Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στον Τρίλοφο: Αναφορές για εύρεση εμπρηστικών μηχανισμών - Τι λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας

Φωτιά στον Τρίλοφο: Αναφορές για εύρεση εμπρηστικών μηχανισμών – Τι λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας

«Οκτώ ενεργά μέτωπα της φωτιάς σε διαφορετικά σημεία» - Αντίστοιχοι μηχανισμοί βρέθηκαν και στη φωτιά στο Λιβάδι πριν από δύο μέρες, περιστατικό για το οποίο είχε κάνει ανακοίνωση ο Δήμος Θέρμης

Εντείνονται οι υποψίες περί εμπρησμού στην φωτιά που ξέσπασε σήμερα στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχουν αναφορές για την ανεύρεση εμπρηστικών μηχανισμών κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, η οποία προκάλεσε ζημιές σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τριλόφου, κ. Κοσμάς Τσιλιάς, ισχυρίστηκε ότι εντοπίστηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί μετά από έρευνα που έγινε στην περιοχή. Σημειώνεται ότι δύο αντίστοιχοι μηχανισμοί είχαν εντοπιστεί και στη φωτιά στο Λιβάδι που εκδηλώθηκε πριν από λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 16/07, γεγονός για το οποίο είχε κάνει ανακοίνωση και ο Δήμος Θέρμης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ισχυρισμούς του προέδρου της τοπικής κοινότητας Τριλόφου, το περιστατικό επαναλήφθηκε σήμερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/07), ημέρα με έντονη ζέστη και δυνατούς ανέμους στην πειροχή.

Επιπλέον, όπως εξήγησε ο κ. Τσιλιάς, αυτό που εντείνει τις υποψίες περί εμπρησμού είναι ότι κατά το ξεκίνημά της  η φωτιά παρουσίασε οκτώ ενεργά μέτωπα, σε διαφορετικά σημεία το καθένα, μέσα σε ρέματα ανάμεσα στους δύο οικισμούς – του Τριλόφου και του Πλαγιαρίου. «Τα διαφορετικά σημεία (ενν.: όπου εκδηλώθηκαν οι φλόγες) εντείνουν τις υποψίες μας» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την εντολή για έρευνα που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής αναφορικά με την ανακοίνωση του δήμου Θέρμης για την ανεύρεση εμπρηστικών μηχανισμών πλησίον δασικής έκτασης, το ίδιο σκηνικό φέρεται να επαναλήφθηκε και σήμερα στην περιοχή του Τριλόφου – Πλαγιαρίου που ξέσπασε μεγάλη φωτιά.

Ζημιές σε σπίτια – Ένα αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς

Η φωτιά είναι σε ύφεση με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση.

«Μάχη» με τις φλόγες έδωσαν οι δασοκομάντος μέσα στις αυλές των σπιτιών όταν έφτασαν μια ανάσα μακριά και κατάφεραν να προλάβουν τα χειρότερα.

Υπήρξαν λίγες περιπτώσεις στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες και μπαλκόνια σπιτιών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ολοσχερής καταστροφή. Τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς.

Αυτή την ώρα «η εικόνα της φωτιάς είναι σαφώς βελτιωμένη, έχουν φύγει και τα εναέρια μέσα, αλλά θα παραμείνουμε σε επιφυλακή. Πραγματικά εάν δεν υπήρχαν τα 6 αεροπλάνα και τα 2 ελικόπτερα, οι χειριστές των οποίων πετούσαν τόσο χαμηλά για να μπορέσουν να ελέγξουν τη φωτιά δεν ξέρω σε τι βάση θα βρισκόμασταν τώρα. Φυσικά πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν και οι εθελοντές του δήμου αλλά και της Πολιτικής Προστασίας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος.

Σύσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών

Στα μέτωπα της φωτιάς βρέθηκε νωρίτερα και ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις στα μέτωπα.

Αυτή την ώρα στο σημείο υπάρχει μόνο μια εστία φωτιάς και αυτή μικρή, η οποία αντιμετωπίζεται ωστόσο όπως ξεκαθάρισαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων Τριλόφου και Πλαγιαρίου, «οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή, όχι μόνο σήμερα το βράδυ, αλλά όλο αυτό το διάστημα του καύσωνα μέχρι να πέσει η πρώτη βροχή».

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024