Οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρέχουν πάντα την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αθλητικές επιδόσεις σε σχεδόν υπεράνθρωπο επίπεδο – και φέτος, οι πιο σικ ολυμπιακές στολές αποδεικνύουν ότι θα υπάρχει επίσης άφθονη εξαιρετική αθλητική μόδα για να απολαύσετε.

Με το Παρίσι να φιλοξενεί τους θερινούς Αγώνες του 2024, με τους τιτάνες της πολυτέλειας LVMH να είναι οι κύριοι χορηγοί και με μάρκες από Ralph Lauren έως Berluci να εξοπλίζουν τους αθλητές, οι στολές των ομάδων κάθε χώρας είναι προορισμένες να προκαλέσουν τις δικές τους επευφημίες.

Λόγω του διεθνούς προσανατολισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, τα «κιτ» που φοράει κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα ώστε να αντικατοπτρίζουν τις χώρες καταγωγής των αθλητών. Από τα περίτεχνα σύνολα της τελετής έναρξης μέχρι την τακτική αθλητική ένδυση που είναι κατασκευασμένη για να αντέχει στα απίστευτα κατορθώματα της ανθρώπινης προσπάθειας, κάθε στολή τιμά την εθνική της υπερηφάνεια.

Συγκεντρώνοντας κουλτούρες από όλο τον κόσμο, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι τόσο μια επίδειξη μόδας όσο και μια επίδειξη ανώτερης αθλητικής ικανότητας. Από τη Νοτιοανατολική Ασία μέχρι την Αφρική, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική, κάθε γωνιά της παν-πολιτισμικής μόδας παρουσιάζεται στο Ολυμπιακό βάθρο κάθε τέσσερα χρόνια.

Καθώς αναμένουμε τους Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι φέτος θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, δείτε μερικές από τις καλύτερες ολυμπιακές στολές που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής.

Ομάδα Μογγολίας

Η μογγολική μάρκα Michel&Amazonka, ένα αδελφικό δίδυμο που είναι γνωστό για την εξαιρετική ραπτική που αναδεικνύει την παραδοσιακή μογγολική ενδυμασία με σύγχρονο και κομψό τρόπο εμπνεύστηκε τόσο τις ανδρικές όσο και τις γυναικείες στολές, οι οποίες παραπέμπουν στον παραδοσιακό ενδυματολογικό κώδικα της χώρας, με περίτεχνα κεντήματα από μπροκάρ σε λαμπερή χρυσή κλωστή και αθλητικά υφάσματα που αναπνέουν και διαπλέκονται με πλούσια, καθαρά λευκά μεταξωτά.

Ομάδα Ιρλανδίας

Photo: LW Pearl

Η ιρλανδική ομάδα ένωσε τις δυνάμεις της με την ιρλανδική εταιρεία γυναικείας ένδυσης και παραγωγό υφασμάτων LW Pearl για να δημιουργήσουν ειδικά κεντημένα μπουφάν, με μοντέρνα τριφύλλια και τα ονόματα κάθε αθλητή.

Ομάδα Πορτογαλίας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DECENIO (@decenio)

Επιλέγοντας την κομψότητα και την εκλέπτυνση, το μεσογειακό brand Decenio βρίσκεται πίσω από τα φετινά πορτογαλικά Ολυμπιακά σύνολα. Εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά μοτίβα της πορτογαλικής χειροτεχνίας, η Decenio σχεδίασε το ντεσέν των ενδυμάτων με γοητευτικά «μοτίβα αγάπης» στο μυαλό της.

Ομάδα Ολλανδίας

Φέτος, η ολλανδική Ολυμπιακή ομάδα απευθύνθηκε στο brand The New Originals με έδρα το Άμστερνταμ για να επιμεληθεί μια σειρά από τολμηρές φόρμες. Κάθε σχέδιο είναι περίτεχνα ραμμένο και διαθέτει μοτίβα με λευκά σιρίτια και λεπτομέρειες με dots.

Ομάδα των ΗΠΑ

Photo: Ralph Lauren

Η Ralph Lauren βρίσκεται πίσω από την ομάδα των ΗΠΑ από το 2008. Η φετινή εμφάνιση είναι ένα νεύμα στην κλασική αμερικανική ραπτική για την οποία ο σχεδιαστής είναι περισσότερο γνωστός. Στην τελετή έναρξης οι αθλητές φορούν ένα παραδοσιακό σακάκι πάνω από ριγέ πουκάμισο και γραβάτα με ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι. Οι κόκκινες, λευκές και μπλε πινελιές δεν αφήνουν κανένα μυστήριο ως προς τη χώρα προέλευσης των διαγωνιζομένων. Τα ρούχα της τελετής λήξης της RL είναι περισσότερο της ενδοχώρας παρά του Ivy League- διαθέτουν ένα moto μπουφάν με μπαλώματα και λευκό τζιν.

«Αυτή η εμβληματική ενδυμασία χρησιμεύει ως σύμβολο ενότητας και έμπνευσης τόσο για την ομάδα μας όσο και για τα εκατομμύρια των φιλάθλων που θα τους επευφημήσουν», δήλωσε για τη συλλογή η Sarah Hirshland, διευθύνουσα σύμβουλος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ.

Ομάδα Μεγάλης Βρετανίας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη adidas (@adidas)


Η Βρετανική Ολυμπιακή Ομάδα ζήτησε από την Adidas για άλλη μια φορά να σχεδιάσει και να παράγει τη φετινή της στολή. Με ναυτικό μπλε και τόνους λευκού και κόκκινου, οι στολές ενσωματώνουν τη γοητεία του street-style για την οποία φημίζεται η Adidas. Τα κόκκινα πλεκτά πουλόβερ που κοσμούνται με τη φράση «Great Britain» βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γυναικείας επιλογής. Ενώ οι ανδρικές έχουν ασορτί φόρμες και μακριά μανίκια με τρύπες για τους αντίχειρες. Κάθε κομμάτι της συλλογής έχει κάπου ενσωματωμένο ένα Union Jack, έστω και διακριτικά.

Ομάδα Αυστραλίας

Photo: Reuters

Στις 17 Απριλίου, παρουσιάστηκε η επίσημη Ολυμπιακή στολή της ομάδας της Αυστραλίας για το Παρίσι 2024, η οποία αποτελείται από κομψά πετρόλ σακάκια, πλισέ κίτρινες και λευκές φούστες, λευκά αθλητικά παπούτσια, χιαστί τσάντες και λινά σορτς. Η πρώτη προσθήκη του όρκου των Αυστραλών Ολυμπιονικών είναι κεντημένη μέσα στην τσέπη του στήθους κάθε σακακιού. Επιπλέον, οι φόδρες των σακακιών θα φέρουν τα ονόματα και των 301 Αυστραλών Ολυμπιονικών. Το κασκόλ απεικονίζει έργο τέχνης των πρώτων κατοίκων της Αυστραλίας με τίτλο «Walking Together» από τον Ολυμπιονίκη πυγμάχο Paul Fleming. Ενώ η πλακέτα τσέπης φέρει το «Ngalmun Danalaig» από τον καλλιτέχνη David Bosun από τα νησιά Torres Strait.

Ομάδα του Καναδά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lululemon (@lululemon)


Ο καναδικής ιδιοκτησίας γίγαντας της αθλητικής αναψυχής Lululemon κλήθηκε να δημιουργήσει τις φετινές Ολυμπιακές στολές για την ομάδα του Καναδά. Από κόκκινα και λευκά ζακάρ bomber jackets, μέχρι ταιριαστά σύνολα σορτς με πουκάμισα και ζωηρά κόκκινα crop tops, η ομάδα του Καναδά έρχεται στο Παρίσι με σοβαρό στυλ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού, η Lululemon διεξήγαγε δοκιμές προϊόντων στις οποίες συμμετείχαν 19 Καναδοί Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες που εκπροσωπούσαν 14 διαφορετικά αθλήματα. Αυτό τους επέτρεψε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις ξεχωριστές σωματικές και πνευματικές απαιτήσεις των αθλητών κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Ομάδα Γαλλίας


Η Γαλλία είναι η κορυφαία μητρόπολη της μόδας και δικαιώνει τη φήμη της συνεργαζόμενη με τη Le Coq Sportif για να εξοπλίσει τους 800 αθλητές της με κομψά δερμάτινα bomber jackets, κομψά λευκά κοστούμια για άνδρες και γυναίκες, κόκκινες, μπλε και λευκές όμπρε φόρμες και μια ποικιλία από ρούχα υψηλής απόδοσης για τους αγώνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LVMH (@lvmh)


Όσον αφορά τα σύνολα της ομάδας για την τελετή έναρξης, η LVMH και η Berluti ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ναυτικά γιλέκα με σακάκια, μεταξωτές φούστες και δερμάτινα loafers. Τους τελευταίους μήνες, η fashion editor Carine Roitfeld και η Berluti συνεργάστηκαν στενά με τους ίδιους τους αθλητές, καθώς και με τη γαλλική Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή και τη γαλλική Παραολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή. «Κάθε μία από τις ομάδες του Maison αφιέρωσε μήνες ενέργειας και δημιουργικότητας για να σχεδιάσει ένα ντύσιμο που ενσαρκώνει την αληθινή κομψότητα à la française», εξηγεί ο οίκος.

Ομάδα Ιταλίας

Photo: Emporio Armani

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιταλία, πρωτεύουσα της μόδας, έχει όμορφα σχεδιασμένες ομαδικές εμφανίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το επίσημο κιτ του 2024 έχει σχεδιαστεί από την EA7 Emporio Armani. Τον επίσημο εξοπλισμό της ομάδας της Ιταλίας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Η συλλογή παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συλλογής Emporio Armani Men’s Spring/Summer 2024. Εκεί έξι Ολυμπιονίκες και έξι Παραολυμπιονίκες, που αγωνίζονται σε διάφορα αγωνίσματα στους Αγώνες, περπάτησαν στην πασαρέλα Armani/Teatro με κομμάτια αθλητικής ένδυσης που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

+

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η δική μας ομάδα 

Photo: Eurokinissi

Η ελληνική ομάδα, η οποία θα παρελάσει πρώτη στην τελετή έναρξης, θα εμφανιστεί με στολές της ελληνικής εταιρίας αθλητικού ρουχισμού της 4F. Σε απλή γραμμή και κυρίαρχα χρώματα το μπλε και το λευκό.