Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόδια: Σούπερ απαλότητα με ένα εργαλείο, την ελαφρόπετρα - Πώς θα την χρησιμοποιήσετε

Πόδια: Σούπερ απαλότητα με ένα εργαλείο, την ελαφρόπετρα – Πώς θα την χρησιμοποιήσετε

Η ελαφρόπετρα είναι ένα φυσικό, σούπερ αποτελεσματικό, tool απολέπισης.

Τα απαλά, μαλακά πόδια είναι must κάθε μέρα του χρόνου, ένας λόγος παραπάνω το καλοκαίρι. Οι σκασμένες φτέρνες και οι κάλοι, όμως, έρχονται να χαλάσουν την εικόνα τους – ευτυχώς, υπάρχει ένα εξαιρετικό εργαλείο απολέπισης, φυσικής προέλευσης και budget friendly, που αν το χρησιμοποιήσετε σωστά θα έχετε πάντα πόδια τόσο απαλά, σα να τα έχει περιποιηθεί ειδικός.

Τι είναι η ελαφρόπετρα

Η ελαφρόπετρα είναι ένα ηφαιστειογενές πέτρωμα πολύ σκληρό και τραχύ αλλά εξαιρετικά ελαφρύ, ιδανικό για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τα πόδια. Οι experts την θεωρούν βασικό εργαλείο για πολύ απαλά πόδια καθώς η απαλή αλλά αποτελεσματική απολέπιση που κάνει βοηθάει στην αντιμετώπιση της ξηρότητας και των κάλων στα πόδια.

Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε

Ξεκινήστε βυθίζοντας τα πόδια σας σε ζεστό νερό με σαπούνι για περίπου 10-15 λεπτά για να μαλακώσει το δέρμα. Στη συνέχεια, βρέξτε την ελαφρόπετρα -όταν είναι βρεγμένη μειώνεται η έντονη τριβή και αποφεύγετε τους μικροτραυματισμούς στα πόδια- και τρίψτε την απαλά σε όλες τις περιοχές με κάλους που θέλετε να μαλακώσετε. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια ελαφρόπετρα είναι να κάνετε κυκλικές ή μπρος-πίσω κινήσεις , ενώ η πίεση που ασκείτε πρέπει να είναι ήπια -η υπερβολική πίεση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή κοψίματα στο δέρμα.

Η ελαφρόπετρα καλό είναι να χρησιμοποιείται το πολύ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να μεσολαβεί ένα διάστημα απαραίτητο για την επαναφορά του δέρματος ανάμεσα στις απολεπίσεις. Επιπλέον, δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείτε σε ευαίσθητες, σκασμένες ή φλεγμονώδεις περιοχές της επιδερμίδας. Εάν, τέλος, έχετε διαβήτη, είστε έγκυος ή έχετε κακή κυκλοφορία του αίματος, καλό είναι να συμβουλευθείτε έναν ποδίατρο πριν αγοράσετε μια ελαφρόπετρα.

Αξίζει, ακόμη, να σημειώσουμε πως πρέπει να καθαρίζετε και να αποθηκεύετε την ελαφρόπετρά σας σε δροσερό, στεγνό χώρο και να την πλένετε μετά από κάθε χρήση. Διαφορετικά, θα γεμίσει βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους υπάρχει κίνδυνος θα μεταφερθούν στα πόδια σας.

Μετά την ελαφρόπετρα… τι;

Μετά τη χρήση ελαφρόπετρας, ξεπλύνετε πολύ καλά τα πόδια σας και στη συνέχεια απλώστε μια πλούσια ενυδατική σώματος ή κρέμα ποδιών -μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμη και μια foot mask-, για να γίνουν σούπερ απαλά. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι πιο αποτελεσματικές κρέμες που βοηθούν στη μείωση των κάλων περιέχουν ουρία -δρα για να διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας και να διασπά τα νεκρά κύτταρά της.

Πηγή: Vita

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024