Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχαιολογικοί χώροι: Ποιες ώρες θα μείνουν κλειστοί λόγω καύσωνα

Αρχαιολογικοί χώροι: Ποιες ώρες θα μείνουν κλειστοί λόγω καύσωνα

Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτοί.

Kλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να μην εκτεθούν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι επισκέπτες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού την Πέμπτη 18 Ιουλίου εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, λόγω της πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα.

Επίσης, χθες, είχε αποφασιστεί το κλείσιμο της Ακρόπολης για κάποιες ώρες.

Υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο ζεστός καιρός και οι συνθήκες καύσωνα θα διατηρηθούν στη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή (21/7) καθώς οι θερμές αέριες μάζες που καλύπτουν μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν.

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 43 βαθμούς ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024