Πληθαίνουν τα περιστατικά κλοπών με θύματα ανυποψίαστους πολίτες σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα οι δράστες κάθε φορά ανακαλύπτουν και «πρωτότυπες» μεθόδους, προκειμένου να αποσπάσουν αντικείμενα από τα θύματά τους αλλά και χρήματα.

Αυτή την φορά, σε κατάστημα εστίασης στα βόρεια προάστια, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την δράση ενός 16χρονου, ο οποίος έκλεβε τα κινητά των θαμώνων με την μέθοδο της… απασχόλησης.

Πώς δρούσε

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το in, ο ανήλικος είχε «χτυπήσει» πολλές φορές σε κατάστηματα, και με την εν λόγω μέθοδο κατόρθωνε να κλέβει τα κινητά των πελατών, προτιμώντας κυρίως τα κινητά μεγάλης αξίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, διακρίνεται μια παρέα δύο φίλων, ανήλικοι και αυτοί, να έχουν αφήσει εκτεθειμένο ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο 16χρονος έδειξε στα θύματά του ένα χαρτί που έγραφε γιατί ζητούσε βοήθεια και στην συνέχεια τύλιξε το κινητό τηλέφωνο

Ο 16χρονος τότε, αντιλαμβανόμενος την κίνηση της παρέας, την προσέγγισε, πέταξε πάνω στο τραπέζι μια εφημερίδα, ενώ παράλληλα έπιασε κουβέντα στην παρέα φίλων, και στην συνέχεια τύλιξε το κινητό τηλέφωνο και έφυγε με αυτό.

Έτσι, όταν τα δύο παιδιά αντιλήφθηκαν την κλοπή, έτρεξαν από πίσω του ωστόσο ο 16χρονος είχε ήδη διαφύγει.

Παρόλα αυτά, ο νεαρός ληστής συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής και του αποδόθηκαν κατηγορίες, ενώ συνελήφθη και η μητέρα του.