Οι τσακωμοί είναι σχεδόν αναπόφευκτοι. Το σημαντικό όμως, είναι να γνωρίζουμε «πως τσακωνόμαστε», αλλά και πως μπορούμε να επιλύσουμε τελικά τα προβλήματα, με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι τσακωμοί αντί να φέρνουν κοντά ένα ζευγάρι, τελικά το απομακρύνουν ακόμη περισσότερο και πιθανώς οι δυο σύντροφοι να νιώθουν ακόμη πιο πληγωμένοι.

Και ενώ οι τσακωμοί είναι μέρος των σχέσεων είτε είναι ερωτικές, είτε είναι φιλικές, επαγγελματικές κλπ, όταν ξεπερνούν ένα όριο γίνονται τελικά η αφορμή για ρήξη σε μια σχέση ή έναν δεσμό.

Υπάρχουν όμως και αυτά τα ταιριάσματα, που όχι μόνο τσακώνονται σπάνια, αλλά γνωρίζουν καλά πως να επιλύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα χωρίς ιδιαίτερο τσακωμό και εντάσεις.

Με λίγα λόγια, γνωρίζουν πως μπορούν να ξεπεράσουν ένα πρόβλημα ή μια διαφωνία, έχοντας σεβασμό και στις δυο απόψεις και βρίσκοντας τελικά μια κοινή γραμμή και πορεία, χωρίς να καταπιέζεται κάποιος από τους δυο.

Σύμφωνα με την αστρολογία, υπάρχουν 3 συνδυασμοί ζωδίων που έχουν χαρακτηριστικά τα οποία βοηθούν να ξεπεράσουν προβλήματα και τσακωμούς σε μια σχέση. Κοινώς αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, και δημιουργούν ένα πολύ καλό ταίριασμα.

Καρκίνος και Ιχθύες

Είναι και τα δυο ζώδια του νερού και μάλιστα σε πολύ καλή επαφή με τον συναισθηματικό τους κόσμο. Νιώθουν έντονα, αλλά κυρίως γνωρίζουν καλά τι νιώθουν και τι είναι αυτό που ζητούν συναισθηματικά.

Και για τους δυο, το συναίσθημα μπαίνει σε προτεραιότητα, επομένως κανείς από τους δυο δεν αμελεί το πιο σημαντικό κομμάτι.

Η συμβατότητα μεταξύ τους είναι πολύ καλή και δεν έχουν πρόβλημα να εκφράσουν τι πραγματικά είναι αυτό που τους ενοχλεί.

Ακόμη, οι Καρκίνοι δημιουργούν το κατάλληλο μέρος για έναν Ιχθύ προκειμένου να εκφράσει ακόμη και τις πιο τρελές φαντασιώσεις του.

Λέων και Ζυγός

Είναι δυο πολύ εξωστρεφή και δημοφιλή ζώδια, και θέλουν και οι δυο να βρίσκονται στο επίκεντρο. Αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό και εκνευριστικό για πολλούς, αλλά για έναν Ζυγό και έναν Λέων είναι η νόρμα.

Μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, και τις ανάγκες που έχουν σε μια σχέση. Ζυγοί και Λέοντες μπορούν να δημιουργήσουν μια κατανοητική σχέση, χωρίς ιδιαίτερες συγκρούσεις.

Άλλωστε οι Ζυγοί γνωρίζουν πολύ καλά πως να κρατούν ισορροπίες και θα αποφύγουν με τον κατάλληλο τρόπο τις εκρηκτικές συγκρούσεις.

Θα προτιμήσουν να συζητήσουν όταν ο θυμός θα έχει περάσει, και αυτό κρατάει σε ηρεμία έναν Λέοντα, που εύκολα μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του αν νιώσει ότι αδικηθεί.

Τοξότης και Υδροχόος

Όταν αυτά τα δυο ζώδια έρχονται μαζί, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ζευγάρι χωρίς πολλά δράματα και εντάσεις. Είναι και οι δύο πολύ ανεξάρτητες υπάρξεις και θα δώσουν χώρο και χρόνο στον άλλο.

Σπάνια θα πιέσουν καταστάσεις και ακόμη και όταν το κάνουν, ξέρουν να βάζουν μέτρο.

Οι Υδροχόοι είναι εκ φύσεως επαναστάτες και οι Τοξότες πάντοτε θέλουν να ακούν κάτι διαφορετικό, όσο και αν διαφωνούν.

Υπάρχει εξέλιξη μέσα σε αυτόν τον συνδυασμό, και οι Τοξότες ως ανοιχτόμυαλοι μπορούν να φέρουν τις ισορροπίες και την ελευθερία.

Οι Υδροχόοι ψάχνουν από την άλλη, ακριβώς αυτό. Ένα ελεύθερο περιβάλλον για να εκφραστούν και να συνδιαλέγονται.

Από την άλλη, υπάρχουν ζώδια που δεν τα πάνε καλά ήδη από τις αρχές της σχέσης γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζετε ποια είναι πριν προχωρήσετε μαζί τους.

Πηγή: GRACE