Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αισχύλεια 2024: Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Ελευσίνας

Αισχύλεια 2024: Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Ελευσίνας

Οι εκδηλώσεις κατά κύριο λόγο θα πραγματοποιηθούν στο εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο, με φόντο την παραλία της Ελευσίνας.

49 χρόνια συμπληρώνει εφέτος το Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας και είναι ένα από τα πλέον συνεπή και μακροβιότερα στην ελληνική επικράτεια, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξωστρέφεια της πόλης, που στέφθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, με πλήθος αξιόλογων και σημαντικών εκδηλώσεων, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και έκαναν ακόμα πιο δυνατό το στίγμα της στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη.

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου στον ΙΑΝΟ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου παρουσίασης του Φεστιβάλ, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλωσεων.

Ελεονώρα Ζουγανέλη

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου

Το φετινό Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024 περιλαμβάνει επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, προτάσεις πολιτισμού, που αναδεικνύουν τη σύγχρονη έκφραση και δημιουργία.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024 ανοίγει την Παρασκευή 30 Αυγούστου από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, που κατά παράδοση φιλοξενεί την πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ, όπου θα πραγματοποιήσει συναυλία ο Σταύρος Λάντσιας με το κουαρτέτο του, με τίτλο «Ο δικός μου Ennio Morricone».

Σταύρος Λάντσιας

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα συνεχίζεται στο Παλαιό Ελαιουργείο, όπου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Βάκχες

Θέατρο, συναυλίες, πολιτιστικές δράσεις

Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στην ενότητα «Το Φεστιβάλ Συστήνει», στο πλαίσιο των Μουσικών Κύκλων τα Αισχύλεια 2024, παρουσιάζουν αξιόλογα μουσικά σχήματα, που αξίζει να ακούσετε.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, τρομπέτα, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

Banda Entopica

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου το λόγο έχουν οι Usurum & Lamda, δύο από τις πιο αντιπροσωπευτικές μπάντες της νέας μουσικής σκηνής.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση, ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Στον ρόλο του Χρεμύλου ο Μάνος Βακούσης.

ΚΘΒΕ Πλούτος

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου  τον λόγο έχει η ευφάνταστη εκδήλωση «Τα παιδιά της Ελευσίνας παίζουν ακόμη βόλους», με σκοπό την προβολή δημιουργών της πόλης.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έρχεται η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη.

Ηράκλης μαινόμενος

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου μια παράσταση για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά, Οι «Μαγικές Σβούρες» που φέτος γιορτάζουν 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο θέατρο για παιδιά.

Αιμίλιος Χειλάκης στον Κατά Φαντασία Ασθενή

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου τα Αισχύλεια 2024 φιλοξενούν την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σε σκηνοθεσία και διασκευή των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Παίζουν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου προτείνουν τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, 60 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή τους στην Επίδαυρο.

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου μια βραδιά διαφορετική που είναι παράλληλα, συναυλία, πανηγύρι, καλλιτεχνική σύμπραξη, πολιτική θέση, με τίτλο «Το τοπικό είναι παγκόσμιο, το συλλογικό η μόνη αντεξουσία».

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, μας καλεί να βαδίσουμε μαζί της «Σε άλλα μονοπάτια».

Όνειρο Καλικαιρινής Νυχτός

Κινηματογραφικές προβολές

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ταινίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος,  οι οποίες προβάλλονται από τις 23 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στον Θερινό Κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας.

23/9: «Πίσω απ’ τις θημωνιές»

Σκηνοθεσία Ασημίνας Προέδρου

24/9: «Φόνισσα»

Σκηνοθεσία Εύας Νάθενα

25/9: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στο Φεστιβάλ Αισχύλεια.

26/9: «Πολύδροσο»

Σκηνοθεσία Αλέξανδρου Βούλγαρη

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Ώρα  Έναρξης: 21.15

Χώρος: Θερινός Κινηματογράφος, Παραλία Ελευσίνας

Πληροφορίες

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  Ώρα έναρξης: 21.00

Γενική Είσοδος: 12€, μειωμένο: 5€.

Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων, θα ανακοινωθεί στο site aisxylia.gr

Διαδικτυακά:

Aisxylia.gr & more.com

Φυσικά σημεία προπώλησης

*Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

Πεζόδρομος Νικολαΐδου & Β. Λάσκου

Τρίτη.-Σάβ. 11.00-14.00 & 18.00-21.00

*Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 19.00-21.00.

*Σημεία MORE, πληροφορίες more.com

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024