Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δέσποινα Βανδή: Χαμός στην Τουρκία, ακύρωσε τη συναυλία - «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα»

Δέσποινα Βανδή: Χαμός στην Τουρκία, ακύρωσε τη συναυλία – «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα»

Σύφωνα με τουρκικά Μέσα, το πρόβλημα που οδήγησε στην ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή προέκυψε επειδή επί σκηνής υπήρχαν η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ.

Την εμφάνισή της στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Τσεσμέ αναγκάστηκε να ακυρώσει το βράδυ της Τετάρτης (17/7) η Δέσποινα Βανδή.

Η τραγουδίστρια είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στον μη κυβερνητικό οργανισμό Turkish Education Foundation, ώστε να καταστεί εφικτό να δοθούν κάποιες υποτροφίες. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ακύρωσε την εμφάνισή της, καθώς, όπως σημειώνει η ίδια «δόθηκε εν αγνοία της πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση».

Σύφωνα με τουρκικά Μέσα, επί σκηνής υπήρχαν η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, τα οποία η Δέσποινα Βανδή ζήτησε να κατέβουν, πράγμα που δεν έγινε και η ίδια αρνήθηκε να βγει να τραγουδήσει.

Η σκηνή που θα τραγουδούσε η Δέσποινα Βανδή – Διακρίνεται η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ

Όπως αναφέρει η Habertürk, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, ανέβηκε στη σκηνή και υποστήριξε ότι η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει επειδή ήθελε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ συμπλήρωσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι «πρέπει να αποχωρήσει από τα σύνορα της πόλης».

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα αυτής της πόλης. Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας ούτε την αφίσα του Ατατούρκ.Δεν μπορεί καν να το σκεφτεί αυτό. Η κυρία να φύγει από τα σύνορα. Ήρεμα και ειρηνικά όμως ελπίζω ότι δεν θα σκεφτεί ποτέ να κατεβάσει τη σημαία εκείνης της χώρας, που αποκτήθηκε με αίμα, σε όποια χώρα επισκεφτεί ξανά, τις σημαίες στην οποία έθαψαν πολλούς γιους».

Άλλα Μέσα δίνουν μία διαφορετική εκδοχή, αναφέροντας ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια ήθελε να βρίσκεται και η ελληνική σημαία στη σκηνή, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

«Ζήτησε δίπλα στην τουρκική σημαία να μπει και η ελληνική. Ωστόσο, οι διοργανωτές της είπαν ότι δεν είχαν ελληνική σημαία στις ίδιες διαστάσεις με την τουρκική και απέρριψαν το αίτημά της. Τότε η Βανδή απάντησε ότι δεν είναι εχθρός των Τούρκων και του Ατατούρκ αλλά δεν μπορεί να ανέβει στην σκηνή και ότι πρέπει να σκεφτεί την καριέρα της», γράφει το İz Gazete.

Ο κόσμος οργισμένος με την ακύρωση της συναυλίας ξεκίνησε να τραγουδά τον ύμνο της Σμύρνης

Η πρόεδρος του παραρτήματος του Ιδρύματος στη Σμύρνη, δήλωσε ότι η τραγουδίστρια δεν μπορούσε να δώσει τη συναυλία για απρόβλεπτους λόγους την τελευταία στιγμή και ότι τα εισιτήρια θα μπορούσαν να επιστραφούν σε όσους τα ήθελαν.

Ο κόσμος, που βρέθηκε στο χώρο για να παρακολουθήσει την Ελληνίδα τραγουδίστρια, με την ανακοίνωση της απόφασής της και οργισμένος με την ακύρωση ξεκίνησε να τραγουδά τον ύμνο της Σμύρνης.

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Δέσποινα Βανδή εξήγησε τι πραγματικά συνέβη στο Τσεσμέ και με ποιον τρόπο οι Τούρκοι ήθελαν να μετατρέψουν τη συναυλία σε ένα πολιτικό event.

«Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας που αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως μια συναυλία δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί», έγραψε.

Η αφήση για τη συναυλία

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024