Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κως: Σοβαρή καταγγελία για κακοποίηση αγελάδων

Κως: Σοβαρή καταγγελία για κακοποίηση αγελάδων

Σύμφωνα με κατοίκους της Κω, οι αγελάδες είναι δεμένες όλο το εικοσιτετράωρο.

Μία σοβαρή καταγγελία για κακοποίηση αγελάδων στην Κω (φωτογραφία πάνω από παλαιότερο βίντεο στο YouTube), είδε το φως της δημοσιότητας. Μία γυναίκα ισχυρίζεται ότι έγινε μάρτυρας ενός λυπηρού θεάματος, όταν αντίκρισε αγελάδες σε βοσκοτόπια να είναι δεμένες μέσα στον ήλιο χωρίς νερό με εγκαύματα και πληγές.

Συγκεκριμένα, η Ελευθερία Βεκίλογλου, μέλος της Συμμαχίας για την Υπεράσπιση των Ζώων, κατήγγειλε ότι βρέθηκε στο νησί, έπειτα από φωτογραφίες που έλαβε από κατοίκους του, οι οποίες απεικονίζουν αγελάδες δεμένες από τον λαιμό, με πληγές από εγκαύματα από τον ήλιο, σε χωράφια όπου οι θερμοκρασίες συνήθως ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, ενώ πουθενά δεν υπάρχει κατάλυμα για να προστατευτούν τα ζώα από τις καιρικές συνθήκες.

Κτηνωδία

Κατά την ομολογία των κατοίκων τα ζώα είναι δεμένα όλο το εικοσιτετράωρο. Η ίδια μεταβαίνοντας από την μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη συνάντησε αμέτρητες αγελάδες σε χωράφια ή βοσκοτόπια παρακείμενα του δρόμου.

«Οι αγελάδες ήταν δεμένες από τον λαιμό, με πληγές από εγκαύματα από τον ήλιο, σε χωράφια όπου οι θερμοκρασίες συνήθως ξεπερνούν τους 40 βαθμούς»

Πολλά από αυτά τα ζώα είχαν κακή φυσική κατάσταση, ήταν ισχνά και όλα ήταν δεμένα με σκοινί, γεγονός που περιορίζει την φυσική τους κίνηση αλλά και την πρόσβασή τους σε νερό και σε σκιά. Στη Λέρο ή στην Κάλυμνο, είπε η κα Βεκίλογλου, δεν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, με τους κανόνες ευζωίας στα ζώα να τηρούνται.

Η κα Βεκίλογλου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου, προσκομίζοντας και σχετικές φωτογραφίες, στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω για δύο αγελάδες δεμένες από τον λαιμό σε άθλια κατάσταση, γεγονός που όπως είπε, διαπίστωσε και η ίδια ιδίοις όμμασι.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Στο νησί, υπάρχουν 3.500 αγελάδες.

Ανάλογες καταγγελίες, έχουν γίνει επανειλημμένα τα τελευταία πέντε χρόνια και το θέμα έχει προβληθεί σε ΜΜΕ και social media. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αλλαγή ως προς την ευζωία των ζώων.

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024