέο, αναλυτής της Fitch Solutions. Αλλά η FMG θα αντιμετώπιζε μια Αμερική κορεσμένη από τη μόδα, με ανταγωνισμό από άλλες εγχώριες και ξένες μάρκες όπως η Uniqlo.

Οι αγοραστές στις ΗΠΑ γίνονται «ολοένα και περισσότερο ευαίσθητοι στις τιμές», πρόσθεσε ο Γέο. «Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες γρήγορης μόδας αναμένεται να τα πάνε καλά, καθώς οι καταναλωτές που διαπραγματεύονται με χαμηλές τιμές είναι συχνά καλά νέα για αυτές, καθώς τα προϊόντα τους στοχεύουν κυρίως στη μαζική αγορά».

Η αξία του Λονδίνου

Η βρετανική πρωτεύουσα δεν αποτελεί κάτι νέο για τη μάρκα. Ωστόσο ο Γέο σχολίασε πως οι σταθεροί αριθμοί πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα για τις πωλήσεις της Urban Revivo, καθώς οι καταναλωτές αποσύρονται από τις διακριτικές δαπάνες.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024