Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Περπάτημα: 3 συμβουλές για να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Περπάτημα: 3 συμβουλές για να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Τρεις απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για να κάνετε το περπάτημα, στον δρόμο ή τον διάδρομο, πιο αποδοτικό.

Από την βελτιωμένη πέψη μέχρι και την καλύτερη διάθεση, το περπάτημα αποτελεί αναμφίβολα μία από τις καλύτερες συνήθειες που ευνοεί τόσο την σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή άσκησης, άμεσα διαθέσιμη, εύκολη και με χαμηλό αντίκτυπο που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και ούτε απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, εάν εξαιρέσουμε τα αθλητικά σας.

Μάλιστα, επιστημονική μελέτη έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι αρκούν 7.000 βήματα ημερησίως για να μειώσουμε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αυξάνοντας τις πιθανότητες μακροζωίας. Στα πολλά του οφέλη συγκαταλέγονται η βελτιωμένη κυκλοφορία,  η μειωμένη αρτηριακή πίεση, η υγιής καρδιά και φυσικά, η απώλεια βάρους, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Πόσες θερμίδες “καίει” το περπάτημα;

Οι θερμίδες που καίτε περπατώντας εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως η ταχύτητα βάδισης, η απόσταση ή διάρκεια της βόλτας σας, το βάρος αλλά και το έδαφος που περπατάτε.

Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να δημιουργήσετε θερμιδικό έλλειμμα, οι θερμίδες δηλαδή που “καίτε” να είναι περισσότερες από αυτές που προσλαμβάνετε. Για να τα καταφέρετε, ζητήστε την βοήθεια ενός επαγγελματία διαιτολόγου – διατροφολόγου, μιας και ο αριθμός των θερμίδων που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά συνδυαστικά με την άσκηση αλλά και ο αριθμός των θερμίδων που “καίτε” μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το άτομο.

Πώς θα κάψετε περισσότερες

Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες ενώ περπατάτε, δοκιμάστε τα παρακάτω:

  1. Κάντε συχνές αλλαγές: Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες, δοκιμάστε να επιταχύνετε για ένα καθορισμό χρονικό διάστημα, όπως έναν συγκεκριμένο αριθμό βημάτων ή λεπτών και στην συνέχεια επιβραδύνετε, επιστρέφοντας στον κανονικό σας ρυθμό. Επαναλάβετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  2. Προτιμήστε τις ανηφόρες: Όσο πιο απότομη είναι η κλίση, τόσο περισσότερο θα δουλεύουν οι μυς στα πόδια, όπως οι τετρακέφαλοι και ως εκ τούτου θα καίτε περισσότερες θερμίδες. Το περπάτημα σε ανηφόρα μπορεί επίσης να ενισχύσει τον μεταβολικό ρυθμό σας, κάτι που σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας.
  3. Δοκιμάστε την εναλλαγή περπάτημα-τρέξιμο: Ο συνδυασμός περπατήματος και τρεξίματος μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια πιο δύσκολη και αποδοτική προπόνηση, διευκολύνοντας την μετάβαση από το περπάτημα στο τρέξιμο. Δοκιμάστε να χαρτογραφήσετε μια διαδρομή ενός ή δύο χιλιομέτρων. Μόλις αντιληφθείτε ότι μπορείτε να την περπατήσετε άνετα, ξεκινήστε να τρέχετε για παράδειγμα σε επίπεδα μέρη και να περπατάτε στις ανηφόρες.

Πηγή: VITA

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024