Με τον υδράργυρο να έχει χτυπήσει κόκκινο τις τελευταίες μέρες και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να μιλούν για ακόμα πιο καυτές μέρες, αν δεν είστε διακοπές μάλλον θα υποφέρετε.

Και αν οι καλοκαιρινές σας διακοπές αργούν τότε θα πρέπει να φροντίσετε για τον κλιματισμό του σπιτιού, μετατρέποντας τον σε μια όαση δροσιάς.

Και επειδή ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και αν είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξετε ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Μπείτε στο SHOPFLIX.gr και  βρείτε απεριόριστη ποικιλία κλιματιστικών και ανεμιστήρων για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του δικού σας χώρου.

Κάντε τις αγορές σας πληρώνοντας με έως και 60 άτοκες δόσεις και η πλατφόρμα θα φροντίσει τα προϊόντα σας να φτάσουν εγκαίρως στο σπίτι σας, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Κλιματιστικό ή ανεμιστήρας

Και το μεγάλο ερώτημα είναι κλιματιστικό ή ανεμιστήρας; Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και τα δύο.

Ενώ το κλιματιστικά χαρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά την πολυπόθητη δροσιά, καθαρίζοντας τον αέρα του σπιτιού, οι ανεμιστήρες πρόκειται για μια εξίσου αποδοτική και πρακτική λύση.

Για να πετύχετε τη μέγιστη εξοικονόμηση, δεν αρκεί να αντικαταστήστε το παλιό σας κλιματιστικό με ένα νέο. Θα πρέπει να εξασφαλίσετε και ότι το μοντέλο που επιλέξατε είναι το ιδανικό για τον χώρο σας, ότι η εγκατάστασή του θα γίνει σωστά, αλλά και ότι θα αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες που σας προσφέρει.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να ζεστάνετε ένα δωμάτιο 18-25 τ.μ., ένα κλιματιστικό με απόδοση 9.000 BTU είναι αρκετό, ενώ αν ο χώρος για τον οποίο προορίζετε το air condition ξεπερνά τα 40 τ.μ., ενδέχεται να χρειαστεί να ξεπεράσετε τα 24.000 BTU.

Διαλέξτε το δικό σας κλιματιστικό στα 9.000, 12.000, 18.000 ή 24.000 btu.

Η ενεργειακή κλάση φανερώνει πόσο ενεργοβόρα είναι μία συσκευή, δηλαδή πόσο ρεύμα καταναλώνει.

Κατά γενική ομολογία όσο πιο υψηλή είναι η ενεργειακή κλάση μίας συσκευής, τόσο πιο ακριβή είναι. Από την άλλη, όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός απόδοσης μιας συσκευής και συνεπώς η κλάση της, τόσο λιγότερο ρεύμα καταναλώνει.

Προτιμήστε ένα κλιματιστικό με τεχνολογία Inverter  που εξασφαλίζει ενεργειακή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία, επιτρέποντας τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Κάποια κλιματιστικά διαθέτουν  ενσωματωμένο WiFi, το οποίο επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο μέσω smartphone ή tablet.

Ενώ οι ανεμιστήρες δεν μπορούν πραγματικά να μειώσουν τη θερμοκρασία δωματίου, η κυκλοφορία του κρύου αέρα θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε τον χώρο πιο δροσερό, επιτρέποντας περισσότερη άνεση.

Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα οροφής που προσφέρει ένα δροσερό αίσθημα, καθώς χρησιμοποιεί πτερύγια για να κυκλοφορούν τον αέρα που υπάρχει ήδη στο δωμάτιο.

Μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικές ταχύτητες ενώ ορισμένα μοντέλα μπορεί να έρχονται εξοπλισμένα με λειτουργία αντιστροφής, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην διανομή της θερμότητας και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Αν βρίσκεστε σε χώρο όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση κλιματιστικού ή θέλετε να εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα, ο ανεμιστήρας είναι η κατάλληλη λύση ψύξης.

Με δεκάδες ανεμιστήρες να επιλέξεις, όπως ανεμιστήρες mini ή ακόμη και επιτραπέζιους ανεμιστήρες θα απολαμβάνετε μία σταθερή και δροσερή ροή αέρα οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Με δυνατότητες , διαφόρων επιπέδων ταχύτητας και λειτουργίες όπως περιστροφή και ρύθμιση ύψους, ο ανεμιστήρας δεν θα σας αφήσει να ζεσταθείτε  ούτε δευτερόλεπτο.